23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Montréal

Hvis du reiser til Montréal vil du oppleve den største byen i provinsen Québec og den neststørste fransktalende byen i verden etter Paris. Dette gjør at byen blir kaldt ”The Paris of Canada”. Av store arrangementer har Montréal vært vertsby for Verdensutstillingen i 1967 og Sommer-OL i 1976.

Fransk arkitektur i Montréal

I over et århundre var Montréal Canadas finansielle og industrielle hovedstad. Dette kommer tydelig til uttrykk i byens arkitektoniske trekk – spesielt i den gamle bydelen Old Port. Her kan du se bygninger i samme stil som noen av Paris vakre hus, kirker og attraksjoner og oppleve franske smaker fra kjøkkenet. Er tiden knapp, anbefaler vi å gå gjennom Saint-Paul Street for å oppleve den europeiske atmosfæren. Her ligger det flere barer, restauranter, butikker og kunstgallerier.

Spennende bydeler og ishockey

Montéal byr på et vell av bydeler, som alle bør oppleves når man først er her, for eksempel Chinatown. Et annet hyggelig nabolag er Le Plateau Mont-Royal med sin vakre arkitektur og hyggelige lokale butikker. 

Midt i byen ligger fjellet Mount Royal, hvor området rundt er krydret med grønne arealer og innsjøer, noe byens innbyggere nyter godt av på solskinnsdager. Vil du se hele Montéal fra oven kan du gå eller ta bussen til toppen av Mount Royal og se byen fra Belvedere Observatory. Et annet alternativ er fra toppen av byens nest høyeste skyskraper, Au Commet. Herfra har du en fantastisk utsikt over byens sentrum, Mount Royal, den olympiske stadion og elva St. Lawerence.  

For sportsfanatikere er ishockey Montréals store samlingspunkt. Byens lag, Montréal Canadiens, er et av historiens mest vinnende lag. Av andre sportsgrener kan Montréal skilte med de beste baseball- og fotballag i ligaen.

En kulinarisk ferie i Montréal

Med flere restauranter per innbygger enn noen annen by i Nord-Amerika, sier det seg selv at Montréal er den perfekte destinasjonen for deg som jakter etter nye kulinariske opplevelser. Byen arrangerer dessuten flere matfestivaler, slik som MTL à Table, La Fête des Restos og Burger Week. Matmarkedene er en perfekt arena for å komme i kontakt med byens innbyggere, foruten å smake på lokal og kortreist mat. To av de største markene i byen er Jean-Talon og Atwater. 

Noe man bare må smake på en ferie i Montréal er:  

  • Poutine – berømt hurtigmat i Québec. Laget av varme pommes frites blandet med biter av halvsmeltet ost og brun saus. Smak på poutine for eksempel hos La Banquise, Poutineville eller Patati Patata
  • Montréal-style smoked meat sandwhich - de lokale anbefaler å smake retten enten på Schawrt'z eller Lester's Deli
  • Montréal-style bagel - få det på St. Viateur og Fairmount

Canadas franskkulturelle sentrum

Alle de franske mediene i Canada holder til byen, noe som bidrar til at Montréal er sentrum for alt det franskkulturelle som blir sendt ut i Canada. På den musikalske scenen blir det om sommeren avholdt flere konserter, spesielt jazz og rock. Innenfor kunst, teater og dans er Montréal også en av Canadas mest førende byer. Derfor bør du virkelig unne deg noen kulturell opplevelser på en reise til Montréal.

Les mer om Canada.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Montréal. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hestevogn i den gamle bydelen
Hestevogn i den gamle bydelen
Museet Biosphère
Museet Biosphère
Koselige brosteinsgater i Montréal
Koselige brosteinsgater i Montréal
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: