23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til San Francisco

En tur til USA er en tur til «mulighetenes land», og i San Francisco – er mulighetene mange. Når du reiser til San Francisco, blir du tatt med på en reise gjennom flere land og kulturer. San Francisco hadde en eventyrlig vekst under gullrushet i California i 1848. Byen har utviklet seg til å bli en moderne og trendy storby, men som også rommer en rekke naturopplevelser og severdigheter. Ikke bare er det Golden Gate Bridge som kjennetegner byen, men du kan også glede deg til spektakulære utsikter, berømte parker, naturskjønne stier og maritimt dyreliv på din reise til San Francisco.

Attraksjonene er utallige – og det er umulig å kjede seg på et besøk til San Francisco. Besøk storbyen på en rundreise til Vestkysten av USA, og kombiner storbyen med noen av verdens mest berømte nasjonalparker.

Gå en tur langs havna i San Francisco og bli ønsket velkommen av fergekaia og klokketårnet
Gå en tur langs havna i San Francisco og bli ønsket velkommen av fergekaia og klokketårnet
Ta bilde av den legendariske Postkortraden
Ta bilde av den legendariske Postkortraden

Hvorfor du bør reise til San Francisco:

 • Lær mer om byens fascinerende historie med besøk til Alcatraz Island, Golden Gate Bridge og Fisherman’s Wharf
 • Ta den legendariske trikken opp og ned San Francisco’s bratte og berømte bakker
 • Opplev berømte, bratte og svingende Lombard Street
 • Kort vei til noen av verdens mest anerkjente vinområder i Napa Valley og Sonoma Valley
 • Byen er fylt med historiske landemerker og vakker viktoriansk arkitektur, f.eks. Postkortraden
 • Kan enkelt kombineres med andre storbyer og nasjonalparker på en bilferie

Hvordan BENNS kan hjelpe deg med din reise til San Francisco:

 • Vi skreddersyr reisen din basert på dine ønsker
 • Vi setter sammen en pakke med fly, overnatting og transport
 • Våre USA-eksperter veileder deg om hva du bør se og oppleve
 • Få hjelp til å velge rute – San Francisco kan kombineres med mange destinasjoner
 • Din reisekonsulent tar seg av alle bestillinger
 • Vi har arrangert reiser til USA siden 1963, så vi er ganske gode på det
Sykle eller gå opp og ned Lombard Street, byens bratteste og mest svingete bakke
Sykle eller gå opp og ned Lombard Street, byens bratteste og mest svingete bakke
Besøk herlige Chinatown i San Francisco, USA's første og den største utenfor Kina
Besøk herlige Chinatown i San Francisco, USA's første og den største utenfor Kina

Kultur og mangfold i San Francisco

San Francisco er en av USA’s mest multikulturelle byer, med en stor andel asiatere, afroamerikanere, italienere og latinamerikanere. Cirka 20 prosent av byens befolkning er kinesere, og byens Chinatown er både den største kinesiske bydelen utenfor Kina, samtidig som det er den første av sitt slag i USA. Og når sulten melder sin ankomst, vil San Francisco trekke deg inn i eimen fra alle verdens kjøkken, inkludert det meksikanske, fillippinske, japanske, sicilianske og koreanske - like spennende og allsidig som menneskene som bor her.

Etter en tur i Chinatown, kan du traske gjennom hyggelige italienske North Beach og hippienes Haight-Asbury, i tillegg til de flotte viktorianske husene ved Alamo Square. Ellers er det masse å se på i LGBT-kvartalet The Castro, og spennende fristelser å smake på i Japantown. San Francisco har virkelig litt av det hele!

Golden Gate Bridge – San Franciscos kjennetegn

Denne legendariske flammerøde hengebroen symboliserer byens mot og vitalitet, og sto ferdig i 1937 etter en 17 år lang prosess. I dag er Golden Gate Bridge en av de mest besøkte turistattraksjonene i USA, og den har en stor betydning som en del av San Franciscos kulturarv og identitet. Selv om Golden Gate Bridge er en aktiv motorveibro, er det likevel mange opplevelser du kan nyte i området rundt broen.

Ta for eksempel en gå- eller sykkeltur over broen, eller bli med på en guidet vandring og få en flott utsikt over San Francisco-bukten og byen. Broen er en av verdens mest fotograferte attraksjoner, og det med god grunn. Broen er ikonisk i form av majestetiske design og imponerende arkitektur, sammen med den utrolige beliggenheten ved foten av bakketoppene – så husk kameraet! Utsiktspunktene Battery Spencer, Vista Point og Crissy Field er de beste for å fotografere broen fra ulike vinkler og tidspunkter på dagen.

Sist, men ikke minst, kan du nyte en piknik i parkene Battery East og Crissy Field, som gir deg en panoramautsikt over broen og omgivelsene. En avslappende og flott opplevelse!

Ingen tur til San Francisco telles med mindre man fotograferer den berømte Golden Gate Bridge
Ingen tur til San Francisco telles med mindre man fotograferer den berømte Golden Gate Bridge
Alcatraz Island huset det gamle høyrisikofengslet, og er en spennende severdighet i dag
Alcatraz Island huset det gamle høyrisikofengslet, og er en spennende severdighet i dag

Alcatraz Island - Øya med verdens mest beryktede fengsel

Alcatraz Island er en liten øy som ligger i San Francisco-bukten. Øya er kjent for å ha huset Alcatraz-fengselet, som var et høyrisikofengsel for kriminelle fra 1934 til 1963, der blant annet Al «Scarface» Capone og Machine Gun Kelly satt. Fengselet var kjent for sin strenge sikkerhet og isolasjon, og ble ansett som umulig å rømme fra. Likevel prøvde flere fanger å flykte, og det er fortsatt et mysterium hvordan det gikk med de som fikk det til.

Alcatraz Island ble avviklet som et fengsel i 1963 på grunn av høye vedlikeholdskostnader og ble et nasjonalt monument i 1972. I dag kan besøkende ta båter fra San Francisco for å utforske fengselet, besøke de tidlige fangeboligene og lære om øyas historie gjennom utstillinger og guidede turer. Det antas at rundt en million mennesker besøker øya hvert år, så det anbefales på det sterkeste å kjøpe billetter i god tid, hvis du ønsker å besøke Alcatraz Island på din reise til San Francisco.

Kjør på Highway 1 fra San Francisco med bil eller bobil

«The Golden State» aka California, har alt du kan drømme om, og fra San Francisco kan du starte din bil- eller bobilferie langs den naturskjønne strekningen California State Route 1, ellers som vi kjenner den best, Highway 1.

Highway 1 er en av USA’s og verdens vakreste bilturer, og du kan glede deg til en fantastisk kjøretur gjennom blant annet Big Sur, Point Lobos og Monterey. Veien er totalt 1055 kilometer lang, og strekker seg gjennom utrolig landskap, som stadig skifter underveis. Du vil aldri slutte å bli imponert eller overrasket gjennom bilvinduet!

For å komplimentere kjøreturen, hjelper BENNS selvsagt til med å booke hotell og unike overnattingssteder gjennom reisen, slik at bilferien på Highway 1 blir like magisk som du alltid har drømt om. Så, når vil du reise?

Highway 1 er en naturskjønn veistrekning, full av flotte utsiktspunkter
Highway 1 er en naturskjønn veistrekning, full av flotte utsiktspunkter
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: