23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Adelaide

Hva kan du se frem til på en reise til Adelaide? Internasjonale festivaler og sportsarrangementer, en livlig musikkscene, fantastisk mat og verdensberømt vin. Adelaide kan ikke sammenlignes med storbyene Sydney og Melbourne, men til gjengjeld har byen en særegen sjarm, omgitt av fjell mot øst og herlige strender mot vest.

En britisk atmosfære med en tvist  

Adelaide er hovedstaden i South Australia. Med over 1.3 millioner innbyggere, bor 75 % av delstatens populasjon i byområdet. Byen ble grunnlagt i 1836 av britene, og Adelaides kultur og arkitektur er tydelig preget av dette. Men det var ikke kun engelskmennene som kom fra Europa og bosatte seg her på 1800-tallet, de første tyske lutheranere kom til Adelaide allerede i 1838. Med seg i bagasjen hadde de vinplanter fra hjemlandet og disse banet veien for de berømte vingårdene i regionen.

Australias vinhovedstad

Adelaide kan også sies å være landets vinhovedstad - kun en kort kjøretur fra byen finner man hele 18 anerkjente vinregioner. En time nordover kan du oppleve vinmarkene i Barossa Valley, 45 minutter sørover er McLaren Vale og en liten kjøretur på 20 minutter tar deg til vinlandet i Adelaide Hills. I Adelaide kan du smake på et stort utvalg vin og lære mer om Australias vinindustri på National Wine Centre of Australia.

Et smakfullt kjøkken

Adelaide byr på et internasjonalt og lekkert kjøkken. I eksempelvis Gouger Street kan du velge mellom flere restauranter og kaféer fra alle verdenshjørner. Gata er også «inngangsporten» til byens Chinatown. Familievennlige restauranter finner man blant annet på Leigh Street, King William Road og Unley Road.

Du bør også ta turen til det mer enn 140 år gamle markedet Adelaide Central Market, som har mer enn 80 boder, butikker og kafeer. En hyggelig søndagsaktivitet for deg som elsker kulinariske opplevelser er Adelaide Showground Farmer’s Market, med kortreist mat og drikke solgt direkte fra produsentene.

Festivalbyen

Er det noe Adelaide er berømt for, er det byens internasjonale festivaler som arrangeres i februar og mars. Adelaide Festival, som har blitt arrangert i over 50 år, byr på en spennende miks av teater, musikk, dans og visuell kunst. Som en del av denne festivalen forvandler WOMADelaide byens botaniske hage til en fire dagers feiring av musikk, kunst og dans. Festivalen Adelaide Fringe har et eklektisk program som dekker alt fra kabaret til sirkus. Under festivalen foregår det over 900 arrangement i blant annet byens sidegater, parker, hoteller og gallerier.

Strender i Adelaide

For deg som vil nyte strandlivet, bør du ta trikken fra Rundle Mall til den livlige forstaden Glenelg. Et annet alternativ er å dra 14 km sør for byen til Semaphore. Hvis du vil surfe bør du dra til halvøya Fleurieu, som ligger en 45 minutters kjøretur sør for Adelaide, perfekt for både nybegynnere og de mer erfarne.

Andre attraksjoner og aktiviteter i Adelaide

  • Art Gallery of South Australia
  • South Australian Museum
  • Botanic Gardens
  • Adelaide Zoo
  • Shopping i Rundle Street

Været i Adelaide

Adelaide har et herlig middelhavsklima med varme somre og milde, korte vintre. Det regner mest her om vinteren, med et nedbørsgjennomsnitt på 80 mm, hvor juni er den våteste måneden i året. Den beste tiden å reise til Adelaide på er om høsten og våren, da er det nok av solskinn med en varm og behagelig temperatur.

Gjennomsnittstemperaturer i Adelaide

  • Vinter (fra juni til august) – maks 15.9 grader, minimum 8 grader
  • Våren (fra september til november) – maks 21.7 grader, minimum 11.6 grader
  • Sommer (fra desember til februar) – maks 35 grader, minimum 16.5 grader
  • Høst (fra mars til mai) – maks 22.4 grader, minimum 12.5 grader

Les mer om Australia her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Adelaide. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

South Australia Museum - Reiser til Adelaide. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
South Australia Museum - Reiser til Adelaide. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
Vingård i Barossa Valley
Vingård i Barossa Valley
Velg mellom flere kaféer på Rundle Street. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
Velg mellom flere kaféer på Rundle Street. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
Solnedgang på Glenelg Beach
Solnedgang på Glenelg Beach
Elva Torrens. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
Elva Torrens. Foto: South Australia Tourism/Adam Bruzzone
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: