23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Great Ocean Road

På sørkysten av Australia finner du en av verdens flotteste veistrekninger, som går fra Torquay, like vest for Melbourne, og over 300 km til den gamle hvalfangerbyen Warrnambool. Great Ocean Road svinger seg fra bratte klipper til fantastiske strender og gjennom et frodig landskap hvor du til stadighet kan få øye på en kenguru eller en koala i vill natur. 

Veien ble bygget av de hjemvendte soldatene etter første verdenskrig, som et minnesmerke for deres falne kamerater. 

Når du reiser til Great Ocean Road er det enkelte koselige kystlandsbyer og kjente severdigheter man bare må stoppe ved - blant annet Torquay, Anglesea og de verdensberømte tolv apostlene.

Torquay - surfernes favoritt 

Torquay er kanskje først og fremst kjent for å arrangere Australias største surfetreff, som også tiltrekker mange internasjonale surfere. Strendene her er kjent for å ha perfekte surfeforhold med bølger opp til 2-4 meter som holder seg store og kraftige helt inne ved strandkanten. 

Det er også mulig å bade på de strendene hvor det er litt roligere forhold, men man skal legge merke til skiltingen som forklarer hvilke hensyn man skal ta hvis man gjerne vil måle krefter med bølgene. Det ligger også en helt rolig bukt litt utenfor byen hvor det er langgrunt og perfekt for en dukkert, især hvis man reiser med barn.

Torquay har i tillegg en liten surfeskole og verdens største surfemuseum, for de som er interessert i det.

Anglesea - kenguruenes favoritt

Anglesea er en liten fiskerlandsby som nok har blitt mest kjent for golfbanen, hvor en stor flokk kenguruer har bosatt seg og hopper rundt mellom hullene. 

Mange av Melbournes innbyggere tar turen til denne koselige byen i ferier, og det er spesielt folksomt rundt jul og nyttår. Ellers strømmer folk fra lokalområdet hit når byen arrangerer sitt jevnlige "Riverbank Market" én søndag i måneden eller på spesielle merkedager. Dette utendørs markedet som er lokalisert rett ved Great Ocean Road huser som regel over 150 boder med alt fra lokal mat, kaffe, håndverk, familieunderholdning og diverse innsamlinger for lokale veldedighetsorganisasjoner. 

Apollo Bay - i frodige omgivelser

Gjør et kort kaffestopp i den koselig byen Lorne når dere fortsetter langs Great Ocean Road til Apollo Bay. Apollo Bay er en hyggelig liten by som ligger ved foten av de frodige åsene i Great Otway National Park, og et fint sted å stoppe for natten. Her finner du både hyggelige hoteller og campingplasser. Er dere ute etter en bedre middag, kan et besøk på Chris's Beacon Point Restaurant varmt anbefales. Her sitter man på toppen av en klippe med en flott utsikt over Stillehavet.

The 12 Apostles og Port Campbell

Strekningen fra Apollo Bay til den neste hyggelige landsbyen langs Great Ocean Road er ikke så lang, men den er til gjengjeld den mest spesielle og minnerike. Det er nemlig her de ikoniske "Twelve Apostles" ligger. På veien kan man også ta en liten omvei ut til Cape Otway Lighthouse, Australias eldste fyrtårn. 

De 12 Apostlene er store kalksteinssøyler, eller staurer, som står spredt ute i havgapet langs kysten. Opprinnelig fantes det 12 av dem - derav navnet - men med tiden har de kraftige strømningene fra havet ødelagt flere av dem, og i dag står bare 8 igjen. Hele kyststrekningen i dette området er preget av dramatiske loddrette kalksteinsklipper, og her er all bading forbudt.

De 12 Apostlene er en av de mest fotograferte turistattraksjonene i Australia. Like etter Apostlene ligge enda en koselig kystby, Port Campbell, som også er verdt et stopp. I Port Campbell National Park er det mulig å ta et bad på stranden i Loch Ard Gorge, som ligger inne i et rolig sund.

London Arch - et imponerende syn

London Arch er en naturbro i kalkstein som havets voldsomme krefter har skapt. Broen har fått navnet sitt på grunn av likheten til London Bridge, og ligger bare et par kilometer vest for De 12 Apostlene. Opprinnelig hadde den fascinerende broen to buer, og var via disse forbundet med fastlandet, så man kunne gå hele veien ut på broen. Men i 1999 kollapset den innerste buen mens det fortsatt befant seg turister ute på den ytterste delen! De forskrekkede turistene måtte bli evakuert med helikopter, men heldigvis kom ingen til skade. 

I dag er all adgang rett ved broen forbudt og avsperret, men man kan få en imponerende utsikt litt på avstand. 

Til Warrnambool langs Shipwreck Coast

Etter De 12 Apostlene og London Arch snor Great Ocean Road seg videre langs det såkalte Shipwreck Coast, hvor flere hundre båter og skip skal ha forlist opp gjennom tidene, helt til Warrnambool og Allansford, som er det offisielle sluttpunktet for kystveien.

Warrnambool er en gammel havneby og ikke noe mer spesielt enn som så. Like utenfor byen kan man oppleve en vakker innsjø i Tower Hill, samt en mengde emuer, som nysgjerrig går rundt og kikker på turistene som kjører forbi.

Fortsett til Adelaide?

Selv om Great Ocean Road offisielt slutter i Allansford, er det mange som velger å fortsette bilturen hele veien til Adelaide. De vakre veistrekningene fortsetter både langs kysten og lenger inn i landet. 

Her kan dere blant annet stoppe ved:

 • Port Fairy - en sjarmerende fiskerlandsby bare en halvtime fra Warrnambool
 • Grampians National Park - se en stor samling bergkunst og gå tur i de vakre fjellene Mt. Sturgeon og Mt. Abrupt
 • Halls Gap - en hyggelig by midt i Grampians National Park med en rekke sjarmerende overnattingsmuligheter
 • MacKenzie Falls - det største fossefallet i staten Victoria
 • Naracoorte Caves National Park - kjent for sin store samling fossiler
 • Coonawarra - en vinregion med muligheter for vinsmaking

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie langs Great Ocean Road. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Mutton Bird Island langs Great Ocean Road
Mutton Bird Island langs Great Ocean Road
Utsiktspunkt ved Great Ocean Road
Utsiktspunkt ved Great Ocean Road
Surferne strømmer til strendene rundt Torquay - Reiser til Great Ocean Road
Surferne strømmer til strendene rundt Torquay - Reiser til Great Ocean Road
Opplev koalaer ved Great Ocean Road
Opplev koalaer ved Great Ocean Road
Port Campbell - Reiser til Great Ocean Road
Port Campbell - Reiser til Great Ocean Road
Warrnambool Lighthouse - Reiser til Great Ocean Road
Warrnambool Lighthouse - Reiser til Great Ocean Road
MacKenzie Falls i Grampians National Park - Reiser til Great Ocean Road
MacKenzie Falls i Grampians National Park - Reiser til Great Ocean Road

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Twelve Apostles Lodge

  Den stilfulle og arkitekttegnede Twelve Apostles Lodge, ved Great Ocean Road, har blitt utformet med miljøet i tankene, men kan allikevel levere moderne komf...

  Les mer
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: