23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Sydney

Sydney er Australias største by og hovestad i staten New South Wales. Den er mest kjent for sitt vakre operahus som er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon, i 1957. Prosjektet med bygging av operahuset løpte løpsk økonomisk og på grunn av uenighet om økonomien forlot Jørn Utzon prosjektet i 1966, og han har aldri vendt tilbake til Sydney siden.

Operahuset i Sydney

Operahuset ble i 1973 åpnet av den britiske dronningen og man har i senere tid blitt enig med Jørn Utzon om å ferdiggjøre bygningen, slik han ønsket at den skulle være. Jørn Utzons sønn står bak ombyggingen av operahuset. Budsjettet for byggingen var, i sin tid, på 7 millioner AUD, men det har til dags dato kostet over 100 millioner å oppføre.

Opprinnelig er byen bygd på en mer dyster historie. Etter at James Cook satte sine ben i Australia, nettopp her i Sydney, begynte britene å sende straffefanger til stedet. Med tiden fikk fangene mer og mer frihet, mens de jobbet med å bygge byen Sydney.

Harbour Bridge og The Rocks

Ved siden av operahuset ligger den berømte broen, Harbour Bridge, hvor man også har mulighet til å klatre på toppen av buen, og få en helt fabelaktig utsikt over Sydney.

Hele området mellom Harbour Bridge og operahuset kalles The Rocks, og er det eldste området i Sydney. Det var her de første fangene ankom i 1788, og her de første husene i Australia ble bygd. Området er hyggelig med koselige puber, hoteller, antikkbutikker, designerbutikker og souvenirbutikker.

Darling Harbour i Sydney

I Darling Harbour ligger restaurantene tett i tett. Dette havneområdet har en utrolig hyggelig atmosfære, spesielt på kvelden. Den ene siden har et shoppingsenter, og i den andre enden ligger Imax Theatre som har mange imponerende filmer i 3D. I Darling Harbour finner man også et gammelt seilskip og et krigsskip, som man kan komme om bord på for å utforske de nærmere.

Kings Cross

Kings Cross er en livlig bydel. I dette området finner du mange billige overnattingsmuligheter for unge. Vil man kjøpe bil i Australia kan man benytte seg av bilmarkedet på Kings Cross, som blant nordmenn er kjent som "Kjelleren". Her videreselger backpackere sine biler, og man kan være heldig og gjøre et godt kjøp. Men vær likevel forsiktig med hva du kjøper! Et alternativt sted kan være Travellers Autobarn som selger og kjøper brukte biler til backpackere. De vet hva de gjør og er et tryggere sted for kjøp av bil. Her er både pris og kvalitet høyere.

Strendene i Sydney

Sydney har 30 strender som alle er lett tilgjengelig med offentlig transport. Strendene er sperret av med hainett, fordi det til tider kan være haiei som svømmer rundt i Sydneys havneområde. Den mest populære stranden er Bondi Beach, som ligger sørøst for Sydney. På Manly Beach er det kanskje litt roligere og mindre turister, men desto mer sjarmerende! Manly ligger litt nord for byen, og den hyggeligste måten å komme seg dit ut på er å ta båt fra Darling Harbour. Coogee Beach har fått sin egen strandpromenade, og strender som Palm Beach, Curl Curl, og Ocean Beach kan også anbefales.

Royal National Park

Ca 30km fra Sydney finner du Royal National Park. Her kan du sykle, svømme, surfe og gå turer, mens du nyter den fantastiske utsikten og naturen. Reiser du til Sydney er Royal National Park et must. Det er populært å gå den to dagers lange turen "The Coast Track". Turen er 26 km og er en opplevelse for både sjel og øye med spektakulære utsiktspunkt og varierende natur.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sydney. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Manly Beach - Reiser til Sydney
Manly Beach - Reiser til Sydney
Operahuset i Sydney - Reiser til Sydney
Operahuset i Sydney - Reiser til Sydney

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Four Seasons Hotel Sydney

    Four Seasons Sydney ligger perfekt til i The Rocks-området, i nærheten av mange fasjonable restauranter og kafeer. Four Seasons er generelt forenelig med 5-s...

    Les mer
  • Paperbark Camp

    Bare 2,5 timer kjøretur sør for Sydney ligger Paperbark Camp, nær det klare vannet og de melishvite strendene i Jervis Bay. Lukuscampen tilbyr en unik blandi...

    Les mer
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: