23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

New Zealands minste nasjonalpark kan skilte med noe av landets mest fantastiske naturrikdom. På en reise til Abel Tasman nasjonalpark venter nemlig gylne strender, fascinerende granittklipper og en av verdens mest kjente kyststier. Da «Ringenes Herre» skulle spilles inn, valgte regissøren Peter Jackson å reise nettopp hit, på grunn av stedets slående natur og mektige landskap.

Parkens navn og historie

Det var maoriene som bodde langs Abel Tasmans kyst i minst 500 år, der de samlet mat fra havet, elvene og skogene. 18. desember 1642 gikk den nederlandske sjøfareren, Abel Tasman, i land her med hans to skip. Dette var den første europeeren som satte sine bein på New Zealand.

Den europeiske permanente bosettelsen på New Zealand startet for alvor rundt år 1855. Bosetterne hogget ned skoger, bygget skip og brant ned vegetasjon for å skape beiteområder. For en stund var det velstand og bedagelige dager her, men adgangen til tømmer ble etter hvert ikke eksisterende.

I frykt for mer skoghogging langs kysten, ble det bestemt at 15 000 hektar av landskapet skulle omgjøres til en nasjonalpark. En underskriftskampanje som foreslo å oppkalle nasjonalparken etter Abel Tasman ble presentert til regjeringen og deretter godkjent. Nasjonalparken åpnet i 1942-300 år etter Abel Tasmans besøk.

Turmuligheter på New Zealand - et paradis for naturelskere

Med det milde klimaet her, kan parken besøkes jorden rundt. Abel Tasman ligger helt nord på Sørøya. De nærmeste tettstedene er Kaiteriteri, Motueka og Takaka. 

Det Abel Tasman nasjonalpark er mest kjent for er som nevnt innledningvis: de gylne sandstrendene, de iøynefallende, steinete fjellene som består hovedsakelig av granitt og de vakre elvemunningene i området.

Her er det nok av ulike turalternativer for å nyte naturen i all sin prakt. For eksempel kan du velge mellom flere naturskjønne turstier. Den mest kjente er «Abel Tasman Coast Track» som tar 3-5 dager. Som belønning underveis får du oppleve blant annet strendene, det naturlige «bassenget» Cleopatra’s Pool, samt beundre synet av innløpet til Falls River mens du går over en 47 meter lang hengebro. Det er flere innkvarteringssteder underveis, slik som teltsteder og 4 hytter. For å gå denne stien må man booke overnattinger i forkant.

Andre turstier med forskjellig lengde er for eksempel:

  • Gibbs Hills Track
  • Harwoods Hole Track
  • Inland Track
  • Turer rundt Totaranui
  • Wainui Falls Track

En annen yndet aktivitet i Abel Tasman nasjonalpark er å sette seg i kajakken, eller kanoen, og nyte omgivelsene fra sjøsiden. Fra kajakken kan du dessuten få øye på seler og delfiner!

Parkens tre største øyer – et unikt plante- og dyreliv

Øyene Tonga, Adele og Fisherman er hjemmet til et rikt planteliv og sjeldne dyrearter som ikke lenger eksisterer på fastlandet. Både Fisherman og Adele kan nås med båt og kajakk, men det er ikke mulig å campe her. Man trenger tillatelse for å besøke øya Tonga, for å slik beskytte selkolonien som lever her.

Hvordan kommer man seg til Abel Tasman National Park?

For å komme til Abel Tasman nasjonalpark kan man reise fra Marahau og Kaiteriteri i sør og fra Golden Bay og Totaranui i nord. Man tar båt eller vanntaxi fra både Marahau og Kaiteriteri. Vi anbefaler at man i det minste tilbringer halv – eller hel dag her for å nyte naturen i nasjonalparken.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Abel Tasman. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

I nasjonalparken er kajakkpadling en yndet aktivitet - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
I nasjonalparken er kajakkpadling en yndet aktivitet - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Gå over den 47 meter lange hengebroen på "Abel Tasman Coast Track" - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Gå over den 47 meter lange hengebroen på "Abel Tasman Coast Track" - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Abel Tasman er kjent for sine gylne sandstrender - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Abel Tasman er kjent for sine gylne sandstrender - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Vakre klipper preger mye av landskapet - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Vakre klipper preger mye av landskapet - Reiser til Abel Tasman nasjonalpark
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til New Zealand

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til New Zealand

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: