23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Christchuch

En ferie på New Zealand er ikke komplett uten en reise til Christchurch, sørøyas største by. Til tross for at byen ble rammet av to kraftige jordskjelv i 2010 og 2011, er det nok av spennende aktiviteter og attraksjoner som venter på deg. Christchurch er dessuten den perfekte inngangsporten til det beste regionen Canterbury, og sørøya for øvrig, har å by på.

Christchurchs arkitektur

Christchurch ble grunnlagt av engelskmennene på 1800-tallet, noe byens arkitektur bærer tydelig preg av. Den mest kjente er nok Christchurch Cathedral. Mange av disse bygningene er dessverre enten lagt i grus eller blitt ødelagte etter jordskjelvet. Katedralen, som er delvis ødelagt, er likevel verdt å se. Det er dessuten flere andre gamle bygninger rundt om i byen som fortsatt er intakte, slik som eksempelvis Christchurch Art Centre og Isaac Theatre Royal.

Christchurchs historie og Avon River

Utforsk byen til fots, på en turistbuss eller på sykkel med eller uten guide. Er du historieinteressert bør du ta turen til Air Force Museum of New Zealand og Canterbury Museum. På sistnevnte får du lære mer om jordskjelvene i 2010 og 2011.

En tur langs elvebredden i Avon River er en av de beste aktivitetene man kan gjøre på en solskinnsdag i byen. Du kan for eksempel gå gjennom deler av de botaniske hagene og krysse den historiske broa Bridge of Remembrance. Om våren er elva prydet med påskeliljer og kirsebær-blomstrer. Det er også mulig å padle i kano nedover elva. 

Nyt naturen i «hagebyen»

Christchurch blir kalt for «The Garden City» på grunn av byens mange parker og velholdte private hager. Ta en spasertur i Hagley Park, nyt synet av de vakre blomstrene og fargespillet i de botaniske hagene som faktisk er New Zealands største bypark. Eller hva med en slag golf i Clearwater Golf Club eller Pegasus Golf and Sports Club?

Andre parker og naturområder man kan besøke:

  • Victoria Park som ligger i Christchurch Port Hills. Herfra får du en nydelig utsikt over byen, kysten og de sørlige alpene
  • Bottle Lake Forest Park i utkanten av byen. Her er stisykling en populær aktivitet
  • The Groynes – området byr på koselige turstier og eksotiske planter
  • Våtmarksområdet i Styx Mill Conservation Reserve med et rikt dyreliv og mange turstier
  • Travis Wetland, også et våtmarksområde hvor det lever 55 forskjellige fuglearter

Dagsutflukter til sørøyas vakre natur

Christchurch er som tidligere nevnt den optimale basen til noen av sørøyas vakreste områder. For en avslappende dagsutflukt kan du vurdere å ta en togtur gjennom de imponerende sørlige alpene på TranzAlpine.

Fra Christchurch er det korte avstander til andre storslåtte naturopplevelser, slik som:

  • Kaikoura - 2,5 times kjøretur fra Christchurch tar deg til Kaikoura, hvor du kan oppleve hvaler, delfiner, seler og digre albatrosser i båt eller fra oven i helikopter.
  • Vinområdet Waipara Valley som ligger kun 1 times kjøring fra byen
  • Akaroa - her venter en fransk atmosfære og pittoreske beboelser ved sjøsiden, med muligheten til å bli med på båttur og se livet i havet.
  • Mount Cook National Park – opplev Lake Tekapo og Lake Pukaki og nyt fjellandskapet ved New Zealands høyeste fjelltopp, Mt. Cook, med en fjelltur eller helikoptertur.

Det foregår mye bygnings- og restaureringsarbeid i Christchurch, men ikke la dette skremme deg. Å gjenoppbygge en hel by tar selvfølgelig lang tid. Det er dessuten spennende å se at byen tar form, med ny, moderne og kreativ arkitektur. Vær en av de første som får oppleve Christchurch i en helt ny drakt!

Les mer om New Zealand her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Christchurch. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Kajakkpadling på Avon River - Reiser til Christchurch
Kajakkpadling på Avon River - Reiser til Christchurch
Canterbury Botanic Gardens - Reiser til Christchurch
Canterbury Botanic Gardens - Reiser til Christchurch
Ferrier Fountain, Victoria Square - Reiser til Christchurch
Ferrier Fountain, Victoria Square - Reiser til Christchurch
Det er nok å se og gjøre i byen - Reiser til Christchurch
Det er nok å se og gjøre i byen - Reiser til Christchurch
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: