23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Ngorongorokrateret

Superlativene står i kø når man skal beskrive følelsen av å stå på kanten av Ngorongorokrateret og skue utover det ”grønne havet” som utfolder seg nedunder. Men det er i bunnen av krateret at den virkelige magien skjer! På en safari i Ngorongokrateret vil du nemlig få oppleve det rikeste dyrelivet Tanzania har å by på og kulissene gjør opplevelsene enda mer unikt. På bunnen av krateret venter et safarilandskap bestående av savanne, sumper, skogområder og saltsjøen, Lake Magadi, hvor man ofte kan se flokker med rosa flamingoer.

Et naturfenomen beskyttet av UNESCO

Naturvernområdet er oppkalt etter verdens største caldera, som vil si en vulkan med en nedsunket topp. Ngorongokrateret ble skapt for 2-3 millioner år siden, da en diger vulkan, faktisk likeså høyt som Kilimanjaro, eksploderte og kollapset. Krateret, som ligger godt over 2300 moh, har noen uvirkelige dimensjoner; 610 meter dypt, 16-20 km bredt, i alt 260 km2 stort.

Et mikrokosmos av den afrikanske savannen

Stort sett er dyrelivet den bærende faktoren på en safaritur i Afrika, men Ngorongokrateret er i seg selv så en unik naturopplevelse, at det nesten kan stå alene. Krateret kan sies å være en unik mikrokosmos på den østafrikanske savannen, med et dyreliv i stor skala, med Serengeti nasjonalpark som nærmeste nabo.  

Kombinasjonen et unikt dyreliv og en likeså unik natur, gjør at en safari her smelter sammen til en høyere enhet! Det er derfor ikke uten grunn at Ngorongorokrateret, også kjent som «verdens 8. naturunder» blir besøkt av flere tusen turister årlig. Ngorongoro er enkelt og greit et «must» på en safari i Tanzania. Alle innkvarteringsstedene byr dessuten på en enestående utsikt over krateret.

25.000 pattedyr i Ngorongoro-krateret

Få andre safariområder kan skilte med en så høy konsentrasjon av ville dyr som lever i Ngorongoro, inkludert den høyeste konsentrasjonen av løver i hele Afrika. Ngorongoro er kanskje det beste området i Tanzania for å oppleve «The Big 5»; løver, elefanter med enorme støttenner, bøffel, leopard og neshorn.

I tillegg kan du oppleve stripegnuer, bøfler og sebraer, sebra, serval, gepard, Thomson – og grantsgaselle, flamingoer, flaggermusrev og ca. 500 ulike fuglearter. Krateret er det stedet i Tanzania hvor sannsynligheten er størst for å få øye på det utrydningstruede sorte neshornet.

Olduvai Gorge – Opplev menneskehetens vugge

Historien til Tanzania og Ngorongoro går langt, langt tilbake i tid. I området ligger Olduvai Gorge, som blir ansett for å være “menneskehetens vugge”. Det kjente navnet på denne 50 km lange ravinedalen i Riftdalen er faktisk en feilstaving av masaienes ord for en vill sisalplante, Oldupai. Paleontologen Mary Leakay fant fra 1950-tallet til 1980-tallet blant annet et kraniet av en tidligere menneskeart, i tillegg til det eldste beviset på våre forfedre – fotavtrykk i en stein som ca. er 3,7 millioner år gamle! Du bør virkelig unne deg et besøk til dette historiske område, hvor våre forfedre stammer fra.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie ved Ngorongorokrateret. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

En flokk med elefanter - Safari i Ngorongoro-krateret
En flokk med elefanter - Safari i Ngorongoro-krateret
Ngorongoro er kjent for sin høye konsentrasjon av løver - Safari i Ngorongoro-krateret
Ngorongoro er kjent for sin høye konsentrasjon av løver - Safari i Ngorongoro-krateret
Game Drive - Safari i Ngorongoro-krateret
Game Drive - Safari i Ngorongoro-krateret
Se frem til enestående natur- og dyreopplevelser - Safari i Ngorongoro-krateret
Se frem til enestående natur- og dyreopplevelser - Safari i Ngorongoro-krateret
Olduvai/Oldupai Gorge - Safari i Ngorongoro-krateret
Olduvai/Oldupai Gorge - Safari i Ngorongoro-krateret

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Lake Ndutu Luxury Tented Lodge

  Denne helt nye, eksklusive safari-lodgen består av 15 romslige helårstelt. Disse står plassert på plattformer hevet 1 meter over bakken og med ca. 11 meter m...

  Les mer
 • Ngorongoro Serena Lodge

  Ngorongoro Serena Lodge ligger nesten helt på kanten til et av verdens store, naturlige skaperverk, Ngorongorokrateret. Fra lodgens fellesområder og på romme...

  Les mer
 • Ngorongoro Farm House

  Ngorongoro Farm House byr på en fantastisk utsikt til vulkanen Oldeani. Dette er en liten, men eksklusiv lodge med totalt 52 romslige hytter. Lodgen er innre...

  Les mer
 • Ngorongoro Sopa Lodge

  Ngorongoro Sopa Lodge byr på storslått utsikt over en av verdens mest kjente kalderaer, Ngorongorokrateret. Den ligger nemlig på kraterkantens høyeste punkt...

  Les mer
 • Bougainvillea Safari Lodge

  Bougainvillea Safari Lodge har i alt 32 hytter som ligger i et frodig område rundt eiendommens svømmebasseng. 10 av hyttene er dobbelthytter og ligger i hage...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: