23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Tasmania

Like sør for Melbourne og staten Victoria ligger en øy kanskje mest kjent for den litt aggressive tasmanske djevelen. Men denne fantastiske øya byr på så mye mer enn det – vakre nasjonalparker, flotte strender, vingårder, en spennende kolonihistorie og ikke minst den klassiske «laidbacke» australske stemningen. Øya er også en populær feriedestinasjon for australierne selv, da det som regel er ganske billig å fly eller ta fergen over Bass-stredet når man reiser til Tasmania.

Likevel er ikke Tasmania større enn at man kan komme seg rundt og oppleve de fleste høydepunktene på en tur. Øya er også er friluftsliv-mekka for aktive nordmenn, her her kan du sykle, padle kajakk, surfe, gå på fotturer eller prøve riverrafting – og det i blendende vakre omgivelser!

Freycinet National Park og Wineglass Bay

Omringet av rosa granittfjell, hvite sandstrender og krystallblått hav finner man nasjonalparken Freycinet, som har fått stempelet som en av de vakreste nasjonalparkene på Tasmania.

Freycinet National Park ligger utformet som en halvøy på østkysten av Tasmania. Denne kyststrekningen er spesielt kjent for sin vakre og varierte natur, og sine små koselige byer som hovedsakelig stammer fra 1800-tallet, da Tasmania var spesielt kjent for å drive med hvalfangst. Flere steder langs kysten ligger det også noen helt spesielle selkolonier, og i Freycinet kan man til og med være så heldig å få øye på små pingviner langs stranden.

Likevel er Freycinet kanskje mest kjent for Wineglass Bay, som navnet så enkelt tilsier er det en bukt formet som et vinglass. Bukta huser i tillegg en helt nydelig strand. De fleste beveger seg opp i høyden for å virkelig ta inn panoramautsikten over den berømte bukta og resten av nasjonalparken, så det anbefales å snøre på seg joggeskoene og gå en tur opp til Wineglass Bay Lookout.

Og som om ikke den spektakulære naturen var nok i seg selv, kan man i Freycinet nasjonalpark også bade og snorkle i turkise oaser, rappellere seg ned fra en av de mange fjellveggene eller padle kajakk side om side med delfiner i Honeymoon Bay.

Reiser til Hobart – Australias nest eldste by

Hobart er hovedstaden og den mest befolkede byen i delstaten Tasmania. Byen er mest kjent som den nest eldste byen i Australia (etter Sydney) og som fødestedet til Kronprinsesse Mary av Danmark. Hobart bærer et sterkt preg av koloniseringstiden med sin karakteristiske arkitektur og naturlige sjarm.

Hobart ligger ved munningen av elven Derwent River sør-øst i Tasmania. I ryggen av byen finner man Mount Wellington, et større fjell som stiger 1271 meter over byen, men selve sentrum av Hobart er ikke større enn at man lett kan gå rundt de fleste steder.

Ting å gjøre i Hobart:

 • Ved det berømte Salamanca Market finner du hyggelige kafeer, barer og restauranter side om side i smale gater. Salamanca er også et viktig knutepunkt for kulturarrangementer og festivaler i byen.
 • Bak havnen ligger den gamle historiske bydelen Battery Point – her finner du noen av byens eldste bygninger som i sin tid ble bygget av fangene på øya. I dag er det også mange hyggelige puber i området. Det er også her man finner senteret for Australias Antarktisforskning.
 • Parliament House - Når parlamentet er samlet er det mulig å få en guidet rundtur i parlamentsbygningen, som er en av Hobarts eldste bygninger.
 • Mona – Museum of Old and New Art – et helt spesielt museum med alt fra tradisjonell til hypermoderne samtidskunst.

Port Arthur – et fryktinngytende sted

Port Arthur, som ligger sørøst for Hobart, ble i perioden 1830 - 1877 anvendt som fengsel, og man mener at det var ca. 30.000 fanger som sonet straffen sin her. Port Arthur ble ansett for å være et moderne, reformvennlig fengsel, da de her erstattet fysisk straff med isolasjon. Men det var mange av de straffedømte som led av psykiske sykdommer som følge av isolasjonen. Fengselet, tidligere omtalt som "helvete på jord", står stadig i Arthur som et velrestaurert historisk monument.

Port Arthur er offisielt Tasmanias største turistattraksjon og representerer det største og best bevarte eksempelet på den massive fangedeportasjonen og den koloniale ekspansjonen som europeiske makter stod bak, gjennom fangenes tilstedeværelse og arbeidskraft.

Gå på oppdagelse på dette historiske og dystre stedet, og hør om fangenes lidelser og hva de foretok seg. Har man lyst, kan man også gå inn i en av cellene og få lukket døren bak seg, for å få en fornemmelse av hvordan fangene hadde det. Vil man virkelig teste egne grenser kan man melde seg på en ‘after dark bone-chilling ghost tour’.

Andre attraksjoner på Tasmania

 • Field National Park – kjent for sin meget varierende vegetasjon, med blant annet de spesielle ‘Swamp Gums’, som er Australias høyeste tre
 • Lake St. Clair - Australias dypeste innsjø med sine 167 m. Kjøreturen hit regnes for å være en av Australias flotteste, så nyt utsikten! Innsjøen ble dannet av isbreene for mer enn 2 millioner år siden, og i bakgrunnen ruver det majestetiske fjellet, Mt. Olympus, i bakgrunnen.
 • Kystbyen Strahan
 • The Henty Sand Dunes - det største sanddyne-området i Tasmania. Her kan man surfe på sanddynene
 • Cradle Mountain National Park - Høye og robuste klipper, dype kløfter, krystallklare elver, mørkeblå ferskvannssjøer og ekte villmark. Den huser også en helt unik temperert regnskog, hvor noen av verdens eldste trær og planter befinner seg, foruten et rikt dyreliv. Blant annet kan man oppleve wombats, tasmanian pademelon wallabies og brush-tail possums. Og hvis man er ute på kveldstid kan man være heldig og få øye på den tasmanske djevelen!
 • Bay of Fires – har noen av Australias vakreste strender
 • Bicheno Blowhole – en slags geysir, men den er ikke varm. Vannet skytes fra underjordiske huler opp gjennom en smal sjakt i berget og kommer ut gjennom et hull i bakken
 • Coles Bay – kjent for å være hjemsted til en flokk pingviner
 • Taranna Wildlife Park – her er dere sikret å se en tasmansk djevel!

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Tasmania. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hobart - Reiser til Tasmania
Hobart - Reiser til Tasmania
Bicheno Blowhole - Reiser til Tasmania
Bicheno Blowhole - Reiser til Tasmania
Coles Bay - Reiser til Tasmania
Coles Bay - Reiser til Tasmania
På toppen av Wineglass Bay - Reiser til Tasmania
På toppen av Wineglass Bay - Reiser til Tasmania
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: