23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Abel Tasman nasjonalpark

Som New Zealands minste nasjonalpark har Abel Tasman en atmosfære som både innbyr til avslapping og eventyr. Området er navngitt etter den nederlandske oppdageren Abel Tasman og fikk status som nasjonalpark i 1942. Dette kystparadiset, med sin enorme naturrikdom, har gyldne og forlokkende sandstrender med blågrønt hav, som er rammet inn av frodig, grønn skog og et kupert landskap.

Opplev også fantastiske marmor- og granittformasjoner. I Te Puketea Bay, som er en nydelig buet, gylden sandstrand, kan man ta turen opp til Pitts Head og se en antikk 'Maori Pa' (festning). Herfra får dere også oppleve en utsikt som kan ta pusten fra enhver.

Kajakkmuligheter 

Dere kan oppleve denne flotte nasjonalparken på utallige måter, både fra vann til lands, og til og med opp i luften. For dere som ønsker å oppleve nasjonalparken langs kysten, er det veldig gode kajakkmuligheter her. Her kan dere velge mellom guidet turer eller utforske på egen hånd. 

Øyene Tonga, Adele og Fisherman er hjemmet til et rikt planteliv og sjeldne dyrearter som ikke lenger eksisterer på fastlandet. Både Fisherman og Adele kan nås med båt og kajakk, men det er ikke mulig å campe her. Man trenger tillatelse for å besøke øya Tonga, for å slik beskytte selkolonien som lever her.

Turmuligheter

Ønsker dere å dra på dagsturer, drar dere ut med en båttaxi og går tilbake i retningen dere kom. Turen byr på et fantastisk landskap og gir dere virkelig en god smakebit av nasjonalparken. Gode turstier med varierende lengde er 'Gibbs Hills Track', 'Harwoods Hole Track', Inland Track, Wainui Falls Track og generelt turer rundt Totaranui.

For dere som ønsker å dra på en lengre tur, er ‘the Abel Tasman Coastal Track’, som også regnes som en av New Zealands ‘Great Walks’ å anbefale. Den tar mellom 3-5 dager å fullføre og tar dere med gjennom et fortryllende landskap. Her får dere blant annet oppleve 'Cleopatra's Pool' som er et vakkert naturlig basseng, samt en 47 meter lang hengebro. Gjennom stien vil dere få en spennende og variert tur hvor dere får oppleve både gode stigninger og tiltalende strender. 

Dyrelivet

Dyrelivet her er også i en klasse for seg. Her finner dere skogsfugler som tuier og hvit klokkefugler, som byr på utrolig fuglesang som virkelig nytes når man går på tur. Nasjonalparken huser også havfugler som skarv, havsuler og små blå pingviner. Det er heller ikke uvanlig å se pelsseler som ligger henslengt på klipper nært Tonga Island og nyter solen.

Hvordan kommer man seg til Abel Tasman National Park?

For å komme til Abel Tasman nasjonalpark kan man reise fra Marahau og Kaiteriteri i sør og fra Golden Bay og Totaranui i nord. Man tar båt eller vanntaxi fra både Marahau og Kaiteriteri. Vi anbefaler at man i det minste tilbringer en halv – eller hel dag her for å nyte naturen i nasjonalparken.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Abel Tasman. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Utforsk Abel Tasman nasjonalpark i kajakk
Utforsk Abel Tasman nasjonalpark i kajakk
Gå over den 47 meter lange hengebroen på 'Abel Tasman Coast Track'
Gå over den 47 meter lange hengebroen på 'Abel Tasman Coast Track'
Endemiske skarver på en av Abel Tasmans gyldne sandstrender
Endemiske skarver på en av Abel Tasmans gyldne sandstrender
Vakre klipper og steinformasjoner preger mye av landskapet
Vakre klipper og steinformasjoner preger mye av landskapet
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: