23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Queen Elizabeth nasjonalpark

Queen Elizabeth National Park er Ugandas mest besøkte nasjonalpark, og er et av Ugandas eldste beskyttede naturområder. Et unikt økosystem rett ved ekvator. Nasjonalparken ble grunnlagt i 1952 under navnet Kazinga National Park, men ble omdøpt to år senere etter et kongelig besøk av selveste Queen Elizabeth II.

Queen Elizabeths unike økosystem

Queen Elizabeth National Park er kjent for å være det mest artsrike område i forhold til størrelsen. Parken består av flere økosystemer som savanner, innsjøer, fruktbare våtmarker og skogsområder, og det finnes over 350 tresorter i parken. 

Dyrelivet i Queen Elizabeth

Queen Elizabeth nasjonalpark huser et vell av dyrearter med hele 95 pattedyr, 10 primater og over 600 fuglearter - et fenomenalt antall med tanke på parkens størrelse. Her kan man se frem til å se safarifavorittene som elefanter, bøfler og flodhester, men Queen Elizabeth byr på en helt spesiell attraksjon - nemlig treklatrende løver, de sover også oppe i trærne. I områdene Kasenyi og Ishasha er det gode sjanser for å se løver, og leopardobservasjoner er hyppige, men mer uforutsigbare, og man ser de særlig rundt Mweya og Channel Track.

Sjimpanser er også et populært dyr man kan se i parken, og i område Kyambura er de blitt vant til mennesker så man kan spore de sammen med flinke guider. Videre er nasjonalparken klassifisert som et viktig fugleområde, og er derfor et ypperlig reisemål for fugleentusiaster. 

Steder man bør få med seg:

  • Kazinga Channel -  en 40 kilometer lang kanal som knytter Lake George og Lake Edward sammen, et velkjent kjennetegn i parken. Kanalen tiltrekker ulike dyrearter og fugler, og her kan man se et stort antall bøfler, flodhester og krokodiller. For å komme tett innpå det unike dyrelivet så kan vi anbefale en båttur langs kanalen. 
  • Ekvatorlinjen - ekvatorlinjen krysser Uganda i sør, en unik oppelvelse og et flott sted å ta bilder.
  • Ishasha - et område på 100 km2 og her kan du oppleve den ekte, genuine afrikanske villmarken. Her finner du også de unike treklatrende løvene.

Fakta om Queen Elizabeth nasjonalpark:

Parkens størrelse: 1978 km²
Beliggenhet:​ 400 km sørvest for hovedstaden Kampala, 910 - 1350 m.o.h.
Best å besøke: Året rundt
Særtrekk ved parken: Hele 600 fuglearter

Les mer om Afrika her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Queen Elizabeth. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Oppdag unike fugler i Queen Elizabeth nasjonalpark
Oppdag unike fugler i Queen Elizabeth nasjonalpark
Treklatrende løve i Isasha
Treklatrende løve i Isasha
Sjimpanse i Kyambura
Sjimpanse i Kyambura
Tradisjonelle båter ved Kazinga Channel
Tradisjonelle båter ved Kazinga Channel
Tørste elefanter
Tørste elefanter
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: