23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Queensland

Queensland er kjent som Australias solstat, og det er ikke uten grunn. Har du tenkt å reise til Australia, bør du definitivt inkludere et besøk til Queensland. Queensland er kanskje den ultimate destinasjonen for deg som vil ha sol og strand mikset med aktivitet, natur og opplevelser. En reise til Queensland lar deg se vakre korallrev, milelange strender, tropiske øyer, uberørt regnskog, storbyer og den eksotiske outbacken. 

Se Great Barrier Reef og Whitehaven Beach på en reise til Queensland

Hvis du reiser til Queensland er områdets turistdestinasjon nummer 1, Great Barrier Reef, kort sagt uunnværlig. Whitsunday Islands er nok de aller mest kjente øyene rundt det imponerende korallrevet, og er en destinasjon som ligger øverst på mange ønskelister. Øyene i seg selv er utrolig vakre, men det er også her du finner verdensberømte Whitehaven Beach, som flere år på rad har blitt kåret til en av verdens vakreste strender.

Om man ikke har vannskrekk bør man absolutt prøve å dykke på Great Barrier Reef, det er kanskje det mest fantastiske, fargesprakende du tenke deg som beveger seg under havoverflaten her, og det finnes tusenvis av forskjellige tropiske fisk.

Det går utallige båtturer og cruise ut til revet, med muligheter både for snorkling og dykking. For de som ikke ønsker å dykke finnes det også en mer komfortabel måte å oppleve revet på: nemlig om bord på en båt med glassbunn! 

Cairns er Queensland nest største by, og et godt utgangspunkt for å reise ut på Great Barrier Reef. 

Strendene i Queensland

Australia, og spesielt Queensland, er kjent for sine utallige vakre strender. På en reise til Queensland, fra Brisbane til Cairns, er det flotte strender og deilig badevann. Slapp av og nyt solskinnsstaten og la deg imponere av de mange surferne i området.

Utover de mest kjente og åpenbare strendene på tidligere nevnte Whitsunday Islands, er noen av de mest populære feriedestinasjonene i Queensland Gold Coast og Sunshine Coast, som ligger henholdsvis ca. 1-1,5 time sør og nord for Brisbane. På Gold Coast trives backpackerne og surferne spesielt godt, så her vil du finne et yrende uteliv i tillegg til fantastiske strender og en moderne skyskraper-by.

På Sunshine Coast er de besøkende mer av den rolige typen, men også her finner du fantastiske strender og den klassiske australske behagelige atmosfæren. Det er også på Sunshine Coast du finner den kjente feriedestinasjonen Noosa, som tiltrekker mange turister med en rekke naturopplevelser i Noosa National Park. Her kan du blant annet padle kajakk og se koalaer i det fri.

Fraser Island finnes også noen av landets vakreste strender, men her anbefaler vi at dere holder dere til de krystallklare innsjøene på øya, da det i havet akkurat rundt Fraser Island finnes haier i perioder.

Daintree National Park og Cape Tribulation

I den nordlige delen av Queensland kan man oppleve den gamle, tropiske regnskogen. Det er absolutt anbefalt å få med seg et besøk i en av regnskogene når man først er i Queensland, da naturen her skiller seg veldig ut fra resten av den australske naturen.

I Daintree National Park finnes det mange aktiviteter og flotte fotturer dypt inne i den tropiske regnskogen, som er verdens eldste. Det er også her du finner Cape Tribulation, som er navnet på en odde av regnskog som stikker ut mellom de to strendene Cape Trib Beach og Myall Beach. Som hjertet i regnskogen stikker Cape Tribulation fram som spesielt vakker med sin grønne og frodige flora akkompagnert med kritthvite strender på begge sider og et vidt synsvidde av blått hav.

Det finnes noen få overnattingsmuligheter nært Cape Tribulation, men sett bort fra dette fremstår området som vel bevart og så godt som uberørt av menneskelige faktorer. Fra Cape Tribulation arrangeres det guidede turer inn i regnskogen. Her får man et spennende innblikk i økosystemets pustende lunger og ikke minst i det forunderlige dyrelivet som befinner seg i den tropiske regnskogen.

Port Douglas og Daintree River

Det er også populært å reise på elvecruise på Daintree River, hvor man blant annet kan møte fryktinngytende krokodiller, ellers er det en flott opplevelse i seg selv å legge ut på en fottur gjennom regnskogen. I området ved Mission Beach strekker regnskogen seg for eksempel helt ned til stranden - et vakkert syn! 

Daintree ligger heller ikke langt fra Port Douglas, som virkelig er en yndet feriedestinasjon, med sin nærhet til hele to UNESCO-listede verdensarver, nemlig Great Barrier Reef og Daintree Rainforest. I tillegg er den sjarmerende fiskerbyen generelt et utrolig hyggelig sted med vakre sandstrender. 

Outbacken i Undara

Australia er også kjent for sine ville og røde 'outback', eller ødemark, men det er kanskje ikke det man først og fremst forbinder med Queensland. Men Queensland har virkelig alt! Området og byen Undara er ikke langt fra kysten, og dermed lett tilgjengelig for de fleste reisende. Den vulkanske aktiviteten som var i området for nesten 200.000 år siden har blant annet laget mange underjordiske ganger, som er en fascinerende opplevelse midt ute i outbacken i Queensland.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Queensland. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Berømte Whitehaven Beach i The Whitsundays er et spektakulært syn i Queensland
Berømte Whitehaven Beach i The Whitsundays er et spektakulært syn i Queensland
Cape Tribulation i Daintree Rainforest byr på et hav av aktiviteter og muligheter
Cape Tribulation i Daintree Rainforest byr på et hav av aktiviteter og muligheter
Se Champagne Pools på Fraser Island på din reise til Queensland
Se Champagne Pools på Fraser Island på din reise til Queensland
Nyt vakre Cape Tribulation på din reise til Queensland
Nyt vakre Cape Tribulation på din reise til Queensland

Besøk underjordiske ganger i Undara på din reise til Queensland
Besøk underjordiske ganger i Undara på din reise til Queensland
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: