23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Calgary

Albertas største by, Calgary, er kjernen av det største metropolitiske området mellom Toronto og Vancouver, med over 1,1 millioner innbyggere. Byen ligger plassert der Canadas prærie slutter og foten av fjellene starter. Mange som reiser til Calgary bruker byen som en inngangsport til den østlige inngangen av Rocky Mountains, hvor du kan oppleve nasjonalparkene Jasper og Banff. Men det skal sies at Calgary virkelig er en by som er verdt å oppleve.

En internasjonal og grønn storby

Calgary ble for alvor kjent i 1988 da byen var vert for en flott Vinter Olympiade. Grunnet stor oljeindustri på prærien har Calgary vokset jevnt og trutt gjennom årene og blitt en skikkelig moderne storby. Med sine store gressletter blir Calgary fremdeles referert til «cowboybyen», da du her får følelsen av at du befinner deg i den ville vesten. Innbyggerne her snakker over 120 ulike språk, så man kan trygt si at Calgary er en internasjonal by, med impulser fra alle verdenshjørner. Den beste oversikten over byen får du fra toppen av Calgary Tower, som er hele 190 meter høyt med en roterende restaurant på toppen.

3 grunner til hvorfor man bør oppleve Calgary:

1. Calgary har blitt kåret til en av de reneste og miljøvennlige byene i verden: Regjeringen er opptatt med å ta vare på miljøet og begrense aktiviteter som kan skade eller forurense byen. Du vil heller ikke finne mye søppel på gaten, da man kan få $1000-bøter for å stumpe sigaretter ute eller kaste søppel ut av bilvinduet.

2. Dette er byen i Canada med mest sol: Calgary har i gjennomsnitt 2600 timer sol i året

3. Hvert år blir festivalen «The Calgary Stampede» arrangert som tiltrekker seg over 1 millioner mennesker (les mer om festivalen nedunder)

Calgary Stampede – Opplev Canadas ville vesten

I starten av juli hvert år avholdes Calgary Stampede, omtalt som «The Greatest Outdoor Show on Earth». Denne 10-dagers festivalen er en sublim oppvisning i Canads gamle kulturarv og verdier. Første Calgary Stampede ble holdt i 1912, da æraen av Canadas ville vesten og cowboy-kultur så vidt hadde passert.

Her feirer man rodeo og jordbruk, men Calgary Stampede har også et stort utvalg av kunst- og landbruksutstillinger, musikalske forestillinger, spennende mat og andre gøyale aktiviteter. Festivalen har utviklet seg til å bli en av de største turistattraksjonene i både Calgary og Canada. En stor del av byens identitet er knyttet til denne festivalen, herav kallenavnet «Stampede City»

Noen attraksjoner og aktiviteter i Calgary

I tillegg har Calgary flere spennende attraksjoner og aktiviteter å by på.

  • Prince’s Island Park – nord for Eau Claire ved Bow River. Dette er byens grønne lunge og byr på blant annet utallige vakre trustier, hager med blomster, piknikområder og mulighet til å gå på langrenn om vinteren. Her blir det også arrangert mange store festivaler, for eksempel Calgary Folk Festival og Calgary.
  • Barclay Parade – en gågate som går fra Eau Claire i nord til Stephen Avenue i sør, med mange spennende butikker.
  • Stephen Avenue – dette er en av byens mest kjente gater og er et nasjonalhistorisk distrikt. Her vil du finne butikker, barer og restauranter.
  • Chinatown - Calgary har Canadas 3.største Chinatown.
  • Olympic Plaza- dette torget ble bygget i sammenheng med Vinter-OL i 1988, hvor Calgary var vert og ble brukt til medaljeseremonier. Om vinteren kan man gå på skøyter her.
  • Glenbow Museum – det største museet i Vest-Canada, med mer enn 20 gallerier
  • Calgary Zoo – her kan du oppleve over 1000 forskjellige dyr fra hele verden, i tillegg til en botanisk hage og en prehistorisk park for dinosaurinteresserte.
  • Inglewood Bird Sancturary & Nature Centre - et naturreservat som tilbyr besøkende mer enn 2 km med turstier gjennom elveskogen. Her lever det over 250 forskjellige fuglearter.
  • Calgary er dessuten kjent for sin pulserende teaterscene og du kan velge mellom flere ulike forestillinger her.

Opplev arenaen for Vinter-OL i 1988

Utenfor byen ligger Canada Olympic Park. Her kan du se hvor Vinter-OL ble avholdt i 1988. Stå på toppen av skihoppbakken og få en imponerende utsikt over sportsanlegget. Om vintermånedene kan du stå på ski her og det er også et museum i parken, samt «Canadian Olympic Hall of Fame» og «Canada Sports Hall of Fame». Noen av halfpipene og rail parkene blir fremdeles brukt av noen talentfulle ski- og snowboardtriksere, som er ganske underholdende å være vitne til!

Mat og drikke i Calgary

Calgary byr på et bredt utvalg av spisemuligheter. Byen har ikke en signaturrett, men innbyggerne er veldig stolte av «Alberta Beef». Apropos biff; den populære kinesisk-canadiske retten med ingefærbiff ble oppfunnet i Calgary på 70-tallet. En kjent Canadisk drink ble også til her, nemlig Ceasar, som er en variant av Bloody Mary, hvor man bruker tomatdrikken «Clamato» fremfor vanlig tomatsaft. Da Calgary er hjemstedet for en kulturell mangfoldig befolkning, kan du velge og vrake blant flere internasjonale restauranter, spesielt fra Asia og Middelhavet.

Les mer om Canada her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Calgary. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Fotgjengerbrua Peace Bridge i Calgary
Fotgjengerbrua Peace Bridge i Calgary
Olympic Plaza om vinteren, med Calgary Tower i bakgrunnen
Olympic Plaza om vinteren, med Calgary Tower i bakgrunnen
Hestevognkjøring på Calgary Stampede. Foto: Calgary Stampede
Hestevognkjøring på Calgary Stampede. Foto: Calgary Stampede
På Calgary Stampede kan du få med deg flere underholdende forestillinger. Foto: Calgary Stampede
På Calgary Stampede kan du få med deg flere underholdende forestillinger. Foto: Calgary Stampede
Bli kjent med Canadas rike kulturarv på festivalen. Foto: Calgary Stampede
Bli kjent med Canadas rike kulturarv på festivalen. Foto: Calgary Stampede
Calgary er den perfekte inngangsporten til de canadiske Rocky Mountains. Her ser du Lake Moraine i Banff nasjonalpark
Calgary er den perfekte inngangsporten til de canadiske Rocky Mountains. Her ser du Lake Moraine i Banff nasjonalpark
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: