23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
23 10 23 80

Finn din reise

Klikk her for tilbud

Nasjonalparker og andre vakre naturområder i USA

Vil du oppleve storslått og variert natur, så USA den perfekte destinasjon for deg. Her finnes hele 59 nasjonalparker som spenner fra tørre ørkenområder og dype juv til dyrerike sumpområder og majestetiske fjell. I tillegg til de amerikanske territoriene, Amerikansk Samoa og De amerikanske Jomfruøyer, har 27 av USAs 50 delstater nasjonalparker.

USAs første nasjonalpark er Yellowstone, etablert i 1872 i delstatene Idaho, Montana og Wyoming. Dette er også verdens eldste nasjonalpark. I dag finner man flest nasjonalparker i California, som kan skilte med 9 parker. Tett etterfulgt kommer Alaska (8), Utah (5) og Colorado (4).

Ikke nok med det; i tillegg er 14 av de amerikanske nasjonalparkene på UNESCOs verdensarvliste, mens 21 av dem er utpekt på UNESCOs biosfærereservat. Derfor er det ingen tvil om at USA byr på naturopplevelser av de sjeldne.

Neduner kan du lese mer om noen av USAs mest kjente nasjonalparker og andre vakre områder, hvor hver enkelt har noen helt særegne naturopplevelser å tilby besøkende, naturopplevelser du ikke glemmer med det første.

Les mer om Nord-Amerika her. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i USA. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Yellowstone nasjonalpark - Reiser til USAs nasjonalparker
Yellowstone nasjonalpark - Reiser til USAs nasjonalparker
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til USA

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til USA

Vis resultater for: