23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Send reiseforespørsel

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Opplev Ugandas største nasjonalpark på en safari i Murchison Falls. Her venter storslått natur, skapt av Nilen flyter midt igjennom parken og vegetasjonen skifter mellom savanne i nordvest til tett regnskog i sørvest. Området er et fantastisk og uberørt safariområde. Man kan kjøre i flere timer uten å se andre mennesker og nyte synet av savanne, innsjøer og sumpområder så langt øye rekker.

Stjernespekket besøk

Flere kjente personer har besøkt parken, blant annet Winston Churchill, Theodore Roosevelt og Ernst Hemingway – et godt kvalitetsstempel på at dette er en nasjonalpark som må oppleves. Du har kanskje sett «The African Queen» fra 1952 med Humphrey Bogart og Katharine Hepburn i hovedrollen? Den ble spilt inn ved Lake Albert og Nilen i nasjonalparken.

Ugandas eldste og største nasjonalpark

Området ble først etablert som en viltreservat i 1929 og senere i 1952 omdøpt til nasjonalpark. Dette gjør Murchison Falls til Ugandas eldste nasjonalpark. Nasjonalparken, som er på hele 3840 km2, strekker seg over distriktene Buliisa, Nwoya, Kiryandongo og Masindi. Den nærmeste storbyen, Masindi, ligger ca. 45 km fra parken. Murchison Falls tar imot besøkende året rundt.

Murchison Falls – Parkens store midtpunkt

Parken deles i to av verdens lengste elv, Nilen, som bruser gjennom et 6 meter bredt hull i klippene og skaper et 43 meters loddrett fossefall. Nasjonalparken er oppkalt etter dette imponerende fossefallet - Murchison Falls er uten tvil parkens store midtpunkt! Man kan observere dette naturfenomenet fra stien som går fra toppen til bunnen av fossefallet.

Dyr i Murchison Falls

I nasjonalparken lever det over 70 ulike arter pattedyr og 450 forskjellige fuglearter. Blant annet kan du være heldig å få øye på sjimpanser i regnskogen ved Rabango, i tillegg til antiloper, sjiraffer og elefanter. Mange besøkende har en forkjærlighet for Buligi Circut, som er en halvøy mellom Victoria- og Albert-Nilen. Her er konsentrasjonen av ville dyr høy og vegetasjonen er vidunderlig grønn og frodig.

Hils på "innbyggerne" ved Lake Albert

Etter Murchison Falls trollbindende fall, forvandles vannet til en bred og rolig strøm som renner ut i Lake Albert. Dette er et populært sted for nasjonalparkens «innbyggere» og byr på noe av Ugandas mest overveldende dyreliv. Her kommer ofte elefanter, sjiraffer og bøfler til området, mens det ved vannet alltid lever flodhester, krokodiller og fugler. Bli med på en båttur nær vannfallet og se det unike livet som utspiller seg her.

Fugleinteresserte har mye å glede seg til, da man her kan få oppleve Malakit Kingfisher, afrikansk fiskeørn, storker og mange andre spennende fuglearter.

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie ved Murchison Falls. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Se Nilen forandre seg til et spektakulært fossefall - Safari i Muchison Falls nasjonalpark
Se Nilen forandre seg til et spektakulært fossefall - Safari i Muchison Falls nasjonalpark
Sjiraff - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Sjiraff - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Opplev krokodiller ved Lake Albert - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Opplev krokodiller ved Lake Albert - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Opplev flodhester - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Opplev flodhester - Safari i Murchison Falls nasjonalpark
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Uganda

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Uganda

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: