23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Canberra

Canberra er Australias hovedstad og et eget territorie på 2340 km2 i en dal i New South Wales. Det hadde foregått en lang kamp mellom Sydney og Melbourne om status som landets hovedstad, og løsningen ble til slutt å plassere hovedstaden et sted midt i mellom de to største byene. 

Designet en helt ny by

De fant et øde sted og utlyste rett og slett en arkitektkonkurranse for å designe den nye byen som skulle bygges ene og alene for å være landets hovedstad. Når du reiser til Canberra vil du oppleve at byen simpelthen ble grunnlagt for å være hjemsted for parlamentet, og nesten hver tredje innbygger jobber for parlamentet, forbundsregjeringen og landets sentrale administrasjon.

Selv om Canberra ble grunnlagt i 1913, ble selve parlamentsbygget først flyttet hit i 1927. Melbourne hadde operert som hovedstad inntil da. Men bygningen har også blitt oppgradert siden den tid - den nye parlamentsbygningen ligger på Capital Hill og ble bygget til landets 200-års jubileum i 1988.

Myntfabrikk og ambassadestrøk

Royal Australian Mint er en av verdens mest moderne pengefabrikker, som også produserer penger for andre land. På myntfabrikken, som ligger i Dension Street i forstaden Deakin, kan man se en sjelden samling mynter.

I Canberra er også alle landets ambassader, totalt 70, samlet. De ligger alle i samme forstad og er preget av at hver ambassade er bygget i "hjemlandets" egen byggestil. Den store arkitektoniske variasjonen har derfor gjort ambassadestrøket til en egen turistattraksjon.

Andre ting i gjøre i Canberra:

  • Australian War Memorial
  • National Gallery of Australia
  • Mount Ainslie Lookout - utsiktspunkt
  • ANZAC Parade Walk
  • Australian National Botanic Gardens
  • Floriade - en blomsterfestival som varer 1 måned hvert år
  • Det nye og det gamle parlamentet

Bynavnets historie 

Canberra skal uttales med trykk på "Can". Mange legger trykket på "ber" - en feil som også ble gjort av hun som innvidde byen i sin tid. De hadde glemt å fortelle henne hvordan navnet skulle uttales, til stor skuffelse for aboriginerne. Navnet Canberra er nemlig aboriginsk og betyr 'damebryster'.

Ønsker man å dykke lenger ned i Australias historie, er det verdt å besøke National Library of Australia. Her kan du blant annet finne en kopi av kaptein James Cooks loggbok fra hans første reise til Australia i 1768-71, da han ble den første hvite mannen som satte sine føtter på australsk jord. Han utforsket og kartla også hele Australias østkyst fra Sydney til Cape York.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Canberra. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Australian War Memorial - Reiser til Canberra
Australian War Memorial - Reiser til Canberra
Den årlige blomsterfestivalen, Floriade - Reiser til Canberra
Den årlige blomsterfestivalen, Floriade - Reiser til Canberra
National Carillon, et arkitektonisk landemerke - Reiser til Canberra
National Carillon, et arkitektonisk landemerke - Reiser til Canberra
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: