23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandøy, og kanskje mest kjent for sine milelange strender, krystallklare innsjøer, ville dingoer og de såkalte champagne pools. De fleste kommer seg rundt på den 120 km lange øya ved å kjøre firhjulstrekkere på stranden, noe som er en spesiell opplevelse i seg selv.

Den myke stranden som strekker seg hele øya rundt møter deg med det samme du går av fergen fra Hervey Bay, som ligger ca. 200 km nord for Brisbane i Australia og er det mest vanlige utgangspunktet for de som reiser til Fraser Island. Øya er kun 15 km bred, og ligger faktisk bare 11 km fra fastlandet. I sundet mellom Fraser Island og fastlandet er det så grunt at man nesten kan krysse det til fots ved lavvann, men pga. hai i området frarådes man å gjøre dette.    

Camping eller hotell på Fraser Island?

Den store sandøya er perfekt for en behagelig camping, så du vil garantert se mange grupper som rigger seg til med bål, telt og stormkjøkken langs vannkanten. Men det finnes også hoteller og resorts på øya, for de som ønsker overnatting av det litt mer komfortable slaget.

Men det går også an å reise til Fraser Island på guidede dagsturer fra Hervey Bay, man kan til og med fly fra Brisbane i et lite charterfly, som er en opplevelse i seg selv. Der er anlagt en landingsbane på vestsiden av fergeleie og på stranda på østsiden av øya. Landingsbanen på østsiden av øya fungerer og som hovedvei for buss og bil.

Ting å se og gjøre på Fraser Island

Uansett om man camper eller bare er med på en dagstur, er det noen severdigheter man bare skal oppleve. De fleste arrangerte turer tar deg rundt i buss eller bil, som går i krabbegir gjennom den lille regnskogen som gror midt på øya. Dette er verdens eneste regnskog som gror i sand, og den består blant annet av de spesielle mangrove-trærne, som faktisk vokser i vannkanten.

Et naturlig sandslott og skipsvraket Maheno

De fleste severdigheter finner man langs østkysten av øya. The Cathedral er et sandfjell som soler seg i 70 forskjellige farger nyanser, og med litt fantasi så ligner det et kjempestort sandslott. Midt på stranden ligger også det gamle skipsvraket Maheno, som var et gammelt passasjerdampskip, og som strandet her i 1936.

Champagne Pools og Lake McKenzie

Litt lengre nord finner du de såkalte Champagne Pools, som er noen små, naturlige, saltvannsbasseng som sprer seg over et område med strand og svaberg. Her er det fantastisk å ta en dukkert!

Sentralt på Fraser Islands østkyst ligger noen av de mest krystallklare innsjøene du kan tenke deg, blant annet berømte Lake McKenzie, som for mange er hovedgrunnen til at de besøker øya. En mer forfriskende svømmetur har du sjelden fått! Og stranda er minst like imponerende med de hviteste og fineste sandkornene du kan tenke deg – du vet, sånne som lager lyd under føttene når du går.

Små elver leder fersk drikkevann rundt på øya. Sanda og regnskogen filtrerer havvannet på vei opp gjennom jorden og gjør det til spesielt godt drikkevann når det renner tilbake mot havet. Den største elva er Eli Creek, her renner det 150 millioner liter vann ut i havet hver dag.

Dyrelivet på Fraser Island – havskilpadder og dingoer

Fraser Island er et yndet sted for havskilpadder, som reiser langt for å legge sine egg i sanden nettopp her. På bestemte tider av året vrimler stranden av små skilpaddeunger, som skal ut på sin første store reise.

Fraser Island er også et av de få stedene i Australia hvor man kan oppleve dingoer. Dingoene på Fraser Island går for å være renraset, da de ikke har mulighet til å formere seg med vanlige hunderaser. Man kan gjenkjenne en dingo på den lysebrune pelsen, de hvite potene og den hvite haletuppen.

Velger man å bo på et av campingområdene, skal man la teltet stå åpent når man forlater det og låse all mat inn i store jernbokser, som man må ha med seg. Hvis dingoene lukter mat i teltet, så klarer de nemlig alltid å finne en vei inn.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Fraser Island. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Ta en dukkert i de berømte Champagne Pools - Reiser til Fraser Island
Ta en dukkert i de berømte Champagne Pools - Reiser til Fraser Island
Ta et bad i det krystallklare vannet i Lake McKenzie - Reiser til Fraser Island
Ta et bad i det krystallklare vannet i Lake McKenzie - Reiser til Fraser Island
75 Mile Beach. Foto: Tourism and events Queensland
75 Mile Beach. Foto: Tourism and events Queensland
Maheno Shipwreck - Reiser til Fraser Island
Maheno Shipwreck - Reiser til Fraser Island

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Kingfisher Bay Resort

    Kingfisher Bay Resort ligger vakkert plassert på den vestlige siden av Fraser Island, godt gjemt blant de trekledde sanddynene og direkte ut til det stille,...

    Les mer
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: