23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Grand Canyon nasjonalpark

Ønsker du å oppleve en av USAs største attraksjoner, bør du reise til Grand Canyon najonalpark. Midt i Arizonas ørken har Colorado River gravet seg ned gjennom undergrunnen og dannet verdens største kløft, kalt Grand Canyon, og er hele 1,6 km dyp. Kløften avdekker en over 2 milliarder år geologisk historie, noe som gjør at nasjonalparken står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kløften snor seg ikke langt fra Las Vegas og et par hundre kilometer ut gjennom Arizona til Monument Valley.

Dette er en av USAs eldste nasjonalparker, grunnlagt i 1919. Parken kan oppleves på forskjellige måter; fra flotte fotturer på Rim Trail og rideturer på bakken til helikopterutflukter og glassbroen Grand Canyon Sky walk i luften, i tillegg til storslåtte utsiktpunkter ved South Rim. Å se soloppgangen i Grand Canyon er noe man bare må oppleve i løpet av livet. 

De beste utsiktspunktene i Grand Canyon

Det beste stedet for å få en fantastisk utsikt over Grand Canyon er ved South Rim, ca 100 kilometer nord for Flagstaff. Mellom South Rim og North Rim på den andre siden er Grand Canyon bredest, med en avstand på 30 kilometer fra kant til kant. Bruk minimum en hel dag her, og opplev hvordan Grand Canyon endrer seg fargemessig i løpet av en dag, alt avhengig av hvor på himmelen solen står. En 40 kilometer lang veistrekning går langs kanten med mange muligheter for å oppleve den spektakulære utsikten underveis. Besøkssenteret ved South Rim har mange interessante opplysninger om Grand Canyon.

Vil man nyte utsikten over Grand Caynon alene uten andre turister, kan det være lurt å kjøre til North Rim. Men merk at North Rim bare er åpent på sommeren.

Overnatting ved Grand Canyon

Ønsker man å overnatte ute ved Grand Canyon så ligger det flere flotte hotell i Grand Canyon Village ved South Rim, med kort avstand til kanten av Grand Canyon. Man kan også bo rimelig på de hotellene som ligger i ca en times kjøring fra Grand Canyon i Williams eller Flagstaff.

Grand Canyon Skywalk

Siste nytt i Grand Canyon er Grand Canyon Skywalk, en glassbro bygd som en bue utover Colorado River. Det er over 1200 meter ned til bunnen, så har du høydeskrekk så er kanskje ikke dette noe for deg. Men broen er sikkerhetsklarert for å kunne tåle vekten av hele 71 Boeing 747 fly!

Hvis du kjører fra Las Vegas over Hoover Dam, og videre 50 kilometer mot øst mot Quatermaster View Point så finner du indianerreservatet Hualapai og Grand Canyon Skywalk. Grand Canyon Skywalk åpnet i 2007, og det er Hualapai-indianerne som bygde turistattraksjonen og som står for driften. Vennligst merk at du må betale inngangspenger 2 ganger. En for å komme til området rundt Skywalk, og en for komme seg ut på selve Skywalken. Skywalken har ikke imponert alle besøkende, så mange har dratt derfra med en liten skuffelse i magen.

Bryllup i Grand Canyon

Ønsker du et bryllup utenom det vanlige så er det mulig å ha vielsen i bunnen av Grand Canyon eller i et helikopter hengende over dette fantastiske juvet. Ta kontakt med oss så er vi behjelpelig med det praktiske rundt en slik fantastisk opplevelse.

Sesongen i Grand Canyon

South Rim er åpent året rundt, men det beste tidspunktet å oppleve Grand Canyon er fra mai til oktober. På vinteren så kan det faktisk være snø i Grand Canyon.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Grand Canyon. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hold kameraet klart
Hold kameraet klart
En besøkende går ruten Kaibab trail, South Rim
En besøkende går ruten Kaibab trail, South Rim
Grand Canyon Skywalk
Grand Canyon Skywalk
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: