23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Rocky Mountains

Reiser man til de canadiske Rocky Mountains er det ingen tvil om at naturopplevelsene står i kø. Her blir du møtt av snøkledde fjelltopper, ubeskrivelig vakre innsjøer og imponerende isbreer. På en reise til Rocky Mountains er det også mulig å komme tett på noe av Canadas ville dyreliv. Blant annet kan man få øye på svart bjørnen når en kjører gjennom landskapet.

Innsjøer i Rocky Mountains

Innsjøene i de canadiske Rocky Mountains er uten tvil en av grunnene til at mange nettopp kjører denne ruten. Tre av de vakreste innsjøene dere bør innom:

  • Lake Louise
  • Moraine Lake
  • Emerald Lake

Alle disse tre innsjøene er et fryd for øye. Derfor anbefaler vi at dere går rundt i området og nyter det vakre synet. Dere kan også leie en kano i de forskjellige innsjøene og se naturen fra vannveien. Uansett hvilken måte dere velger å oppleve disse innsjøene på, vil dere uten tvil bli imponert over vannets smaragdgrønne farge.

Reiser til Banff – Storslåtte naturopplevelser

Banff National Park ligger i Rocky Mountains og ble opprettet i 1885 som den første nasjonalparken i Canada. I dag er parken på 6.641 km2 og rommer også den verdensberømte innsjøen, Lake Louise. Den er vakkert rammet inn av snøkledde fjell med bratte skråninger og bli. Grunnen til Lake Louise sin særegne farge er de finmalte steinpartikler som følger med smeltevannet fra isbreene som ligger rundt innsjøen. I dag er området Lake Louise blant Canadas største skisportsteder. Skiheisene kan slepe 19.000 personer opp i timen og den lengste ruten ned igjen er 8 kilometer lang.

I Banff finnes det over 1.600 km med turstier og 15 campingplasser spredt utover hele parken. Hvis man besøker nasjonalparken i mai-juni og september – oktober, er det knapt så overfylt og prisene på overnatting er lavere enn i høysesongen. Nasjonalparken er samtidig et godt sted å se noe av Canadas ville dyreliv. Her lever grizzy – og svartbjørner fritt sammen pumaer, ulver, elg og hvithalehjorter for å nevne noe. Banff National Park er ikke uten grunn Albertas turistattraksjon nr. 1 og en av de mest besøkte nasjonalparkene i hele Nord-Amerika – dyrelivet, de fantastiske naturomgivelsene og skisportmulighetene lokker hvert år omkring 4 millioner turister til området.

Reiser til Jasper – Et paradis for naturelskere

Jasper National Park er enda større enn Banff (10.880 km2) og tilbyr besøkende utallige turstier, samt 10 campingplasser. Parken ble grunnlagt i 1907 er oppkalt etter pelsjegeren Jasper Hawes som levde i området i starten av det forrige århundre. I dag er Jasper et yndet og tilbakevendende reisemål for naturelskere.

En av parkens attraksjoner er innsjøen Maligne Lake som er kjent for vannets unike farge, de omkringliggende fjelltopper og de tre isbreene som er synlige fra innsjøen, i tillegg til Spirit Island – en holme som mange anser for å være selve ikonet på de canadiske Rocky Mountains. Spirit Island er nemlig en av de mest fotograferte stedene i området. 

Her finnes det nok av ville dyr man kan oppleve, for eksempel svarbjørn, ulver, fjellgeiter, ørn og mye mer. En kan ofte se dyrene i skumringen, men de kan også sees midt på dagen. Hvis du ser en bil som har parkert på siden av veien, så stopp – for det er ofte et tegn på at det er noe spennende dyreliv de har fått øye på. Det ville dyrelivet gjør også at man må passe på sin egen sikkerhet når en begir seg ut i området.

Det er også nok av aktivitetsmuligheter i Jasper. Her kan du elverafte, gå fotturer som spenner fra én til flere dager, bli med på hundesledetur og overnatte på et av de mange hyggelige stedene i området. Ønsker du å se de Canadiske Rocky Mountains fra oven, bør du ta Jasper SkyTram, som er Canadas lengste og høyeste gondolbane!

Columbia Icefield & Icefields Parkway

På en reise gjennom de canadiske Rocky Mountains bør dere legge veien forbi den utrolige Columbia Icefeld langs den berømte veistrekningen, Icefields Parkway. Det enorme isbreområdet dekker nesten 325 km² og dominerer landskapet. Her er det mulig å komme opp på isbreen, blant annet på en «Ice Explorer»-tur. En annen mulighet er en tur ut på Glacier SkyWalk – en plattform laget i glass som strekker seg 30 meter over Sunwapta Canyon.

Reiser til Yoho National Park- "Awe and Wonder"

Yoho National Park ble grunnlagt i 1886 og er med sine 1.313 km2 den minste av de fire nasjonalparkene i de canadiske Rocky Mountains. Yoho er et ord på cree (et algonkinsk/opprinnelig språk brukt av ca. 117.000 mennesker i Canada) som på engelsk betyr «Awe and Wonder» - og det karakteriserer Yoho National Park ganske godt.

Parken har 30 fjelltopper som ruver mer enn 300 meter over havets overflate, beliggende i den canadiske delen av Rocky Mountains. Trans-Canada Highway går igjennom parken og via Kicking Horse Pass til Lake Louise i Banff National Park. Yoho Valley er en utrolig vakker avstikker på 14 km opp til Takakkaw Falls, som regner for å være et av de høyeste fossefallene i Canada. En rask fottur på 10 minutter fører deg til fossefallet, hvor vannet landet etter et fall på ca. 254 meter. En annen avstikker mot Emerald Lake fører forbi en naturskapt bro. Veien ender etter seks kilometer ved innsjøen som har fått sitt grønne vann fra isbreene.

Dyrelivet i Yoho National Park gir et innblikk i hvordan livet i Canada var for flere århundre siden. På en tur rundt i nasjonalparken kan man mellom annet støte på svartbjørn, gaupe, ulv, og elg. Plantelivet i området er også i særklasse. Ville, fargerike blomster og et stort spenn av sopp er en del av parkens unike flora.

Skiferie i Rocky Mountains

Utover de fantastiske naturopplevelsene om sommeren, så er det også en rik mulighet til å dra på skiferie i Rocky Mountains. Om man enten drar til Whistler eller Jasper og Banff i Rocky Mountains vil man vinne den berømte puddersnøen.

Uansett nivå er det løyper for alle – om man så vil stå på snowboard eller på ski i Canada.  

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Rocky Mountains. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Lake Louise
Lake Louise
Columbia Icefield og Icefield Parkway
Columbia Icefield og Icefield Parkway
Fjellgeit i Banff National Park
Fjellgeit i Banff National Park
Moraine Lake
Moraine Lake
Rocky Mountains byr på aktiviteter hele året
Rocky Mountains byr på aktiviteter hele året

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • CrossRiver Wilderness Centre

    Ønsker du et overnattingssted i de canadiske Rocky Mountains som fokuserer på enestående naturopplevelser og friluftsaktiviteter? Da bør du bo på CrossRiver...

    Les mer
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: