23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Chicago

Mange assosierer kanskje Chicago fra gammelt av som verdens gangsterhovedstad med Al Capone i front, men på en reise til Chicago vil du få oppleve USAs kulturby nummer 1. De siste årene har det nemlig blitt investert milliarder av kroner på grønne parker og kulturanlegg, slik som Millennium Park, som byr på flotte skulpturer og moderne arkitektur og selvsagt hovedattraksjonen; Jay Pritzker paviljongen. Om kveldene kan du nyte liveband som spiller jazz- og blues på en av byens mange barer.

Chicago er den tredje største byen i USA , etter New York og Los Angeles, beliggende i delstaten Illinois og er verdensberømt for sine imponerende skyskrapere. Du kommer deg enkelt frem til byens attraksjoner med det offentlige transporttilbudet. Visste du forresten at Knut Hamsun i sin tid jobbet som trikkekonduktør i Chicago?

«The Loop» - Chicagos kulturelle sentrum

Grovt sett er byen Chigao inndelt i fire områder; Downtown, North Side, South Side og West Side.

Downtown, også kealt «the Loop» er Chicagos historiske og kulturelle sentrum. Her kan du blant annet oppleve den tidligere nevnte Millennium Park og selvsagt alle skyskraperne, hvor Willis Tower er en av høydepunktene. Herfra kan du få en flott utsikt over byen.

Andre høydepunkter i Downtown:

  • Art Institute of Chicago – Her kan du oppleve mer enn 300.000 kunstverk fra hele verden
  • Chicago Cultural Centeer – Her kan du få med deg klassiske konserter
  • Chicago Theatre
  • Daley Plaza - På plassen står det en Picasso-skulptur som ble gitt til byen av kunstneren i 1967. Her er det ofte markeder og andre kulturelle arrangementer.
  • I Hyde Park, ikke langt fra sentrum og Lake Michigan ligger det kjempespennende museet Museum of Science and Industry, hvor du blant annet kan oppleve et av NASAs sine tidligere romfartøy. Selve bygningen og omgivelsene er en opplevelse i seg selv.

Over 500 parker og 30 sandstrender

Chicagos motto er «Urbs in Horto» som på latin betyr «by i en hage». Dette passer byen godt, da man her kan oppleve over 500 parker. Disse blir brukt til rekreasjon, men også hyggelige utendørsaktiviteter. En av de største parkene er Lincoln Park som ligger nord for sentrum langs Lake Michigan. Parken har en dyrehage, men også flere ville dyr, slik som bevere og skilpadder, foruten flere forskjellige fuglearter. I tillegg kan Chicago skilte med 31 sandstrender. En av disse flotte strendene er Oak Street Beach, som ligger midt i byen.

Med andre ord er Chicago byen hvor du får kombinert både flott natur med spennende kulturelle opplevelser. Så hva venter du på?

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Chicago. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

The Bean. Foto: Abel Arciniega
The Bean. Foto: Abel Arciniega
Lincoln Park
Lincoln Park
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: