23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Red Centre

I hjertet av Australia ligger landets største ikon og mest spektakulære naturopplevelse, nemlig Uluru. Uansett hvor spesielt og unikt det er, vil Uluru bare føles som toppen av kransekaka når du reiser til Red Centre, her venter nemlig også fantastiske ‘outback’-opplevelser i ødemarken, nasjonalparken Kata Tjuta og Australias eget svar på Grand Canyon: Kings Canyon.

Midt i herligheten ligger også den veldig tradisjonelle australske byen Alice Springs, som er delt i to av fjellkjeden MacDonnell Ranges. Området byr videre på en rekke kulturelle opplevelser, hvor man kommer tett på urbefolkningens lange historie og tradisjoner. Det finnes rett og slett ikke noe annet sted i verden som kan sammenlignes med Australias Red Centre!

Uluru – den hellige monolitt

Navnet Uluru (også kalt Ayers Rock) er aboriginsk og betyr møtested. Den store røde steinen er meget ikonisk for Australia og bryter fascinerende med det ellers flate og tørre landskapet midt i ørkenen. Uluru er en monolitt, noe som betyr at det er et stykke stein, og ikke et fjell selv om det kan se slik ut.

Steinen fikk sitt opprinnelige navn "Uluru" tilbake i 2002, etter mange år som «Ayers Rock», oppkalt etter Henry Ayers, daværende «chief secretary» i South Australia.

For aboriginerne er steinen hellig og de ser helst at man ikke klatrer på den. Det er dog mange som trosser dette forbudet, og klatrer opp på den glatte og bratte steinen for å nyte utsikten av den fascinerende australske ørkenen. Men det skjer også fra tid til annen at turister skader seg eller må bli hjulpet ned igjen, så vi fraråder virkelig å bestige steinen.

Kata Tjuta National Park og The Olgas

50 km vest for Uluru ligger Kata Tjuta, som er aboriginsk og betyr «mange hoder». Det er en stor gruppe av enorme steiner som bokstavelig talt ser ut som hoder. Formasjonene trer tydelig frem i landskapet og kan ses helt fra Uluru. Steinene blir også kalt for «The Olgas», og den største steinen heter Mount Olga.

Alice Springs – midt i ingenting

Uluru ligger ca 500 km sørvest for Alice Springs, som geografisk sett ligger akkurat midt i Australia.

Avstandene i området rundt Alice Springs er enorme, og mange har flere hundre kilometer til nærmeste nabo, by eller skole. Ta en tur innom fascinerende School of Air i Head Street, hvor de underviser skolebarn over radio i deres eget hjem. Noen barn har over 1.000 km til skolen. og benytter seg derfor av undervisning over radiobølgene. Elevene og lærerne ser hverandre kun en gang i året, på en årlig skoletur.

The Flying Doctors er også verdt et besøk. Med de store avstandene har man opprettet de
«flyvende legene», som hurtig kan komme ut for å yte nødvendig legehjelp i outbacken. The Flying Doctors ble også verdenskjent gjennom TV-serien med samme navn fra 80-tallet.

Rett nord for sentrum ligger den gamle telegrafstasjonen, som blir ansett som fundamentet for Alice Springs, og i dag fungerer som et museum fra den gamle pionértiden.

Overlanders Steakhouse i Alice Springs er stedet for å smake på lokale spesialiteter. Her får man sitt eget flagg på bordet, og på den måten kan man se hvilke land alle de andre gjestene er fra. Restauranten har fint interiør, og på menyen finner man både kenguru, krokodille, emu og kamel.

Kings canyon

Det er store avstander i outbacken, men det er også mye å se og oppleve; 320 km sørvest for Alice Springs ligger Kings Canyon, en kjempekløft som kan minne om selveste Grand Canyon.

De røde fjellveggene reiser seg 200 meter opp fra bakken, og er helt loddrette. Med forsiktighet kan man også krabbe ut på kanten og kikke rett ned i den dype dalen.

Man kan enten gå en kortere og enklere fottur inn i bunnen av dalen eller blir med en rute som går langs kanten av kløften. Sistnevnte er litt mer krevende, men også en litt mer spennende tur som gir et bedre inntrykk av hvor stor kløften egentlig er.

Hvis man tar med seg badetøy kan man også belønne seg selv med en liten dukkert i «Garden of Eden», som er en liten badekulp halvveis på vei til toppen.

Det er også mulig å være med på en helikoptertur over Kings Canyon.

MacDonnell Ranges – hulemalerier og dvergkenguruer

Fjellkjeden MacDonnell Ranges går rett gjennom Alice Spring og huser blant annet flere fascinerende dalsøkk som er verdt et besøk. Kun 23 km vestover fra Alice Springs ligger Simpson's Gap med sine dype daler, vannhull, og små dvergkenguruer, som hopper rundt på de spisse steinene.

Litt lenger unna ligger den mest dramatiske dalen av dem alle, Standley Chasm. Den er så dyp og smal at man nesten må gå sidelengs for å gå gjennom dalsøkket. Solen treffer bunnen veldig kort rundt middagstid, og danner et imponerende syn.

Øst for Alice Springs ligger det også mange fine daler, hvor flere av dem huser noen vakre og velholdte aboriginske hulemalerier.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i The Red Centre. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Kata Tjuta National Park - Reiser til Red Centre
Kata Tjuta National Park - Reiser til Red Centre
Camp rundt bålet i outbacken - Reiser til Red Centre
Camp rundt bålet i outbacken - Reiser til Red Centre
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: