23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Tsavo nasjonalpark

Tsavo er Kenyas eldste og største nasjonalpark, da den dekker ikke mindre enn 40% av det samlede arealet av parker i landet. På en safari i Tsavo nasjonalpark venter en uforlignelig, vakker natur og dens beliggenhet ikke langt fra kysten gjør Tsavo til en populær safaripark.

Tsavo er delt i to nasjonalparker – Tsavo Øst og Tsavo Vest- av landeveien mellom Nairobi og Mombasa. Tsavo Vest er nok den mest populære destinasjonen på grunn av sin fantastiske natur. Her finner du Mizma Springs, et rikt og variert dyreliv, et godt veisystem, neshornreservat, gode turstier og muligheten til å være med på guidede turer langs Tsavo-elva.

Opplev «røde elefanter» på safari i Tsavo Øst

Tsvao Øst nasjonalpark er generelt sett den største parken i Kenya. Nasjonalparken byr på et flatt savannelandskap og gresskledde sletter, hvor Galana, en av Kenyas største elver, renner gjennom. Nasjonalparken er dessuten ettertraktet av fotografer på grunn av det spesielle lyset her.

Parkens kjennetegn er dens røde jord som har vulkansk opprinnelse. Tsavo Øst er hjem til en stor bestand av elefanter som ofte ser røde ut etter deres daglige «støvbad».  

Her er det som sagt et rikt dyreliv og på grunn av den sparsomme vegetasjonen i Tsavø øst, er det lettere å få øye på ville dyr her enn i Tsavo Vest.

Et rikt dyreliv 
I parken lever blant annet 500 forskjellige fuglearter - deriblant struts, løve, neshorn, leopard, afrikabøffelen, sjiraff, sebra og flere antilopearter. 

Safari i Tsavo Vest – unike dyreopplevelser

Tsavo Vest nasjonalpark har et mer dramatisk og variert landskap, med fjell, elver, innsjøer, savanner og sumpområder. Sammenlignet med Tsavo Øst er parken mer kupert, derfor er det ikke like enkelt å få øye på det ville dyrelivet her. I Tsavo Vest er det i tillegg nok av turstier å velge mellom, hvis du ønsker en aktiv ferie.  

Utsikten til de vakre og frodige Chyulu Hills gjør den vakre naturen i Tsvao Vest komplett. Her kan du også oppleve Mizma Springs - fire naturlige kilder som er hjemmet til både krokodiller og flodhester, så ha kameraet klart!

I det kuperte landskapet i Tsvavo Vest gjemmer det seg mellom annet:
Leopard, gepard,bøfler, elefant, sjiraff, sebra, løve og 600 forskjellige fuglearter

Neshornreservat

På grunn av krypskyttere er spissnesehornene i dag mer sårbar enn noen gang før. Dyrenes horn er en eksklusiv vare i mange asiatiske land, hvor man påstår at det kan kurere kreft og andre sykdommer. Enda om dette er ulovlig og man har bevist at hornene ikke har noen medisinsk innvirkning, fortsetter etterspørselen av neshorn-horn å vokse.

I et inngjerdet området, kalt Ngulia Rhino Sanctuary, lever noen av de siste eksemplarene av spissnesehornene. Reservatet ble etablert i 1986 for å ivareta arten. Det startet med 3 neshorn og for noen år siden var tallet steget til 71 dyr! Like utenfor reservatet, hvor noen av neshornene har blitt flyttet for å leve i det fri, lever det over 10 neshorn.

Man kan kjøre rundt i reservatet, men det er vanskelig å få øye på neshornene da de er ganske sjenerte og er fortrinnsvis nattdyr. Men har du nok tålmodighet, kan du være heldig å få en dyreopplevelse av de helt sjeldne!

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 20.000 km2
Parkens beliggenhet: Midt mellom Nairobi og Mombasa
Best å besøke: Når det er tørt fra juli til oktober, samt januar til mars.
Tsavos kjennetegn:

 • Dramatisk landskap
 • Utemmet villmark
 • Et rikt dyreliv 
 • Store elefantflokker

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Tsavo. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Opplev "røde" elefanter i Tsavo Øst
Opplev "røde" elefanter i Tsavo Øst
Leopard
Leopard
Sebraer ved vannhullet Kilaguni
Sebraer ved vannhullet Kilaguni
Strutsefamilie
Strutsefamilie
Krokodille i Galana-elva
Krokodille i Galana-elva

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Kilaguni Serena Safari Lodge

  Kilaguni Serena Safari Lodge var en av de første lodgene som ble bygget i selve Tsavo nasjonalpark, med utsikt over vannhullet som besøkes av en rekke ville...

  Les mer
 • Ashnil Aruba Lodge

  Ashnil Aruba Lodge har tatt navnet sitt fra Aruba Dam, en oase som er et uimotståelig trekkplaster for de ville dyrene i den ellers så tørre nasjonalparken,...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: