23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Samburu

Samburu National Reserve ligger 325 km nord for Nairobi. Samburu (165 km2) er en del av et større sammenhengende reservatområde, som også består av reservatene Buffalo Springs (131 km2) og Shaba (280 km2). Til tross for å være blant de mindre kjente safariparkene i Kenya, vil du på en safari i Samburu få noen flotte natur- og dyreopplevelser.

”Old Africa”-stemning i Samburu

Reservatene danner tilsammen et enormt sammenhengende bush-område, hvor man tydelig får fornemmelsen av ”Old Africa”. Samtidig venter det et rikt dyreliv her som få andre parker i Kenya kan skilte med. Naturen i reservatene er i en klasse for seg selv, med bratte kløfter og store sletter med en blanding av skog og gresskledte savanner.   

Livsnerven Ewaso Ngiro-elva

Livsnerven i området er Ewaso Ngiro-elva som renner midt i det store området og sørger for et frodig planteliv, slik som paraplyakasier og dumpalmer. Elva er en permanent vannkilde for dyrene i område, og de mange trærne langs Ewaso Ngiro er hjemstedet til et livlig fugleliv. Ewaso Ngiro-elva er med andre ord et perfekt sted å besøke på en safari i Samburu.

Samburus «Big 5» - Dyrelivet

Det er et rikt dyre- og fugleliv i Samburu naturreservat. Flere av de store safaridyrene som Nord-Kenyas sletter er kjent for, finnes i overflod her.

På savannen gresser sjiraffantiloper, grevysebraer, oryxantiloper, nettsjiraffer og somaliastrutsen – ofte omtalt som «Samburu Big 5». Alle de tre store kattedyrene; løve, gepard og leopard lever også her, sammen med elefanter, bøfler og flodhester.

Andre pattedyr som ofte blir observert i Samburu er olivenbavian, vortesvin, gaseller, impalaer og ellipsevannbukk. I tillegg er det over 350 forskjellige fuglearter her og i elva Ewaso Ng’iro lever det mange krokodiller.

Samburus kjente løve

Samburu er hjem til den kjente løvinnen Kamunyak som adopterte en oryxkalv. Hun tok vare på kalven som om den skulle ha vært hennes egen og slåss mot rovdyr og andre løvinner som forsøkte å spise kalven. Denne historien ble dokumentert på kamera mellom januar 2002 og 2003 og ble til slutt en film kalt «Heart of a Lioness».

Samburus stammefolk

Flere stammefolk lever i området som man har mulighet til å besøke. Samburu-stammene er nært beslektet med Masai-stammene.

Fakta om parken:

Samlet størrelse: 872 km2 i 800-1300 m høyde
Parkens beliggenhet: 325 km nord for Nairobi
Best å besøke: Kan besøkes hele året, men best i perioden november-mars, som er den tiden dyrene samles ved Ewaso Ngiro-elva
Særtrekk ved parken:

  • Den flotte naturen og de flere endemiske dyrene og fuglene som lever her.
  • Færre turister enn de mer kjente parkene i Kenya.
  • Et av de beste stedene å se elefanter.

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Samburu. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Samburufolket
Samburufolket
Nettsjiraffer
Nettsjiraffer
Sjiraffantilope
Sjiraffantilope
Løve
Løve
Struts
Struts

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Ashnil Samburu Camp

    Ashnil Samburu Camp er en luksuriøs safaricamp beliggende i skyggen av høye palmer og akasietrær i reservatet Buffalo Springs, langs elvebredden til Ewaso Ny...

    Les mer
Kirsten 69

Skreddersy reisen til Afrika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Afrika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: