23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Okavangodeltaet

Vil man oppleve Afrikas ville dyreliv, bør man reise på safari i Okavangodeltaet. Dette er, sammen med Botswanas første safaripark, Moremi Game Reserve i hjertet av deltatet, et av naturens største undere og anses av mange for å være en av de vakreste perlene blant Afrikas mange safariparker. Okavangodeltaet er et unikt våtområde dannet av elva Okavango, som renner ut i den nakne Kalahariørkenen og danner en fantastisk frodig oase som bugner med dyreliv.

På Okavango kan du ferdes på kanaler omgitt av slingrende palmer og papyrus, passere palmefylte øyer og tett skog, praktfull med planter og mange ville dyr. I 2014 ble Okavangodeltaet en del av UNESCOs verdensarvliste og ligger på listen over Afrikas syv naturundere. Okavangodeltaet omslutter også reservatet Moremi Game Reserve, som er Botswanas første naturreservat, opprettet etter initiativ fra lokalbefolkningen selv. 

Frodige Okavango tiltrekker 200.000 pattedyr

At Okavango finnes i det hele tatt – dypt inni denne ørkenen – er helt unikt. I motsetning til andre elver ender ikke Okavango i havet, men i Kalahariørkenen ved fordampning og opptakelse av planter, hvor elva danner oasen. Okavango-elva begynner i Angola og fører millioner av liter vann og sand de nesten 2000 km ned til Okavangodeltaet.

Det utrolige våtområdet dekker opptil hele 22.000 km² mellom juni og august, da vannstanden er på sitt høyeste og deltaet vokser til nesten tre ganger sin opprinnelige størrelse. Deltaets mest frodige periode er samtidig med tørkeperioden i resten av Botswana, og tiltrekker derfor horder av ville dyr som kommer til deltaet for å spise og drikke. I disse periodene lever det så mange som 200.000 store pattedyr rundt Okavangodeltaet.

Flere truede dyrearter

Mangfoldet og antall dyr og fugler er imponerende. En nylig oversikt i Okavango har dokumentert 122 pattedyr, 71 fiskearter, 444 fuglearter, 64 reptilarter og 1300 blomsterarter. Takket være et fremgangsrikt program for gjeninnføring av neshorn i Okavango, finnes det nå ca. 35 svarte neshorn (spissneshorn) og 4 hvite neshorn.

Av andre imponerende store dyr finnes elefant, bøffel, sjiraff, sebra, flodhest, krokodiller, ulike typer antiloper som for eksempel impala, kudu og gnu, løver, leopard og gepard. Sammen med et stort antall fugler; både land- og vannfugler, hvorav flere av disse er sjeldne og utrydningstruet. 

Safari i en tradisjonell Mokoro

Mange av områdene i deltaet kan kun nås med fly, som for øvrig er en fantastisk måte å få et overblikk over dette enorme området på. Fra lufta får man førsteklasses utsyn over de mange innsjøene, kanalene og lagunene, som danner en vakker mosaikk og gir liv til det egentlig ganske tørre området i Kalahariørkenen.

Vi kan også anbefale en seiltur i Mokoro, som er et tradisjonelt transportmiddel, laget av uthulte trestammer. På denne måten kommer man helt tett på naturen og dyrelivet i området.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 15.000 - 22.000 km²
Beliggenhet: Nord i Botswana
Best å besøke: Deltatet kan besøkes året rundt, men den beste tiden å komme hit er i april - oktober, da vanstanden er på sitt høyeste 
Parkens særtrekk: Usedvanlige dyrerike laguner og oaser

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Okavangodeltaet. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Gepard er en av artene som utgjør dyremangfoldet her
Gepard er en av artene som utgjør dyremangfoldet her
Se frem til uforglemmelige safariopplevelser
Se frem til uforglemmelige safariopplevelser
I Okavango har det blitt dokumentert hele 444 forskjellige fuglearter
I Okavango har det blitt dokumentert hele 444 forskjellige fuglearter

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Pom Pom Camp

  Pom Pom Camp ligger på sin egen private øy, Pom Pom, midt i det store Okavangodeltaet. Området er på den vestlige grensen til Moremi Game Reserve. Da du bor...

  Les mer
 • Gunn's Camp

  Gunn’s Camp grenser til Moremi Game Reserve, med utsikt over Chiefs Island. Dette er en av Botswanas mest eksklusive safaricamper! Campen ligger skyggefullt...

  Les mer
 • Moremi Crossing

  Moremi Crossing ligger på en palmekledd øy omgitt av Moremis frodige elveslette med utsikt til Chief’s Island. Campen, som ligger på grensen til Moremi Game...

  Les mer
 • Rre Dinare

  Ved siden av Moremi Game Reserve på sørøstsiden av Okavangodeltaet, med Gomoti River og dens elvebredder, ligger Rre Dinare. Safaricampens design er noe for...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: