23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Ottawa

I Canadas hovedstad og politiske sentrum kan du blant annet gå på skøyter langs kanalen, besøke landets mest sentrale museer, oppleve parlamentsbygningens fargerike kveldsforestilling og være med på over 60 festivaler! Det er med andre ord nok av grunner til hvorfor man bør reise til Ottawa.

Dra på ferie til Canadas hovedstad

Ottawa ligger plassert på den siden av elva Ottawa som tilhører provinsen Ontario, med byen Gatineau i provinsen Quebec på motsatte side. I hovedstadens bykjerne bor det ca. 1.1 millioner innbyggere, noe som gjør at Ottawa er den fjerde største byen i Canada, samt den nest største byen i Ontario, etter Toronto.

Noe som gjør at Ottawa er en hovedstad som skiller seg ut i Nord-Amerika, er at byen er tospråklig. De fleste innbyggerne har engelsk som morsmål, men veldig mange snakker fransk. På restauranter, i butikker og lignende vil de fleste ansatte kunne snakke begge språk flytende.

En annen grunn som gjør at Ottawa er en spennende storby å oppleve, er at i hovedstaden er det en fantastisk miks mange av verdens kulturer, da tusenvis av immigranter fra alle verdenshjørner nå anser byen som sitt hjem.

Utforsk byen til fots

Til glede for lokale og besøkende, er Ottawa en fotgjengervennlig by. Et perfekt startpunkt for en byvandring er på 90 Wellington Street. Her ligger nemlig en turistinformasjon som leverer ut kart og brosjyrer til turister. Takket være dagens teknologi, kan du dessuten laste ned mobilappen «Capital Tours», en interaktiv GPS som gir deg informasjon om stedene ved Parliament Hill og Confederation Boulevard. Det er også mulig å være med på guidede byvandringer, for eksempel med Ottawa Walking Tours. En veldig populær guidet tur er The Haunted Walk of Ottawa, hvor det blir fortalt spøkelseshistorier og dere får oppleve de mørke hjørnene av byen. Husk på at det kan bli ganske kaldt her om vinteren, så ta på nok med klær.

Parliament Hill - Ottawas største attraksjon

Det er obligatorisk å ta turen til Parliament Hill som befinner seg i sentrum, med utsikt over Ottawa River. Parlamentsbygningen er et prakteksempel på gotisk arkitektur og stedet er et perfekt utgangspunkt for å besøke andre attraksjoner i nærområdet. Her kan du bli med på guidede turer.

Hver morgen i sommermånedene blir vaktene ved parlamentsbygningen skiftet ut med en seremoni, mens om kvelden er besøkende velkomne til å se en flott lys- og lydforestilling, hvor flotte lyseffekter og store bilder som projiseres på bygningen. En fantastisk opplevelse! Det er dessuten helt gratis.

Museer i Ottawa

Ottawa har dessuten flere museer og gallerier som er verdt et besøk. Blant annet:

  • Canadian War Museum
  • The Canadian Museum of History
  • Science and Technology Museum
  • Canadian Museum of Nature
  • National Gallery
  • Canada Agriculture Museum

Aktiviteter langs elva

I hovedstaden og dens nærliggende områder er det over 170 km av asfalterte turstier hvor du kan gå, jogge og sykle. Det er mulig å leie sykkel i sommermånedene. Hvis du er usikker på hvor du skal starte turen, bare gå til nærmeste vannvei. Det er nemlig asfalterte veier på begge sider av Rideau River, Rideau Canal og Ottawa River. Om vinteren kan du gå på skøyer på verdens største utendørs skøytebane på Rideau Canal.

I Ottawa er det festivaler året rundt

Kulturelle begivenheter og festivaler finner du året rundt i Canadas hovedstad. Ottawa er blant annet vert for over 60 festivaler. 3 av disse er:

  • Ottawa Jazz Festival – typisk fra slutten av juni til starten av juli
  • Ottawa International Chamber Music Festival – fra slutten av juli til starten av august
  • Bluesfest – den største bluesfestivalen i hele Canada, en 10 dagers festival i juli

Les mer om Canada her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Ottawa. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Ottawa River med Parliament Hill i bakgrunnen
Ottawa River med Parliament Hill i bakgrunnen
Isskøyting på Rideau Canal
Isskøyting på Rideau Canal
Hver kveld i sommermånedene tilbyr parlamentsbygningen på en forrykende forestilling
Hver kveld i sommermånedene tilbyr parlamentsbygningen på en forrykende forestilling
Besøk National Gallery
Besøk National Gallery
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: