23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Fiordland nasjonalpark

UNESCO beskyttede og verdensberømte Fiordland nasjonalpark byr på et landskap og en natur som kan ta pusten fra selv en nordmann. Med en urgammel regnskog som danner et teppe omkring de snøkledde, ruvende toppene, glitrende dype fjorder og imponerende fosser kan man ikke bli annet enn imponert.

Området består av 14 fjorder som i følge maorilegenden ble til av den enorme steinhuggeren Tute Rakiwhanoa som hugget fjellene ut med sin enorme steinøks. Området ble ikke beskrevet uten grunn av forfatteren Rudyard Kipling som ‘verdens 8.underverk’.

De mest kjente av de 14 fjordene er Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound. Opplev de fantastiske fjordene på et fjordcruise eller utforsk dem i en sjøkajakk. Ut over den spektakulære naturen kan dere blant annet nyte synet av delfiner, pelsseler og pingviner.

Verdensarvområdet Te Wahipounamu

Naturen her er godt bevart, det er ikke mye som har endret seg siden James Cook gikk i land her som den første europeeren. I vannet kan du ofte få øye på seler, pingviner og delfiner. Dette trollbindende landskapet kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1985. Westland og Mt. Cook ble året etter inkludert i dette verdensarvområdet kalt «Te Wahipounamu».

Turmuligheter

Utover å oppleve fjordene fra vannet er det mange flotte turstier i nasjonalparken. Her finner man ikke mindre enn 3 av New Zealand’s ‘Great Walks’. Begi dere ut på den 5 dager lange og velkjente turen Milford Track, den 4 dager lange turen Kepler Track eller den 3 dager lange turen Routeburn som forbinder nasjonalparkene Fiordland med Aspiri. Uansett hvilken rute dere velger kan dere glede dere til en fantastisk og uforglemmelig natur og utsikt.

Et tips er å reservere plass i god tid, siden det er et begrenset antall personer som blir sendt av gårde hver dag. Det er mulig å overnatte i hytter med andre turgåere, eller man kan bo litt mer luksuriøst og privat inkludert mat, eget rom og eget bad.

Dette er ikke en tur for nybegynnere, da området er veldig kupert. Samtidig endrer været seg hele tiden og det regner nesten hver dag. Hvis man ikke er en erfaren turgåer, eller bare vil ha en liten «smaksprøve», så kan en bli med på en dagstur fra Te Anau. For å komme til starten av ruten kjører du eller tar bussen fra Te Anau Downs, herfra seiler man en time gjennom Lake Te Anau til starten av turstien.

Milford Sound 

Fra det Tasmanske hav strekker Milford Sound seg 15 kilometer inn i landet. Dette er den eneste fjorden man kan kjøre til, og derfor den som er mest besøkt i nasjonalparken. 

Det regner ofte i Milford Sound, men dette er med på å gjøre stedet enda vakrere. De bratte fjellsidene som reiser seg over 1200 meter på begge sider av fjorden er alltid kledd i grønt. Hvis du kommer her på en regnværsdag kan du se de store fossefallene Bowen og Stirling velte nedover fjellveggene. Et fantastisk syn!

Doubtful Sound

De fleste blir bergtatt av stillheten som senker seg i Doubtful Sound, som på norsk betyr 'den tvilsomme fjorden'. Det var James Cook som navnga fjorden på grunn av at været her fort kan endre seg fra strålende sol til tett tåke. Videre er stedet kjent for sin rike fauna og flora, blant annet kan du her få oppleve skogpingviner ved de små klippesøylene. Doubtful Sound er 40 km lang og 421 meter dyp på sitt dypeste, noe som gjør den til den dypeste fjorden i nasjonalparken. Med sine mange fossefall og kronglete vannveier, er Doubtful Sound en fantastisk naturopplevelse.

Dusky Sound

I det sørvestlige hjørnet av Fiordland nasjonalpark ligger Dusky Sound, fjorden er ca. like lang som Doubtful Sound og 8 km bred på sitt bredeste. Det finnes ingen direkte veier som går hit, så her vil du få oppleve et uberørt landskap. Dusky Sound er hjemmet til flere store øyer, blant annet Long Island, Resolution Island, Cooper Island og Anchor Island. Området er også et viktig ynglested for Fiordland-pingvinen og er derfor erklært som et 'Important Bird Area'. Her venter det nesten utallige fossefall og en rik havfauna.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Fiordlands nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Fantastiske Milford Sound
Fantastiske Milford Sound
En Kea i Milford Sound
En Kea i Milford Sound
Opplev fjordene fra vannet
Opplev fjordene fra vannet
Routeburn Track | Credit Stewart Nimmo
Routeburn Track | Credit Stewart Nimmo
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: