23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Lake Manyara

Lake Manyara er en av Tanzanias minste nasjonalparker, men dyre- og naturopplevelsene oppveier til det fulle parkens størrelse. På en safari i Lake Manyara venter løver som klatrer i trær, flokker med elefanter, utallige bavianer, et rikt fugleliv og selvsagt pittoresk natur.

Nasjonalparken kan sies å være en myk introduksjon til safariopplevelsene Tanzania har å by på, da Manyarasjøen på ingen måte kan sammenlignes med den «game viewing» som venter i Serengeti og Ngorongoro. Det ville uansett være synd å ikke oppleve Manyarasjøens vakre natur og særegne dyr som lever her på en reise i Tanzania.

Manyarasjøen - en naturskjønn juvel

Manyarasjøen ligger på veien fra Arusha til Ngorongoro-krateret og strekker seg 50 km langs den 600 m høye fjellskråningen Manyara i Riftdalen. Nasjonalparken er en scenisk juvel, best beskrevet av Ernst Hemingway som «the loveliest I have seen in Africa» - bedre anbefaling får man neppe!

Enda om naturen her kanskje ikke kan kalles «dramatisk», er Lake Manyaras vegetasjon ganske variert. Her finner du savanner, myrer og eviggrønn skog, som gjenspeiler parkens hele 11 forskjellige økosystemer.

Dette kompakte safariområdet er virkelig et mikro-kosmos av den tanzanianske safariopplevelsen. Lake Manyara er en lavvannet saltsjø, som de fleste ande innsjøene i Riftdalen. Den 320 km2 store parken er liten i størrelse sammenlignet med mange andre parker i Tanzania og 2 tredjedeler er dekket med vann.

Dyr i Lake Manyara

Innsjøen skaper forutsetninger for et rikt fugleliv og det er registrert over 400 ulike arter her, blant annet de lyserøde flamingoene som i perioder flokkes her i store antall. I lufta over innsjøen kan du få øye på den gulnebbede storken som svever grasiøst på den termiske vinden fra Manyara-fjellkjeden.  

Flodhester, leoparder, masailøver, geparder, elefanter, bavianer, dik-dik antiloper, gaseller, sjiraffer, impalaer og sebraer er noen av dyrene du kan oppleve i Lake Manyara. Det er blant annet en flodhestdam i parken hvor man kan betrakte disse fascinerende dyrene.

Løver som klatrer i trær og bavianenes lekeplass

Manyarasjøen er hjemstedet for en av de største populasjonene av bavianer i hele verden, og det er et unikt syn hvis man er så heldige å få se en bavian som jakter etter fugler i innsjøen. Bavianene er blant de mer spennende dyrene å observere i parken, hvor du kan følge hverdagen deres på godt og vondt i de store familiegruppene.

En annen stor attraksjon i safariparken er de treklatrende løvene som har gjort akasietrærne til deres hjem i regnsesongen. Men løvene kan ofte kan være vanskelig å få øye på. Dette er det eneste stedet hvor man kan oppleve dette majestetiske dyret oppholde seg i et slikt habitat. Hvorfor disse løvene klatrer i trær debatteres det stadig om, men å se en løve tar seg en «cowboystrekk» i høyden er virkelig et fantastisk syn!  

Hva kan man gjøre i Lake Manyara?

Hovedaktiviteten i Manayarasjøen er «game driving» på dagtid, men campene i parken tilbyr også kveldssafarier og korte fotturer. Bor du i Riftdalen utenfor parken er det flere aktivitetsmuligheter å velge mellom, for eksempel landsbybesøk, fjellturer og stisykling.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 320 km2
Beliggenhet: 126 km vest for Arusha
Beste tid å besøke: I tørketiden (juli - oktober) er det størst sannsynlighet for å se de store pattedyrene, mens det i regntiden (november – juni) er den perfekte perioden for fugletitting, samt oppleve flotte fossefall og padle i kano.
Parkens særpreg:

 • Enestående fugleliv ved innsjøen
 • Løver som klatrer i klær
 • En av verdens største konsentrasjon av bavianer
 • 11 ulike økosystemer

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Lake Manyara. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hvert år kommer det store flokker med flamingoer til innsjøen - Safari i Lake Manyara
Hvert år kommer det store flokker med flamingoer til innsjøen - Safari i Lake Manyara
Safari. Foto: Tanzania Tourism - Safari i Lake Manyara
Safari. Foto: Tanzania Tourism - Safari i Lake Manyara
Det eneste stedet hvor du kan se løver som klatrer i trær - Safari i Lake Manyara
Det eneste stedet hvor du kan se løver som klatrer i trær - Safari i Lake Manyara
Her lever det en stor konsentrasjon av bavianer - Safari i Lake Manyara
Her lever det en stor konsentrasjon av bavianer - Safari i Lake Manyara
Rørvever er en av de mange fugleartene du kan få øye på her - Safari i Lake Manyara
Rørvever er en av de mange fugleartene du kan få øye på her - Safari i Lake Manyara

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Planet Lodge

  Planet Lodge ligger i hjertet av Arusha, ca. 2 timer fra Lake Manyara, og er omringet av Tanzanias fantastiske landskap. Man bor i landsbyinspirerte chalets...

  Les mer
 • Lake Manyara Serena Lodge

  Plassert høyt oppe på klippene over Manyarasjøen med sitt imponerende dyreliv, ligger Lake Manyara Serena Lodge. Fra lodgens 54 rom får gjestene nyte en impo...

  Les mer
 • Lake Manyara Kirurumu Tented lodge

  Lake Manyara Kirurumu Tented lodge er plassert høyt oppe på kanten av Great Rift Valley, med en flott og oppløftende panoramautsikt utover den østlige delen...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: