23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til østkysten

De fleste som reiser til Australia fokuserer ofte på å få med seg mest mulig av østkysten. Det er naturligvis fordi det er nettopp på østkysten av Australia som huser mange av de største byene og attraksjonene.

Fly eller bil?

Hvis du har planlagt godt med tid på din reise i Australia, er det mange som ønsker å kjøre oppover østkysten, gjerne hele veien fra Sydney til Cairns. Men Australia er stort og kyststrekningene deretter, så her må man ofte prioritere hvor og hva tiden skal brukes på.

Har man ikke riktig så lang tid, er det selvsagt en mulighet å fly mellom de største byene og få med seg mest mulig rundt Sydney, Brisbane og Cairns for eksempel.

Men for de som reiser med bil, buss eller tog, er turen i seg selv ofte like spennende som endedestinasjonene. Østkysten byr på en vidt spekter av forskjellige naturopplevelser og attraksjoner, spesielt hvis man tillater seg noen avstikkere fra allfarvei.

New South Wales

Østkysten fordeler seg på to store stater, New South Wales og Queensland. I New South Wales ligger også Australias største by, Sydney, som ofte er startdestinasjon for mange som legger ut på en road trip oppover kysten.

Du skal ikke så langt ut av Sydney før du møter mer avsidesliggende strender, koselige kystbyer og nasjonalparker som Blue Mountains og Wollemi, litt lenger inn i landet. Utenfor Sydney ligger også Hunter Valley Wine Region, som huser en rekke vingårder vakkert plassert i de grønne åsene. Her produseres noe av landets aller beste vin.

Kystbyer med delfin- og hvalsafari

Videre langs østkysten ligger flere koselig kystbyer som perler på en snor, både Newcastle, Port Stephens, Coffs Harbour, Port Macquarie og Byron Bay.

Newcastle og Port Stephens ligger rett i nærheten av hverandre, og begge utstråler en avslappende, typisk australsk sjarm som det er umulig å ikke falle for. Her er det blant annet mulig å reise på delfin- og hvalsafari.

Tømmerbyen Coffs Harbour sies å ha landets aller beste klima, noe som er en bragd i seg selv i dette meget solrike landet.

Port Macquarie er også sentrum for en rekke fantastiske naturopplevelser, her har du alt fra kritthvite sandstrender ved kysten til frodig landskap i innlandet. Noen av stedets mest populære attraksjonene er The Koala Hostpital og Billabong Koala and Wildlife Park, som lar deg komme helt tett innpå Australias fascinerende dyreliv. Også her er det muligheter for delfin- og hvalsafari.

Tilbake til hippie-tiden i Byron Bay

Helt nord i New South Wales, nesten opp til grensen til Queensland, ligger alle backpackeres våte drøm, nemlig Byron Bay. Her er det surfing og hippie-livsstil som er i fokus, og hadde det ikke vært for at alle også har en iPhone i hånden, hadde du nesten følt at du var tilbake på 70-tallet. Byron Bay og områdene og strendene rundt er dog ikke kun for backpackere, og den koselige byen er absolutt verdt et besøk når man reiser på østkysten i Australia.

Queensland venter

Det er solskinsstaten Queensland som kanskje huser de mest kjente attraksjonene og destinasjonene på østkysten, som blant annet:

Gå mer i dybden om Queensland her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Australias østkyst. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Gold Coast - Reiser til østkysten
Gold Coast - Reiser til østkysten
Blue Mountains National Park - Reiser til østkysten
Blue Mountains National Park - Reiser til østkysten
Noosa - Reiser til østkysten
Noosa - Reiser til østkysten
Kenguruer i Hunter Valley Wine Region - Reiser til østkysten
Kenguruer i Hunter Valley Wine Region - Reiser til østkysten
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: