23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Melbourne

Med nesten 5 millioner innbyggere er Melbourne Australias nest største by. Melbourne ligger flott til i den store bukta Port Phillip Bay, og byr på et spesielt godt utvalg av variert kultur, mote, sport og industri. 

Melbourne sentrum

Elven Yarra River strekker seg gjennom hele byen og er stort sett omgitt av frodige og grønne områder alle steder. Sentrum av Melbourne er relativt enkelt å få oversikt over, med sitt nærmest gitterformede veimønster. Melbourne er en av verdens største byer i utstrekning, og en av de aller letteste måtene å komme seg rundt til de mange bydelene på er med den ikoniske trikken som preger gatebildet. 

Ønsker man utsikt over byen anbefales det å ta en tur opp i Eureka Tower, Australias nest høyeste bygning med sine 297 meter. Her kan man se helt til Port Phillip Bay, de omkringliggende fjellene og ikke minst få en vakker utsikt over byen i seg selv. 

Old Melbourne Gaol er byens gamle fengsel fra 1845, som i dag er gjort om til et museum. En gang i tiden satt landeveisrøveren Ned Kelly, som var Australias svar på Robin Hood, til fange her.

Fitzroy Gardens og Royal Botanic Gardens

I Fitzroy Gardens ligger Cook's Cottage, som var James Cooks fødested. Det ble i 1934 flyttet fra Yorkshire i England til Melbourne. Huset er en liten steinhytte midt i den hyggelige parken, hvor man på slutten av dagen også kan se possums, et pungdyr på størrelse med en katt, kravle rundt i trærne.

Melbourne har mange fine parker, og en annen man virkelig ikke må gå glipp av er Royal Botanic Gardens. Parken er perfekt for gåturer, og hver helg drar mange av Melbournes innbyggere på utflukt til parken. Australierne elsker å grille, og langs Yarra Rivers bredder finnes det gassgriller med myntinnkast.

Albert Park er Melbournes store sportspark, som er slått sammen med en stor alminnelig park til å gå tur i og en vakker innsjø. Rundt innsjøen ligger det små sportsanlegg og en liten seilklubb. En uke hvert år i mars blir asfaltveien rundt innsjøen stengt og brukt til Formel 1-løp.

St. Kilda Beach

Vil man en tur på stranden er den mest populære stranden St. Kilda Beach. Selve St. Kilda er en hyggelig jødisk bydel med små gatekaféer som er spesielt kjent for gode kaker. Hver søndag holdes St. Kilda Esplanade Market i tillegg til at mange lokale tar turen ut på gatekafeene og barene i området, så ønsker man gateliv og uteliv er St. Kilda den rette bydelen på en søndag.

Like i nærheten ligger også den lille, sjarmerende fornøyelsesparken Luna Park. 

Victoria Market og South Melbourne Market

Melbourne er spesielt kjent for sine varierte og koselige markeder. Det største er Victoria Market i Victoria Parade, beliggende i den nordvestlige delen av sentrum. Hver søndag er det loppemarked, og på tirsdager, fredager og lørdager er det grønnsaksmarked.

I den litt luksuriøse bydelen South Melbourne ligger også South Melbourne Market, litt mindre en Victoria Market, men desto mer sjarmerende. Lokalbefolkningen reiser ofte hit for å handle kjøtt, fisk, frukt og grønt, og ikke minst spise lunsj på en av de mange "street food"-kafeene. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Melbourne. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Kjøp spennende aboriginsk kunst på et av Melbournes mange markeder - Reiser til Melbourne
Kjøp spennende aboriginsk kunst på et av Melbournes mange markeder - Reiser til Melbourne
Kjør gratis med city circle-trikken gjennom sentrum - Reiser til Melbourne
Kjør gratis med city circle-trikken gjennom sentrum - Reiser til Melbourne
Cook's Cottage i flotte Fitzroy Gardens - Reiser til Melbourne
Cook's Cottage i flotte Fitzroy Gardens - Reiser til Melbourne
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: