23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Chobe nasjonalpark

Chobe nasjonalpark ligger nord i Botswana og er landets tredje største, med sine nesten 12.000 km². Nasjonalparken er mest kjent for å ha Afrikas høyeste konsentrasjon av elefanter, og man regner med det finnes hele 50.000 elefanter i Chobe, og over 100.000 individer hvis man inkluderer områdene rundt parken. Med andre ord vil du få noen uforglemmelige naturopplevelser på en safari i Chobe Nationalpark. 

I tillegg til elefanter, er Chobe hjem for et overdådig dyre- og fugleliv, som vil imponere enhver naturelsker. Nasjonalparken har høy konsentrasjon av ville dyr og svært høy biologisk diversitet, med variert natur og flere økosystemer i én og samme park.

Fire unike økosystem

Chobe er Botswanas aller første, og dermed eldste, nasjonalpark. Den ble opprettet i 1967, og har siden den gang hatt suksess med målet om å øke bestanden av elefanter. Nasjonalparken er inndelt i fire deler basert på forskjellig landskap og natur, som hvert har sitt unike økosystem: Serondela, Savuti, Linyanti og Nogatsaa/Tchinga-området.

Frodige Serondela

Chobe-elva, som renner gjennom nasjonalparken, gjør Serondela-området frodig året rundt, med tette skoger og frodige sletter. Dette er den mest besøkte delen i Chobe nasjonalpark, og her finner dere store mengder av vannbøfler, elefanter, sabelantiloper og sjiraffer. I tørkeperiodene trekker mange av nasjonalparkens dyr hit til elva for å drikke, og kampen for tilværelsen blant de mange dyreartene tilspisses.

Den allsidige Savuti-sumpen

I Savuti-sumpen finner vi i regnsesongen frodige gressområder, og i tørkeperioden store savanner og et mekka for afrikansk dyreliv, som flere ganger har vært hjemsted for dokumentarfilmer produsert av blant annet National Geographic. Her lever kuduer, impala, sebra, gnu, elefanter, vortesvin, løveflokker, hyener og geparder. I regnsesongen blir det mangfoldige fuglelivet også synlig. Området er kjent for årlige migrasjoner av dyreflokker, blant annet sebra- og løveflokker.

Linyanti

Våtområdet Linyanti omslutter to elver og består av laguner og åpne skogområder. Her finner dere blant annet leoparder, løver, den sjeldne afrikanske villhunden, flodhester, krokodiller, antiloper og store mengder elefanter. Også her er fuglelivet yrende.

Nogatsaa/Tchinga

Det mer ukjente Nogatsaa/Tchinga-området er tørrere og mer utilgjengelig enn de andre delene av Chobe. Her lever det færre dyr, samtidig som de også er vanskeligere å finne i den tette vegetasjonen.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 11.700 km²
Beliggenhet: Nord i Botswana
Best å besøke: Den beste tiden for safari er juni-oktober, men området rundt Chobe-elva kan besøkes året rundt
Parkens særtrekk: Høy konsentrasjon av ville dyr, særlig elefanter

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Chobe. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Utsikt over Chobe-elva
Utsikt over Chobe-elva
Springbukker
Springbukker
En flokk med elefanter
En flokk med elefanter

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Chobe Safari Lodge

    Chobe Safari Lodge ligger ved bredden av Chobe-elva og like på grensen til Chobe nasjonalpark i det nordvestlige Botswana. Denne lodgen er på mange måter det...

    Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: