23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Serengeti nasjonalpark

Serengeti nasjonalpark er utvilsomt den mest berømte safariparken i hele verden, og det er flere grunner til Serengetis popularitet: områdets vitenskapelige betydning, parkens enestående natur og den høyeste konsentrasjonen av ville dyr i hele Afrika.

Serengeti – verdens beste sted å oppleve ville dyr

Få mennesker glemmer deres første møte med Serengeti, enten de møter utsikten fra Naabi Hill, hvor endeløse sletter utfolder seg så langt øyet rekker; løveflokken som daser dovent på savannen i sola, eller de enorme dyreflokkene som følger den urgamle rytmen av Afrikas sesonger under migrasjonen. Velkommen til et av de beste stedene på kloden for å oppleve det afrikanske dyrelivet på nært hold.

Serengeti Nasjonalpark ble etablert i 1952 og er hjemsted for et av verdens mest omtalte og spektakulære fenomener i dyreverdenen: migrasjonen av gnu og sebra. Over en million gnuer og mer enn 200 000 sebraer sirkulerer mellom Serengeti nasjonalpark og Masai Mara Game Reserve i Kenya, i en årlig tilbakevendende syklus. Vandringen er et instinkt hos dyrene, som ikke en gang holdes tilbake av de mange rovdyrene som følger i hælene på sitt bytte. Det mest spektakulære synet venter idet tusenvis av gnuer krysser Mara-elven samtidig, for å unngå de glupske krokodillene som venter. Alt i Serengeti handler ikke om rovdyr og pattedyr – her finner dere også over 500 registrerte fuglearter.

Serengetis varierte natur

Serengeti nasjonalpark kan inndeles i tre hovedområder basert på de ulike naturtypene: 

Seronera Valley er den sørlige og sentrale delen som hovedsakelig består av klassisk åpen savanne med spredte akasietrær.

I den vestlige delen av parken ligger Grumeti-elva, og denne delen domineres mest av skog og tett buskvegetasjon.

Den nordlige delen, kalt Lobo, grenser til Kenya og Masai Mara, og er den minst besøkte delen av Serengeti.

Et urgammelt økosystem

Serengeti er et av verdens eldste økosystemer og dette urgamle økosystemet er fredet av UNESCO som en viktig del av verdensarven. Afrika er som kjent menneskehetens vugge, hvor mennesket oppstod for første gang for millioner av år siden. Her i Serengeti, nærmere bestemt i Olduvai Gorge, har man funnet tegn på menneskelig aktivitet for mer enn 2 millioner år siden. Også tre andre naturområder i Tanzania er på UNESCOs verdensarvliste: Kilimanjaro National Park, Selous Game Reserve og Ngorongoro Conservation Area.

Fakta om parken:

Størrelse: 14763 km2
Beliggenhet: nord i Tanzania på grensa mot Kenya, 335 km nordvest for Arusha
Beste tid å besøke: tørketiden mellom juni og september, når migrasjonen er på sitt høyeste. Vil man se gnuene kalve er februar det beste tidspunktet, da mer enn 8000 kalver fødes hver dag.
Særtrekk ved nasjonalparken: Serengeti har verdens største flokker av gnu og sebra, i tillegg til et stort antall løver og leoparder. Den endeløse savannen gjør det lett å finne dyrene, i dette urgamle økosystemet.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Serengeti. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Leopard - Safari i Serengeti nasjonalpark
Leopard - Safari i Serengeti nasjonalpark
I nasjonalparken lever mer enn 200 000 sebraer - Safari i Serengeti nasjonalpark
I nasjonalparken lever mer enn 200 000 sebraer - Safari i Serengeti nasjonalpark
Verdens raskeste pattedyr, geparden, lever også i nasjonalparken - Safari i Serengeti nasjonalpark
Verdens raskeste pattedyr, geparden, lever også i nasjonalparken - Safari i Serengeti nasjonalpark
Løvunge - Safari i Serengeti nasjonalpark
Løvunge - Safari i Serengeti nasjonalpark

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • ThornTree Camp

  ThornTree Camp ligger i Seronera-området i Serengeti National Park og kan sies å være selve definisjonen på en safaricamp. Her venter den varme, tanzanianske...

  Les mer
 • Serengeti Sopa Lodge

  Serengeti Sopa Lodge ligger i den sørvestlige delen av Serengeti nasjonalpark. Året rundt er sjansene store for å se det varierende dyrelivet som holder til...

  Les mer
 • Serengeti Serena Safari Lodge

  Serengeti Serena Safari Lodge ligger på et høydedrag med flott utsikt til deler av den enorme savannen i Serengeti nasjonalpark. Lodgen er bygget etter inspi...

  Les mer
 • Kirawira Serena Camp

  Kirawira Serena Camp er en telt-camp i toppklasse! Det er ikke bare innredningen som er i en klasse for seg selv, men også campens beliggenhet. Fra en skogbe...

  Les mer
 • Serengeti Pioneer Camp

  Serengeti Pioneer Camp ligger plassert i den sørlige delen av det sentrale Serengeti i Moru Kopjes området. Det er en ideell beliggenhet i forhold til å kunn...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: