23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Badeferie på Kenya-kysten

Kenyas kyst kjennetegnes av lange, hvite sandstrender langs Det indiske hav, nesten helt fra grensen til Tanzania i sør og til Lamu og Manda i nord. Med en badeferie på Kenya-kysten venter et av verdens lengste korallrev, laguner og et vakkert, asurblått vann, hvor du kan nyte din neste avslappende badeferie! 

Badeferie til Kenya-kysten

Mombasa og omegn byr på en uforglemmelig badeferie med et vell av nydelige steder, hvor selve byen har en herlig, eksotisk atmosfære. De fleste besøker Mombasa, spesielt Diani Beach som ligger 30 km sør for havnebyen, for å nyte solfylte dager ved stranden – og det med god grunn. Diani Beach blir nemlig hevdet for å være Kenyas mest pittoreske strand.   

En badeferie på Kenya-kysten her er den perfekte avslutningen for å fordøye alle inntrykk etter en opplevelsesrik safari eller for å lade batteriene etter å ha gått til toppen av Kilimanjaro. Du kan slappe av på strendene dagen lang, men du kan også oppleve Øst-Afrikas fargerike og eksotiske liv under vannoverflaten i korallrevet, som byr på et likeså myldrende liv som på savannene!

Reiser til Mombasa

Kenyas nest største by, Mombasa, er for mange selve utgangspunktet for en badeferie på Kenya-kysten. Deler av Mombasa ligger på liten øy, koblet til kysten med to hovedveier og en ferge. Kjernen i swahilisamfunnet her er en fascinerende blanding av arabisk, østafrikansk og europeisk historie.

Livet i havnebyen er mye mer hektisk enn den ellers tilbaketrukne og avslappede Kenya-kysten. I Mombasa er det et tropisk klima året rundt og byen byr på aktiviteter for både store og små.

Mombasa har opp gjennom historien blitt okkupert av portugisere, arabere og bitene, og byens kultur viser fortsatt i dag tidsvitner fra sin fortid. Gamle ruiner slik som Forte Jesus de Mombaça (Fort Jesus), et historisk portugisisk fort fra 1593, og gamlebyen er Mombasas kanskje mest kjente attraksjoner. Her kan du se innflytelsen av Mombasas handelskultur, med mange eksempler på portugisisk og islamsk arkitektur. Et lite opphold her er med andre ord en perfekt introduksjon til Kenya-kysten historie og kultur.

Hva man kan gjøre i Mombasa

 • Utforske gamlebyen – beliggende ved Fort Jesus.

  Dette historiske distriktet har blitt omgjort til et sted med suvenirbutikker og restauranter. Et passende sted å oppleve på en søndag, da det meste i byen er lukket.

 • Oppleve byens nordlige kyst på en tur til Mtwapa Creek.

  Her venter små marinaer og en vakker, tropisk vegetasjon. Stedets hovedattraksjoner og aktiviteter er fugletitting, turer på terrengsykkel rundt elva og Mtwapa tilbyr også turer for de som vil dyphavsfiske. Mtwapa er dessuten kjent for sine utesteder og livlige natteliv.

 • Se dyrelivet i Haller Park.

  Haller Park en liten dyrehage, hvor du kan oppleve sjiraffer, flodhester og apekatter, for å nevne noe.
 • Kjøre gokart i nærheten av Haller Park.

 • Besøke Shimba Hills National Reserve, beliggende ca. 30 km sør for Mombasa.

  Dette fjellrike naturreservatet er kjent for sin frodige, tropiske vegetasjon. Dette gjør Shimba Hills til en yndet park, da de fleste andre kjente nasjonalparkene i Kenya kjennetegnes av sitt steppelandskap.

  Hovedattraksjonen her er reservatets rike dyreliv, hvor du blant annet kan oppleve elefanter, den sjeldne sabelantilopen, leoparder og genetter. Her venter også vakre fossefall, Mwaluganje-skogen og flere utsiktspunkt over det vakre landskapet.

Strandområdene

Enten du ønsker et intimt og romantisk sted langs kysten eller et familievennlig strandparadis kan en badeferie på Kenya-kysten gi deg dette og enda mer. Kenyas solfylte kyst har nemlig en utbredt strekning av silkeaktig, hvit strand som venter på å bli utforsket av deg. Kysten er krydret med flotte spisesteder, overdådige innkvarteringer og adrenalinpumpende vannsportaktiviteter, så du kommer ikke til å kjede deg!

Her er en liten smakebit på 3 av Kenya-kystens mest populære strender:

Diani Beach – En av Afrikas vakreste strender

Diani Beach, sør for Mombasa, er Kenya-kysten store stolthet og vårt foretrukne område. Dette er en av Afrikas vakreste strender, kjent for sine fargleglade korallrev, og hotellene her finnes i alle prisklasser og størrelser. Foruten å slikke sol på Diani Beach sine kilometerlange, kritthvite strender kan du blant annet bli med på kitesurfing og skydiving.

Nyali Beach – Luksushoteller og shopping

Like ved Mombasa ligger Nyali Beach. I tillegg til innbydende strender, er området kjent for sine luksuriøse hoteller, gode restauranter og shoppingmuligheter. Nyali Beach byr på en avslappet atmosfære og er et godt sted for surfing. Stranda er sjelden overfylt med besøkende, så her kan du boltre deg i sanden og i det innbydende vannet nesten helt for deg selv!

Øya Lamu – Stedet for total avslapning

Øya Lamu ligger lengst mot nord og byr også her på færre turister. Et godt valg for deg som ønsker total avslapning og muligheten til førsteklasses innkvartering. De mest kjente strendene her er Manda Bay og Shela Beach. Lamu er dessuten en av de eldste byene i Kenya og det finnes ingen biler her.

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Kenya-kysten. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Diani Beach
Diani Beach
Fort Jesus i Mombasa
Fort Jesus i Mombasa
Her venter det et fargerikt undervannsliv
Her venter det et fargerikt undervannsliv
Se frem til silkemyke sandstrender
Se frem til silkemyke sandstrender
Skjell på øya Lamu
Skjell på øya Lamu
Lamu
Lamu
Finn stranden som passer for deg
Finn stranden som passer for deg

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • The Sands at Nomads

  The Sands at Nomad har en førsteklasses beliggenhet helt nede ved den 25 km lange, hvite sandstranden ved Diani Beach - omgitt av grønn og frodig vegetasjon,...

  Les mer
 • Leopard Beach Resort

  Leopard Beach Resort & Spa har en perfekt beliggenhet ved en av verdens beste strender, Diani Beach, langs kysten av Kenya. Hotellet er et av Kenyas mang...

  Les mer
 • The Sands at Chale Island

  The Sands at Chale Island er den perfekte blandingen av natur og komfort, eleganse og romantikk. Dette er selve definisjonen på et tropisk øyparadis, med sin...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: