23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Garden Route

Garden Route er en av de vakreste strekningene i Sør-Afrika og tiltrekker seg hvert år tusenvis av besøkende som forelsker seg i det nydelige landskapet. Garden Route er en strekning på 200 kilometer, som strekker seg langs den sørafrikanske vestkysten, mer spesifikt fra Heidelberg i vest til Storms River Mouth i øst. Ruta blir faktisk lenger og lenger, alt etter hvem man spør og for mange er det i dag strekningen mellom Cape Town og Port Elizabeth. Det gjør den enda bedre.

Landskapet her er preget av mektige fjell, dramatisk kystlinje, grønn og frodig vegetasjon og et uimotståelig afrikansk dyreliv. Høydepunktene langs ruten er mange og forskjellige, hvilket gjør reisen end mer unik – her møter man hele verden.

Turen kan gjøres på to-tre dager, men det ville vært synd. Vi anbefaler å bruke minst ei uke, hvor dere stopper og tilbringer tiden på de mest sjarmerende stedene. Hvis det er mulig, så bruk tiden på noen utvalgte steder og unngå store turistbyene som Knysna og Plettenberg Bay, med mindre dere er kommer for å møte andre turister. Denne turen tar utgangspunkt i at man starter i Cape Town, men det er selvfølgelig også mulig å kjøre motsatt vei, så man starter i Port Elizabeth. Langs denne klassiske reiseruta anbefaler vi å stoppe i følgende byer:

Cape Town

Cape Town er en multikulturell by som har både afrikansk, europeisk, indisk og australsk kultur mikset sammen i en livlig kystatmosfære. Her kan dere blant annet gå opp - eller ta taubanen - til Table Mountain og få fantastisk utsikt over det som er ansett å være en av verdens vakreste byer.

Dere kan også velge å besøke den berømte fengselsøya Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i hele tretti år under apartheid-styret. Vi kan dessuten anbefale en tur ut til Boulders Beach, hvor dere kan se koloniene med afrikanske pingviner, eller hvis dere aller helst bare vil slappe av kan dere ta en tur på en av byens mange strender.

Hermanaus

Et typisk feriested som hovedsakelig byr på havets største attraksjon: hvaler. Hermanaus er et ypperlig sted å se hvaler i perioden oktober-november.

Mossel Bay

Helt tilbake i 1488 la portugiseren Bartholomeu Diaz til anker i området, og ble sjarmert av den vakre bukta. I dag er Mossel Bay mest kjent for Seal Island, som er en liten øy i bukta hvor dere finner tusenvis av seler. På våren er det også massevis av delfiner som boltrer seg i området.

Oudtshoorn

Hvis dere vil forlate kysten og ta en heldagsutflukt innover i landet, kan vi dere reise til Oudtshoorn. Byen er kjent for sine mange strutsefarmer og de berømte Cango Caves, som ligger litt nord for byen. Man kan også velge å besøke en rovdyrpark rett utenfor byen.

Wilderness

Et av de mest sjarmerende stedene langs ruten er Wilderness, som byr på en lang og åpen sandstrand, hvor det indiske hav kommer brusende inn med enorme krefter. Her kan man nyte livet med sol og bølgebrus i dagevis.

Knysna

Knysna er et nydelig naturområde med en vakker lagune og flotte fjellformasjoner. De majestetiske Knysna Heads er et ikon i Sør-Afrika og troner over havet ved innseiling til lagunen. Prøv de lokale østersene, gå en tur på lokale Waterfront og nyt livet på stranda.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay er feriestedet for de rike, de som gjerne vil være rike og de unge. Her finner dere mange flotte strender nær byen.

Bloukrans

Bloukrans er særlig kjent for én ting, nemlig verdens høyeste strikkhopp, i følge Guiness rekordbok. Her kan man hoppe 216 meter i strikk fra en bro ned gjennom en kløft mot Bloukrans River, og kan velge om du vil stupe ned med hodet eller bena først. Turen tar 4-5 sekunder.

Tsitsikamma

Tsitsikamma er en unik kystpark som ble opprettet for å beskytte det enestående naturområdet langs kysten, som består av skog, fjell og klipper. Parken består har et rikt marint dyreliv med gode muligheter for dykking, og det er ypperlige muligheter for fjellturer. En av de mest berømte fotturene, Otter Trail, tar fem dager og dekker deler av Garden Route.

Port Elizabeth

Port Elizabeth er en livlig by med vakker strand og varmt vann. Særlig for de surfeglade kan vi anbefale Port Elizabeth og Jeffrey’s Bay.

Les mer om Afrika

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie langs Garden Route. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Garden Route byr på et fantastisk landskap
Garden Route byr på et fantastisk landskap
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: