23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Aberdare nasjonalpark

Ca. 180 km nord for Nairobi ligger Aberdare nasjonalpark med et areal på 766 km2. Nasjonalparken strekker seg over et varierende terreng; fra høye fjelltopper til dype daler med elver og vakre fossefall, da høyden går fra 2.100 moh til 4.200. De fleste drar på safari til Aberdare nasjonalpark i søken etter uforglemmelige naturopplevelser, enten det er fjellturer eller å få øye på Kenyas ville dyreliv.

Parken inkluderer nemlig deler av den 4000 meter høye fjellkjeden med samme navn, som er en del av Kenyas sentrale høyland. Aberdare-skogen er Mount Kenyas nærmeste nabo, og til sammen utgjør disse parkene nesten et 1500 km2 storslått safariterreng.

Se dyrelivet i Aberdare fra hotellvinduet

Området er spesielt kjent for sine vidunderlige muligheter for fotturer, samt for sin innkvartering i de såkalte ”Tree Top”-hotellene. På grunn av den tette vegetasjonen er det vanskelig å se dyrene på tradisjonelle Game Drives, derfor er det større sjanse for å bli kjent med Aberdares ville dyreliv i forbindelse med et opphold på et Tree Top-hotell. Hotellene ligger langt inne i skogen og er bygget på påler tett plassert ved vannhullene dyrene kommer til for å slukke tørsten. Herfra får du oppleve Aberdares fascinerende dyr fra orkesterplass!

Det er alltid en spennende opplevelse å overnatte på et Tree Top-hotell, hvor dere har mulighet til å betrakte parkens fauna gjennom en lengre tidsperiode enn ellers. Innkvarteringen er komfortabelt, men du skal regne med at det kan bli litt kaldt i de sene nattetimer når man sitter ute og speider etter dyr ved vannhullet.

Dyr fra a til å

Game Viewing på nært hold er altså målet her og beliggenheten kun 3 timer fra Naiobi gjør Aberdare nasjonalpark til et glimrende sted å ha sin første overnatting og sine første dyreopplevelser på safarien. Dyr man kan oppleve i Aberdare er blant annet skogssvin, elefanter, bøfler, løver, leoparder, vannbukker, ulike aper og selvfølgelig et rikt fugleliv. Og er du heldig, kan det hende at du får øye på det svarte neshornet og den veldig sjeldne bongo-antilopen.

I de lavere regionene finner man regn- og bambusskoger, tørre landskap, fossefall, samt elver og dammer fylt med ørret. Faktisk, så er det skogen her som står for mesteparten av vannforsyningen til hele lokalområdet og Nairobi.

Mount Kenya najsonalpark – Kenyas høyeste fjell

Mount Kenya nasjonalpark ligger ca. 180 km nord for Nairobi. Parken er etablert rundt Afrikas nest høyeste fjell (og Kenyas høyeste), Mount Kenya. Dette er en gammel vulkan som består av en hovedtoppen Batian og fire andre topper, hvor den høyeste er på hele 5199 moh.

Vulkanens snøkledde topp står til stor kontrast til de omkringliggende tørre, rødlige gresslettene. Fjellet strekker seg over ekvatorlinjen og byr på et av verdens sjeldenheter – «ekvatorial» snø, foruten 12 isbreer i fjellene. For den lokale befolkningen, Kikuyuene, er fjellet hellig, da det sies å være hjemstedet for en av deres guder.  

Fra 2200 m og oppover er fjellet etablert som en nasjonalpark. Første delen av fjellet er preget av tett vegetasjon, hvor elefanter, bøfler og antiloper stortrives. Dette kan oppleves på kloss hold ved en av de berømte Tree Top-hotellene her. Sammen med Aberdarefjellene utgjør Mount Kenya de høyeste punktene i Kenyas sentrale høyland. Parken er et yndet mål for klatrere og toppturentusiaster. En safaritur her garanterer en annerledes opplevelse, sammenlignet med de mer tradisjonelle safariparkene.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Aberdare nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

"Bushbuck" er en av dyrene du kan oppleve i Aberdare
"Bushbuck" er en av dyrene du kan oppleve i Aberdare
Aberdare er kjent for sitt frodige landskap
Aberdare er kjent for sitt frodige landskap
Svart neshorn
Svart neshorn
Bøffel ved vannhullet
Bøffel ved vannhullet
Mount Kenya
Mount Kenya

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • The Ark

    The Ark er en hyggelig safarilodge beliggende midt i nasjonalparken Aberdare. Overnattingssstedet ligger plassert ved et vannhull som tiltrekker seg ville dy...

    Les mer
  • Sweetwaters Serena Camp

    Fantastisk beliggende camp i et lite område i Rift Valley mellom Samburu og Lake Nakuru. Området heter Ol Pejeta og har svært få besøkende, av den enkle grun...

    Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: