23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Great Barrier Reef

Langs Australias østkyst ligger verdens største og mest berømte korallrev - The Great Barrier Reef. Revet er hele 2300 km langt, og også verdens største levende organisme. Med sine 348.000 km2 er det så stort at noen sier det kan spottes fra verdensrommet.

Great Barrier Reef er et av de mest kompliserte økosystemene på jorden, og store deler av revet er over 2 millioner år gammelt. Økosystemet er utrolig mangfoldig, og er hjem for tusenvis av rev, hundrevis av øyer, over 600 forskjellige typer koraller og ikke minst uendelig mange fargerike fisk, bløtdyr, sjøstjerner, maneter, samt skilpadder, delfiner og hai. Det finnes også mer enn 200 fuglearter som kretser rundt vegetasjonen på de mange små øyene revet består av.

Snorkling og dykking på Great Barrier Reef

Det er mange som arrangerer dagsturer og lignende ut til Great Barrier Reef, spesielt i Cairns og Airlie Beach er valgmulighetene mange og lett tilgjengelig. Du kan melde deg på dykkekurs i flere dager eller bare snorkle deg rundt mellom korallene på en dagstur. Det er også mulig å øyhoppe med båt eller til og med oppleve revet fra en spesiell båt med glassbunn.

Det finnes også noen turer, og cruise til og med, som kanskje koster litt mer, men som til gjengjeld lar deg oppleve noen av de mindre besøkte og mer urørte revene. Hvis du tenker på å ta dykkersertifikatet på Great Barrier Reef, skal du velge et selskap som tilbyr det man kaller for PADI, som er et internasjonal godkjent merke.

Kombinér Great Barrier Reef med Whitsunday Islands

Det er blant annet mange som reiser til øygruppen Whitsundays for å oppleve Great Barrier Reef. Her finnes noen av Australias mest idylliske øyer og strender, inkludert verdensberømte Whitehaven Beach. De fleste av øyene er faktisk ubebodde, men det finnes noen fantastiske hoteller og andre overnattingssteder for de som ønsker en skikkelig Whitsunday-øyhopping kombinert med opplevelser på Great Barrier Reef.

Klimaforandringer og vern av Great Barrier Reef

Great Barrier Reef har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1981, og deler av det er vernet som en beskyttet nasjonalpark. Revet har lenge vært utsatt for klimaforandringer og andre skadelige effekter. Ikke bare er enkelte arter, som for eksempel sjøku og grønn havskilpadde, i ferd med og utryddes, men også korallene selv er krevende skapninger. De kan kun leve i rent og klart vann som er minimum 17,5 grader året rundt. Samtidig skal det være lavvann, da koraller trives best ved havoverflaten, men man kan finne koraller ned mot 30 meter dyp også.

På grunn av høye temperaturer og dårlig vannkvalitet holder deler av Great Barrier Reef på å blekne i fargene. Etter at revet i 2017 ble rammet av en hetebølge for andre året på rad, anslås det at 29 % av revet nå er skadet, og forskere tror at den negative utviklingen bare vil fortsette.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Great Barrier Reef. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Det er mange gode snorklemuligheter på Great Barrier Reef
Det er mange gode snorklemuligheter på Great Barrier Reef
Fargerike fisk på Great Barrier Reef
Fargerike fisk på Great Barrier Reef
Dykker på Great Barrier Reef
Dykker på Great Barrier Reef
Båter på Great Barrier Reef
Båter på Great Barrier Reef

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Thala Beach Nature Reserve

    Thala Beach Nature Resvere ligger en 10 minutter kjøretur sør for Port Douglas, mellom Nord-Queenslands tropiske regnskog og Great Barrier Reef. Lodgen, med...

    Les mer
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: