23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til San Francisco

De fleste som reiser til San Francisco i California etterlater hjertet sitt der. Byen man bare må elske. San Francisco inneholder både en mindre bys sjarmerende intimitet og en verdensmetropols sofistikerte stemning og stil. En ting er i alle fall sikkert hvis man besøker San Fransciso: Du kommer ikke til å kjede deg! Fra Oslo til San Francisco er det 8291 kilometer, og det tar gjerne mellom 14 og 18 timer å fly til San Francisco, med én mellomlanding. Når du flyr til San Francisco, kan du glede deg til store attraksjoner og spennende aktiviteter.

Tips til attraksjoner og aktiviteter i San Francisco

Det er nok av muligheter på en reise til San Francisco, fra shopping, lekre restauranter, historiske attraksjoner og ikke minst steilbratte gater. Her er noe av det man må oppleve på en ferie i San Fransciso:

Ta en tur med kabelvognene

Vi anbefaler å ta en Cable Car, som har vært en del av bybildet siden slutten av 1880-tallet, opp og ned byens bratte gater. Du kan gå av ved Lombard Street, som er kjent for å være «verdens mest svingete gate», samt stikke innom den norske sjømannskirken for en god, gammeldags vaffel. Herfra får du dessuten en flott utsikt over byens bukt.

Golden Gate Brigde – Byens ikon

Et av San Franciscos største kjennemerker er Golden Gate Bridge. Det blir arrangert sykkelturer over broen og du kan ta fergen tilbake til sentrum fra sjarmerende Sausalito. Golden Gate Bridge ble ferdig i 1937 og var i 27 år verdens lengste frie kobling.

Alcatraz – historiens mest beryktede fengsel

Dra på et historisk besøk til historiens mest berømte og beryktede fengsel, Alcatraz. Her satt USAs verste forbrytere innesperret på en liten øy som det skulle være umulig å flykte fra. Likevel har flere innsatte forsvunnet sporløst fra øya, mest sannsynlig druknet i den sterke strømmen langs bukta «Golden Gate Bay.»

 Et av de mest berømte fluktforsøkene ble utført av Frank Morris og brødrene John og Clarence Angli, som forsvant fra cellene sine 11.juni 1961 og som aldri be funnet igjen. Mange mener at de lykkes med å svømme over bukta til San Francisco – andre mener at de druknet. Hele historien om flukten, eller fluktforsøket, kan oppleves i bilder på Alcatraz.

Husk å bestille billetter på forhånd og vi kan virkelig anbefale å velge en «audio tour», da får du underveis høre opptak fra tidligere ansatte og innsatte som forteller om livet på Alcatraz.

Spis en bedre middag på Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf et en populær turistattraksjon i byen. Her kan du nyte fersk sjømat på en av de mange gode fiskerestaurantene, eller shoppe på de mange butikkene. Fisherman’s Wharf har et livlig kveldsliv, mens det på dagen er stille og rolig her. Midt i havnebassenget har en stor koloni med sjøløver slått seg ned, til stor glede for besøkende.

Utforsk byen med BARTEN

San Franciscos t-bane, kalt BART, er en perfekt måte å komme seg rundt i byen på. Ta for eksempel t-banen til Berkley og se det kjente universitetets flotte campus og koselige sentrum. Her kan du også opp til «The Big C» hvor får en fantastisk utsikt over San Francisco.

Shopping i San Francisco

Rundt Union Square og Market Street ligger de leste butikkene på rad og rekke. Her ligger også flere av byens beste hoteller. På Powell Street ligger Macys, som har et stort utvalg av designervarer og i toppen av senteret kan du nyte himmelsk ostekake på Cheese Cake Factory. Vi anbefaler også en tur til Chinatown som byr på spennende suvenirer og matopplevelser.

Rundreiser i USA

Mulighetenes land er kjent som en usedvanlig god bilferie-destinasjon. Mange velger å kjøre fra øst til vest, rundt i nasjonalparkene, eller legger ferien på østkysten eller vestkysten. Å kjøre innom San Francisco er en god idé hvis du vil få med deg den vakre byen, i tillegg til å besøke de berømte nasjonalparkene og flere nærliggende storbyer som Las Vegas og Los Angeles. Populære ruter er blant annet fra Los Angeles til San Francisco, fra San Francisco til Las Vegas og fra San Francisco til Los Angeles, enten gjennom landet, eller langs den vakre kyststrekningen Highway 1.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i San Francisco. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

En av byens ikoniske kabelvogner
En av byens ikoniske kabelvogner
Sjøløver ved Pier 39
Sjøløver ved Pier 39
Union Square
Union Square
Painted ladies i San Francisco
Painted ladies i San Francisco
Besøk Alcatraz på din reise til San Francisco
Besøk Alcatraz på din reise til San Francisco
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: