23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

Milford Sound i Fiordland nasjonalpark på sørøya ble beskrevet av forfatteren Rudyard Kipling som «verdens 8.underverk» - og det med god grunn. Fjorden, formet av isbreene under istiden, fremstår like imponerende i all slags vær.

Men det er ikke bare Milford Sound som er verdt å besøke på en reise i New Zealands største nasjonalpark. Her ligger også to andre vakre fjorder, Doubtful Sound og Duksy Sound, samt ubebodde øyer og imponerende fossefall, der noen har et fall på nesten 1000 meter! Opplev denne fantastiske naturen fra orkesterplass på et cruise eller i en kajakk.

Verdensarvområdet Te Wahipounamu

Naturen her er godt bevart, det er ikke mye som har endret seg siden James Cook gikk i land her som den første europeeren. I vannet kan du ofte få øye på seler, pingviner og delfiner. Dette trollbindende landskapet kom på UNESCOs verdensarvslite i 1985. Westland og Mt. Cook ble året etter inkludert i dette verdensarvområdet kalt «Te Wahipounamu».

Cruise i Milford Sound - frodig og grønt året rundt

Fra det Tasmanske hav strekker Milford Sound seg 15 kilometer inn i landet. Dette er den eneste fjorden man kan kjøre til, og derfor den som er mest besøkt i nasjonalparken. 

Det regner ofte i Milford Sound, men dette er med på å gjøre stedet enda vakrere. De bratte fjellsidene som reiser seg over 1200 meter på begge sider av fjorden er alltid kledd i grønt. Hvis du kommer her på en regnværsdag kan du se de store fossefallene Bowen og Stirling velte nedover fjellveggene. Et fantastisk syn!

Fjellturer i Fiordland - Milford Track

Flere kommer hit for å gå på en av de mange turstiene i området. Den mest populære ruten er uten tvil Milford Track som er på hele 60 km. Mange mener at dette er en av verdens vakreste turstier. Et tips er å reservere plass i god tid, siden det er et begrenset antall personer som blir sendt av gårde hver dag. Det er mulig å overnatte i hytter med andre turgåere, eller man kan bo litt mer luksuriøst og privat inkludert mat, eget rom og eget bad.

Dette er ikke en tur for nybegynnere, da området er veldig kupert. Samtidig endrer været seg hele tiden og det regner nesten hver dag. Hvis man ikke er en erfaren turgåer, eller bare vil ha en liten «smaksprøve», så kan en bli med på en dagstur fra Te Anau. For å komme til starten av ruten kjører du eller tar bussen fra Te Anau Downs, herfra seiler man en time gjennom Lake Te Anau til starten av turstien.

Føl på stillheten i Doubtful Sound

De fleste blir bergtatt av stillheten som senker seg i Doubtful Sound, som på norsk betyr «den tvilsomme fjorden». Det var James Cook som navnga fjorden på grunn av at været her fort kan endre seg fra strålende sol til tett tåke. Videre er stedet kjent for sin rike fauna og flora, blant annet kan du her få oppleve skogpingviner ved de små klippesøylene. Doubtful Sound er 40 km lang og 421 meter dyp på sitt dypeste, noe som gjør den til den dypeste fjorden i nasjonalparken. Med sine mange fossefall og kronglete vannveier, er Doubtful Sound en fantastisk naturopplevelse.

Opplev uberørt natur i Dusky Sound

I det sørvestlige hjørnet av Fiordland nasjonalpark ligger Dusky Sound, fjorden er ca. like lang som Doubtful Sound og 8 km bred på sitt bredeste. Det finnes ingen direkte veier som går hit, så her vil du få oppleve et uberørt landskap. Dusky Sound er hjemmet til flere store øyer, blant annet Long Island, Resolution Island, Cooper Island og Anchor Island. Området er også et viktig ynglested for Fiordland-pingvinen og er derfor erklært som et «Important Bird Area». Her venter det nesten utallige fossefall og en rik havfauna.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Milford Sound og Fiordlands. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Doubtful Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark. Foto: Real Journey
Doubtful Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark. Foto: Real Journey
Milford Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Milford Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Stirling Falls i Milford Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Stirling Falls i Milford Sound - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Fiordland-pingvinene - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Fiordland-pingvinene - Reiser til Milford Sound & Fiordland nasjonalpark
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til New Zealand

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til New Zealand

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: