23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kangaroo Island

Kangaroo Island, også kalt Kenguruøya på norsk, ligger flott til ved innseilingen til St. Vincent-bukta. Her bor det ikke så mange mennesker, men det er uansett ikke derfor turister reiser til Kangaroo Island. Øya gjør opp for mangelen på sivilisasjon med vakker villmark, flotte strender og et mangfoldig dyreliv. 

Øya er ikke mer enn 155 km lang og 55 km bred, men Kangaroo Island er som en forminsket versjon av Australia med sin mangfoldige natur og sitt varierende landskap. Det er heller ikke så vanskelig å komme seg hit, da man kan ta en bilferge fra Cape Jervis som tar ca. 40 minutter. 

Dyrelivet på Kangaroo Island

Kangaroo Island er spekket med et fascinerende og eksotisk dyreliv - det er hit du skal dra for å se kenguruer, wombats, wallabies og koalaer. Øya er i tillegg hjem til over 12 ulike arter som man ikke finner noen andre steder i landet, samt seler og en liten pingvinkoloni. 

Spesielt koalabjørnene er det flust av her, de ble nemlig flyttet hit i 1920-årene for å redde dem fra å bli utryddet på fastlandet. I dag finnes det derimot for mange av dem, og noen blir derfor flyttet tilbake til staten Victoria på andre siden av sundet. Du er nesten garantert å se en koala ute i naturen på Kangaroo Island!

Nasjonalparken Flinders Chase som ligger vest på øya er spesielt kjent for det rike dyrelivet. Ved Rocky River kan man knapt nok spise maten sin i fred for tiggende possums og kenguruer. Her har man faktisk blitt nødt til å løse problemet ved å lage et inngjerdet område til de spisende gjestene.

Unike naturfenomener

Selvom dyrelivet er det største trekkplasteret for Kangaroo Island, kan øya også skilte med flott natur og noen fascinerende naturfenomener. 

Kystlinjen på øya endrer seg fra en langstrakt, rolig strand ved Emu Bay til robuste klipper og adrenalinfremkallende surfing i sør. På vestsiden av Kangaroo Island finner man to av øyas naturlige underverker:

  • Admirals Arch: en stor, naturskapt steinbro. Promenaden som fører dere bort til Admirals Arch er også en opplevelse i seg selv. Herfra kan man få øye på sjøløver, delfiner og noen ganger også hvaler.
  • Remarkable Rocks, i Flinders Chase National Park, er som navnet tilsier noen helt spesielle og enorme granittstein-formasjoner som gjennom 500 millioner år med vind og vær har blitt formet slik de er i dag. 

Andre ting man kan se og gjøre på Kangaroo Island er:

  • Kelly Hill Caves
  • «Koala Walk»
  • Selene ved Seal Bay

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Kangaroo Island. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Remarkable Rocks - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Remarkable Rocks - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Seal Bay - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Seal Bay - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Flinders Chase National Park - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Flinders Chase National Park - Reiser til Kangaroo Island. Foto: South Australia Tourism
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: