23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Kjør Highway 1

En av de vakreste veistrekningene i USA, om ikke hele verden, går mellom San Francisco og Los Angeles. Vi snakker selvsagt om Highway 1 som snor seg langs klippeskråninger med en fantastisk utsikt over Stillehavet. Å kjøre Highway 1, som State Route 1 mer populært blir kalt, er en strekning man sent vil glemme.

For dette er en helt fantastisk opplevelse, spesielt gjennom Big Sur, hvor Santa Lucia-fjellene strekker seg helt ned i havet og bølgene kaster seg ubarmhjertig opp langs klippene ved kysten. Det er nok av vakre strandbukter langs veien, slik at du kan velge det perfekte stedet til å ta en pause og nyte synet av solen som går ned i havet.

Hearst Castle

På en fjelltopp ved San Simeon ligger det et nydelig slott som den rike amerikansk aviskongen, William Randolph Hearst, bygde i 1919. Slottet er bygd i spansk-maurisk renessansestil og er blitt en velkjent turistattraksjon. Slottet har også et stort svømmebasseng og et innendørs bad i romersk stil. Her finner du også verdens største privateide zoologiske hage. 

Omtrent en kilometer fra Hearst Castle finner man en stor koloni av elefantseler som bor på stranda. Området er avsperret for publikum, siden elefantselen er svært farlig. Men man kommer likevel nær nok til at man kan se og oppleve disse fantastiske dyrene. Ser du utover Stillehavet så kan du være heldig å se store havotere, sjøløver eller hvaler. 

Vakreste strekningen på Highway 1 - Big Sur

Mellom Hearst Castle og Carmel venter, som tidligere nevnt den vakreste delen av turen. Denne veistrekningen på 150 kilometer kalles Big Sur og du må krysse 29 bruer som går over store kløfter og juv. Ønsker du å strekke på beina er det flere flotte turmuligheter i Big Sur State Park. 

Point Lobos

I nærheten av Monterey finner du Point Lobos med vakre klipper som forsvinner ut i Stillehavet. Du bør absolutt stoppe og nyte den vakre naturen her. Her er det også gode muligheter for å se californiske sjøløver. 

Monterey

Monterey er en ekte amerikansk turistby, og et populært sted for surfere. Med fantastiske strender så tiltrekkes byen av mange sol- og badesultne besøkende. Ta gjerne en kjøretur opp langs 17 Miles Drive, dette er en 27 kilometer lang veistrekning som snor seg forbi hjemmene til mange av millionærene i området. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie langs Highway 1. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Mcway Fall ved Big Sur
Mcway Fall ved Big Sur
Det er nok av postkortmotiv langs veien
Det er nok av postkortmotiv langs veien
Vakre fargespill langs Big Sur
Vakre fargespill langs Big Sur
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: