23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Western Australia

På en ferie i Australia er det som oftest ikke Western Australia folk først og fremst reiser til, da dette området ikke er like kjent som for eksempel Sydney i New South Wales og Queensland med Great Barrier Reef. Men Western Australia byr på noen unike opplevelser, så det kan virkelig anbefales å besøke denne delen av Australia.

Her venter det vakre solnedganger, storslåtte naturfenomen og strandliv i verdensklasse. Siden Western Australia ligger utenfor turistenes allfarvei, kan dere nyte omgivelsene og attraksjonene i delstaten nesten helt for dere selv!

Reiser til Perth – Australias svar på Dallas og Singapore

Det sies at Perth er Australias svar på Dallas og Singapore, hvor det gamle blir revet ned og erstattet med store iøynefallende skyskrapere som ligger plassert ved bredden av Swan-elva. Perth er dessuten en av de reneste byene i hele Australia.

Hovedstaden i Western Australia, med sine 1,4 millioner innbyggere, er landets fjerde største by. Perth er faktisk den eneste store byen i området.  En må reise hele 2100 km til Adelaide for å finne en by med over 100.000 innbyggere.

Byens største turistattraksjon er Kings Park som ligger på en bakketopp tett på sentrum. Her får du en imponerende utsikt over byen og Swan-elva. Parken er et nydelig utfluktssted med turstier, sykkelutleie, restauranter og store gressplener.

De imponerende Pinnacles i Nambung nasjonalpark

Er uforglemmelig syn av kalksteiner i adskillige former og skikkelser brer seg utover nasjonalparken Nambung som ligger 200 km nordvest fra Perth. Som noen tause monumenter står de side om side i den tørre sanden og reiser flere spørsmål enn svar.

Det er ikke mer enn 50 år siden at turistene fikk øyene opp for de lyse kalksteinene midt i den australske ørkenen. Fra den gang stedet ble en del av Namburg nasjonalpark, blir Pinnacles besøkt av ca. 250.000 mennesker hvert år. Det optimale tidspunktet å besøke Pinnacles er enten tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen. Her skaper spillet mellom lys og skygge en utrolig fargesymfoni, slik de ellers så stoiske kalksteinene fremstår som levende.

Er man heldig kan det hende at du får dele denne opplevelsen med en kenguru som hopper forbi. En unik opplevelse midt i ingenmannsland!

Reiser til Kimberley – Opplev et av naturens unike fenomener

Kimberley er et av verdens mest øde områder. På et areal som er tre ganger større enn England, bor det her mindre enn 40.000 mennesker. 75 % av innbyggerne i regionen bor i de tre største byene, som er de eneste stedene med et innbyggertall på over 2000: Broome, Derby og Kununurra. Great Northern Highway er hovedveien som forbinder Kimberley til resten av delstaten.

Foruten Kimberleys kanskje mest kjente by, Broome, byr regionen også på det geologiske landemerket Bungle Bungle Range i Purnululu nasjonalpark og andre spennende severdigheter. Bungle Bungle Range er en «labyrint» av oransje- og svartstripede bikubeformede kupler som du absolutt bør oppleve!

Byen Broome - Kamelriding i ørkenen og vakre strender Great Sandy Desert

Broome ligger på kanten av sandørkenen Great Sandy Desert, 2200 km nord for Perth. Byen var tidligere verdensførende i perlefisking, men er i dag mer kjent for dens behagelige vinterklima, turkisblåe vann og for sin tropiske strand med kritthvit sand. Med andre ord kommer folk til Broome for å nyte strandlivet her.

To vakre stender her er Cable Beach (hvor deler av stranda er et nudistområde) og Roebuck Bay. På sistnevnte sted kan du i tillegg oppleve et fargerikt fugleliv året rundt.

Hvis du ønsker en pause fra strandlivet, anbefaler vi å bli med på en kameltur i den store sandørkenen. Her blir fornemmelsen av å være en liten «maur» i en gigantisk sandkasse ganske så klar!

Et annet alternativ er å ta byens historiske museum, hvor du kan lære mer om bombingen av Broome under 2.verdenskrig og perlefiskeindustrien.

Opplev vakre Bungle Bungle Range

Bungle Bungle Ranges ligger som tidligere nevnt i Purnululu nasjonalpark som åpnet i 1987. Fjellkjeden ligger 350 sør for Kununurra. På et område på 3000 km2 folder disse rundslipte sandsteinskuplene seg utover landskapet. En fantastisk syn!

Den sterke vinden fra Tanamiørkenen har sammen med millioner av års nedbør skapt disse bemerkelsesverdige klippeformasjonene som i 2003 ble en del av UNESCOs verdensarvområder.

Midt i infernoet ligger det frodige kløfter med vann og vegetasjon. Fjellene er over 350 millioner år gamle og noen av verdens eldste, noe som gjør denne attraksjonen til en unik opplevelse på en reise til Western Australia.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Western Australia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Perth - Reiser til Western Australia
Perth - Reiser til Western Australia
Opplev det vakre området rundt Broome - Reiser til Western Australia
Opplev det vakre området rundt Broome - Reiser til Western Australia
De imponerende Pinnacles i Nambung nasjonalpark - Reiser til Western Australia
De imponerende Pinnacles i Nambung nasjonalpark - Reiser til Western Australia
Kamelridning på Cable Beach i Broome - Reiser til Western Australia
Kamelridning på Cable Beach i Broome - Reiser til Western Australia
Bungle Bungle Range i Purnululu nasjonalpark - Reiser til Western Australia
Bungle Bungle Range i Purnululu nasjonalpark - Reiser til Western Australia
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: