23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Alaska

Øverst i venstre hjørne av verdenskartet finner man Alaska – USAs største delstat og et av de minst utforskede områdene i verden. På en reise til Alaska kan man oppleve robuste landskap og en uberørt natur som virkelig gjør inntrykk, hvor de store snøkledde fjellene skaper et trollbindende bakteppe.

Under vintrene i Alaska kryper temperaturen godt under blåstreken, men mer spesielt er det at man kan oppleve dager hvor solen aldri står opp. Hvis man er heldig på en reise til Alaska, kan man på noen av vinterdagene oppleve nordlyset danse over de mange tretoppene, hvor refleksjonene kan skimtes på de blanke isbreene. Om somrene i Alaska velger derimot sola på bestemte dager å ikke gå ned i det hele tatt. 

Ferie i Alaska - Naturopplevelsene står i kø

Muligheten for opplevelser i naturen blir sjeldent større enn på en reise til Alaska. Om du liker lange fotturer i den ville naturen, kajakkpadling langs brusende elver, eller adrenalinfremkallende isklatring, så er Alaska stedet for deg. På en reise til Alaska, vil du oppleve et dyreliv som er enestående både til lands og til vanns. Brunbjørnen kan oppleves på sin karakteristiske fisketur ved de store fossefallene og elvene, mens man i Seward kan få øye på noen av havets beboere; inne i buktene vil du kunne se seler og otere som leker, mens ute på havet er sjansene store for at du ser hval.

Kort oppsummert er en reise til Alaska en uforglemmelig tur inn i en fjern del av verden, som kan by på noe av den mest spektakulære og tilnærmede uberørte naturen som finnes.

Reisetips i Alaska

Alaska, som også går under kallenavnet «The Last Frontier» har nok av spennende steder som venter på å bli utforsket. Noen av disse er Anchorage, Fairbanks, Seward & Kenai Fjords National Park og Denali National Park.

Reiser til Anchorage – Delstatens største by

I den sørlige delen av Alaska finner vi statens største by og knutepunkt, nemlig Anchorage med over 300 000 innbyggere. Det er også her man finner den største flyplassen og det er derfor ofte her man starter på sin reise i Alaska.

Dette er en av de viktigste havnebyene i Alaska som angår handel og fiskeri. Det finnes et godt utvalg av restauranter i Anchorage og vi anbefaler fiskerettene eller ferskt velsmakende krabbekjøtt/ med en lokal øl fra Alaskan Brewing Company. Det er også en del severdigheter i Anchorage som er verdt et besøk når du reiser til Alaska, blant annet Alaska Native Heritage Center og The Alaska Zoo.

Anchorage eksploderer nærmest i et hav av farger hver sommer. Hvert år blir det plantet ca. 80.000 blomster i samme farger som Alaskas flagg, ofte er det gule og blå-lilla blomster som pryder bybildet. Gå en tur rundt i en av Anchorage 170 parker eller 200 km lange stier og nyt synet. I juni hvert år arrangerer Anchorage en stor blomsterfestival hvor du kan oppleve byen i full blomstring. Temperaturen kommer normalt ikke over 20 grader, men det er solskinn døgnet rundt det meste av sommeren.

I sentrum av Anchorage ligger /byens togstasjon. Her går det daglig togavganger til Seward, sør for Anchorage og til Fairbanks midt i Alaska. Disse togturene er kåret til en av USAs 10 vakreste togturer. Dette er et godt alternativ til å kjøre bil. 

Reiser til Fairbanks – Der julenissen bor

De fleste barn i Norge tror at julenissen bor på Nordpolen, dette gjør også amerikanske barn, men forskjellen er at de tror Nordpolen ligger i Fairbanks. Her kan man nemlig besøke nissens hjem. Opprinnelig var det en handelsstasjon som var under utbygging sør for Fairbanks, da en liten gutt kom forbi og spurte eieren «Hei julenissen, er du i gang med å bygge et nytt hus?». Eieren tok til seg tittelen som julenissen og i dag er huset hans kjent verden over som hjemmet til julenissen.

Fairbanks er også kjent for fenomenet «Creamer’s Field» som ligger nord i byen. Dette er et tilholdssted for forskjellige fuglearter og hvert år kommer utallige Canada gjess og ender forbi. Tett på Creamer’s Field ligger det et turistsenter, hvor man kan komme helt tett på det fantastiske synet av tusenvis av fugler som tar seg en velfortjent pause på sin ferd.

Da byen har sin egen flyplass, er det enkelt å komme seg til Fairbanks. Her er det også mulig å leie bil, slik at man kan komme seg rundt til byens severdigheter.

Reiser Seward & Kenai Fjords, Alaska

Seward er kjent for sine gode muligheter til å dyrke friluftslivet og det lokker mange turister til denne lille havnebyen som ligger på den østlige siden av Kenai-halvøya.

Besøkende kommer fra fjern og nær enten i bil, bobil, buss, tog eller om bord på et av de mange cruisene som legger til kai her. En av de beste mulighetene til å oppleve Kenai Fjords National Park er å bli med på en båttur med Kenai Fjords Tours ned til enten Aialik- eller Holgateisbreen i den sørlige delen av parken. På en reise til Alaska kan du også oppleve Kenai Fjords National Park, som er et geologisk paradis, hvor de store isbreene møter havet. I parken kommer man så tett på isbreene at man kan både høre og isen knake når klippestykkene brekker av og styrter i havet med et kjempeplask.

Området ved Kenai-halvøya byr på noe av det flotteste og rikeste dyrelivet i Alaska. Sammen med det fascinerende livet i havet, er det også et mangfoldig fugleliv langs kysten, hvor man blant annet kan oppleve de vakre lundefuglene. Fra Seward kan man dessuten bli med på en guidet fottur opp til Exit Glacier, som ligger litt utenfor byen.

Reiser til Denali National Park – Opplev Alaskas barske natur

Ønsker man å oppleve Alaskas barke og tilnærmet uberørte natur, bør en dra til Denali National Park. Her kan du bli med på forskjellige turer i villmarken, hvor du får bli kjent med parkens dyreliv og robuste landskap. Les mer om Denali National Park her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Alaska. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Denali National Park
Denali National Park
Besøk Anchorage på en reise til Alaska
Besøk Anchorage på en reise til Alaska
Se frem til å oppleve et fantastisk dyreliv på din reise til Alaska
Se frem til å oppleve et fantastisk dyreliv på din reise til Alaska
Prøv en hundeslede i Fairbanks på din reise til Alaska
Prøv en hundeslede i Fairbanks på din reise til Alaska

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: