23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Québec

Hør, se og smak på den franske atmosfæren på en reise til Québec, Canadas kanskje mest historiske by. Québec ble grunnlagt av franskmannen Samuel de Champlain, også kalt «faren til Ny-Frankrike», i 1608, noe havnebyen fremdeles bærer tydelig preg av. I dag er dette den nest eldste europeiske bosetningen i Nord-Amerika, etter St. Augustine i Florida. Her venter det kulturelle attraksjoner på rekke og rad, blant annet et av Nord-Amerikas mest fotograferte hotell. 

Fransktalende innbyggere

Byen Québec i provinsen med samme navn, er en av de få byene i Canada hvor nesten alle innbyggerne har fransk som morsmål (96%). Men om du ikke har mange franske gloser på lager, så fortvil ikke. De fleste, i alle fall innenfor service- og turistnæringen, er gode til å kommunisere på engelsk.

Gamlebyen i Québec by – en UNESCO-skatt

Québecs hovedattraksjon er uten tvil gamlebyen, som er den eneste byen i Nord-Amerika (hvis man ser bort fra Mexico og Karibien) med en original, befestet bymur, bygget av både franskmennene og britene. Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, det beste kvalitetsstempelet på stedets kulturelle og historiske verdi. Turistdistriktet huser nesten utallige historiske og billedskjønne bygninger fra den franske tiden og den engelske erobringen av byen. 

Haute Ville - Se Nord-Amerikas mest fotograferte hotell

Gamlebyen er inndelt i ”Øvrebyen”, Haute Ville, og ”Nedrebyen” Basse Ville, hvor hver av områdene har noen flotte kulturelle opplevelser. I Haute Ville ligger blant annet det noen hevder å være Nord-Amerikas mest fotograferte hotell, nemlig Château Frontenac, i tillegg til parlamentsbygningen Hôtel du Parlement og en av Nord-Amerikas eldste kirker, Cathedral-Basilica of Notre-Dame de Québec fra 1647. For en flott panoramautsikt over byen anbefaler vi Observatoire de la Capitale.  

Basse-Ville - sjarmerende gater med butikker og kaféer

I Basse-Ville ligger den gamle kirken Notre Dame des Victoires, fra 1687, Place Royale som er stedet for Samuel de Champlain kom i 1608 og grunnla den første franske bebyggelsen i Nord-Amerika, samt det sjarmerende nabolaget med sine smale gater, Petit Champlain. Her vil du finne flere hyggelige butikker og kafeer.

Québecs vinterfestival, Le Carnaval

Québec er like spennende å besøke sommer som vinter, spesielt hvis du kommer her i starten av februar, da innbyggerne feirer kuldegradene med en stor vinterfestival. Dette er en gammel tradisjon i byen og hvert år blir et digert ispalass bygget i Place Jacques-Cartier. Under festivalen kan man bli med på flere gøyale aktiviteter og parader, slik isskulptur-konkurranser, hundeslederenn, akebrettkonkurranser og mye, mye mer. Mange turister fra hele verden kommer hit i februar for å ta del i feiringen.

Les mer om Canada her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Québec. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Château Frontenac er Québecs store stolthet
Château Frontenac er Québecs store stolthet
Det koselige torget Place Royale
Det koselige torget Place Royale
Dufferin Terrace ovenfor St. Lawrence river og ved Châtau Frontenac
Dufferin Terrace ovenfor St. Lawrence river og ved Châtau Frontenac
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: