23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Brisbane

Brisbane er hovedstaden i solstaten Queensland og Australias tredje største by med sine 1,7 millioner innbyggere. Byen er akkurat stor nok til å ha en imponerende skyline med skyskrapere og akkurat liten nok til å huse den klassiske australske «laidbacke» atmosfæren som kanskje er mer typisk for mindre byer. Hvis du reiser til Brisbane vil nemlig også se at i utkanten av byen, som en pen krans rundt skyskraperne, ligger det tett i tett med små søte trehus, som ofte står på påler, for å bli bedre avkjølt.

Fra fangekoloni til en moderne oase

Byen er oppkalt etter guvernør Sir Thomas Brisbane fra Sydney, som i sin tid besluttet å etablere en fangekoloni her. Det er ikke mye som minner om en fangekoloni i den tropiske storbyen i dag. Brisbane kan by på både strender, frodige parker, shopping og mer enn 600 spisesteder, hvor friske tropiske frukter er en Queensland-spesialitet. Krepsdyrene "Moreton Bay Bugs" og "Queensland Mud Crab" er også deilige lokale spesialiteter.

Som bilist kan Brisbane virke vanskelig, men går man rundt i sentrum blant de største attraksjonene, er byen enkel og oversiktlig. En reise til Brisbane kan tilfredsstille alle sanser, enten man er på jakt etter en skikkelig storbyferie eller en avslappende tur med god mat og drikke.

The Old Windmill

Det er mange ting å se når man reiser til Brisbane, men et av de kanskje mest kjente landemerkene i er The Old Windmill. Den gamle vindmøllen ble bygget av fanger i 1828 og er Brisbanes eldste bygning. Men på grunn av en konstruksjonsfeil virket ikke mølla, og man omdannet den derfor til en tredemølle, med fangene som drivkraft. Møllen ble senere et signaltårn og observatorium. Hadde ikke de store skyskraperne blitt bygget, så ville møllen stått hevet over byens tak.

South Bank Parklands

Når du ser deg ferdig med shopping og storbylivet, ligger South Bank Parklands og venter på deg, som en idyllisk liten tropisk oase mellom skyskraperne. På det 160 mål store området finner du alt fra deilige badebassenger og menneskeskapte strender til en miniatyr-regnskog – midt i byen! Det er også mulig å bli på et elvecruise på kanalene på Brisbane River. Stedet er perfekt for barnefamilier som trenger en pause fra storbyen.

City Botanic Gardens

Ved Brisbane River finner man også den 200 mål store botaniske hagen med trær, busker og blomster. Hagen har eksistert helt siden 1865, og huser også en hyggelig restaurant og masse aboriginsk kunst. Parken er perfekt for en hyggelig piknik eller bare en spasertur langs stiene for å nyte de rolige omgivelsene.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Brisbane. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

South Bank Parklands er en tropisk oase midt i mellom alle skyskraperne - Reiser til Brisbane
South Bank Parklands er en tropisk oase midt i mellom alle skyskraperne - Reiser til Brisbane

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Spicers Balfour Hotel

  Sett utenfra ligner Spicers Balfour Hotel mange av de vakre, klassiske «Queenslander»-villaene som kan sees overalt i hotellets nabolag, som er det fasjonabl...

  Les mer
 • Spicers Peak Lodge

  Spicers Peak Lodge ligger på en fjelltopp på et privat 40 km2 stort område i Queenslands høyland ca. 2 timer fra Brisbane. Feriestedet er omringet av den fan...

  Les mer
 • Spicers Canopy

  Spicers Canopy er en unik miljøvennlig camp i Queensland, beliggende sørøst for Brisbane i det vakre naturområdet Scenic Rim. Campen ligger nær fjellkjeden G...

  Les mer
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: