23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Edmonton

Mange reiser til Edmonton for å komme til de Canadiske Rocky Mountains. Selv om Edmonton i vintermånedene er en av verdens kaldeste storbyer med en gjennomsnittstemperatur på minus 15 grader, kommer man ikke hit forgjeves. Sentrum, som er veldig moderne, er grønt hele sommeren. I hard konkurranse med Calgary har byen erklært seg til tittelen som Albertas festivalby. I 13 uker hver sommer er Edmonton nemlig vert for hele 9 store festivaler. Den største er Klondyke Days i slutten av juli.

Hovedstaden i Alberta

Edmonton er hovedstaden i provinsen Alberta. I selve bykjernen bor det 1.23 millioner innbyggere. Byen er kjent for sitt vakre parksystem, North Saskatchewan River Valley. Her kan beøkende nyte omgivelsene og dyrelivet med over 100 kilometerer med turstier. River Valley består av flere parker, slik som Canadas største historiske park, Fort Edmonton Park. Edmonton tar også hensyn til de som ikke bare vil ha naturopplevelser, blant annet Nord-Amerikas største handlesenter, en pulserende teaterscene og nasjonale sportsarrangementer.

Nord-Amerikas største kjøpesenter

I Edmonton finner man altså Nord-Amerikas største kjøpesenter, West Edmonton Mall. Med 800 butikker, hvor 11 av disse er stormagasiner, og over 100 restauranter og 26 kinoer er det lett å gå seg bort på et besøk her. Kjøpesenteret gir arbeid til 23500 av Edmontons innbyggere, og er en viktig attributt til bysamfunnet. Det er vanskelig å si om handlesenteret i det hele tatt kan kalles et kjøpesenter.

Midt i dette senteret finner man nemlig også verdens største innendørs badeland med kjempebølger og 22 vannsklier! Her er det plass til hele 5.000 badegjester. Man finner også verdens største innendørs innsjø, hvor man kan seile rundt i ubåter blant haier, skilpadder og tropefisk, se delfinshow og prøve å dykke. Senteret har ikke mindre enn 22 millioner besøkende hvert år. Kjøpesenteret er utrolig imponerende og fascinerende, og MÅ oppleves for å forståes.

Det er alltid noe å feire i Albertas festivalby

Edmonton vet å ha det gøy! I Albertas festivalby er det alltid noe å feire, fra musikk, film, og teater, til arv, mat, trekkspill, dragebåter, til og med på den iskalde vinteren. Med over 30 festivaler gjennom hele året, er det lett å finne en grunn til å feire. Planlegg din reise til Edmonton nå!

Les mer om Canada her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Edmonton. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Noe av det vakre landskapet ved North Saskatchewan River Valley
Noe av det vakre landskapet ved North Saskatchewan River Valley
 Alberta Legislature Building er en av attraksjonene i byen
Alberta Legislature Building er en av attraksjonene i byen
Muttart Conservatory er byens kjente landemerke
Muttart Conservatory er byens kjente landemerke
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: