23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Blue Mountains

Grønnkledde fjelltopper og blå oljedamp fra eukalyptustrærne, som er koalabjørnenes favorittmat, er det som venter deg når du reiser til Blue Mountains, 60 km vest for Sydney.

Nasjonalparken har mye å by på, og det meste er sentrert rundt den største byen, Katoomba. Byen ligger på en fjellkant med en imponerende utsikt over de blågrønne fjellene. I utkanen av Katoomba står 3 store sandsteinssøyler på rekke ut over fjellkanten. Søylene kalles for "Three Sisters", og det er mulig å komme ut til den første søylen via en liten bro. Herfra kan man gå ned til bunnen av dalen ved hjelp av trappetrinn som er hugget inn i naturlandskapet.

Katoomba Falls og Scenic Railway

En annen stor attraksjon ved Katoomba er Scenic Railway, som er verdens bratteste jernbaneforbindelse. En gang i tiden transporterte det spesialbygde toget gruvearbeidere til og fra en kullgruve 400 meter nede, via en nesten loddrett fjellvegg. I dag er det turister som blir transportert i tog på den 45 grader bratte jernbaneforbindelsen. Selvom man er stengt inne bak et gitter, er det så bratt at det kan være lurt å holde seg fast når toget kjører av sted.

Ved Katoomba kan man også finne det vakre fossfallet Katoomba Falls.

Lithgow – Australias første jernbaneforbindelse

Fortsetter man til Lithgow kan man ta en tur med Australias første jernbaneforbindelse, Zig Zag Railway, som snor seg ned fra fjellene. Banen ble bygget i 1863, og fungerte fram til 1910. I 1974 satte en gjeng med entusiaster i gang med å gjenåpne banen som den turistattraksjonen den er i dag.

Tunge ekspedisjoner og et sjeldent harpiks-tre

De første innbyggerne i Australia ga fort opp når de første gang forsøkte å kjempe seg vei gjennom Blue Mountains. De ble da sikre på at resten av Australia bestod av endeløse fjell, og siden de kun var interessert i flate områder hvor de kunne dyrke jord og ha kyr gående, lot de det bli med det.

Det var først mange år senere de bega seg ut på ekspedisjoner gjennom Blue Mountains for å finne ut hva som befant seg på den andre siden. Når de til slutt nådde rem til de flate områdene på den andre siden i 1813, etter mange års hardt arbeid, ble de mottatt av kyr som tidligere hadde stukket av. Kyrne hadde naturligvis funnet vei utenom Blue Mountains og brukt vesentlig mindre tid på det.

I en liten lysning midt i Blue Mountains fant en Park Ranger en gang 12 stk av en helt enestående art av harpiks-tre, som man aldri hadde sett maken til. Journalister ble fløyet inn i helikopter med bind for øynene for at man skulle klare å holde stedet hemmelig. Et av de unike trærne er senere blitt plantet i Sydney Botaniske Hage, hvor det står i innesperret i et lite bur helt for seg selv.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Blue Mountains. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Govetts Leap
Govetts Leap
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: