23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Etosha nasjonalpark

Er du ute etter uforglemmelige naturopplevelser i Afrika, er en safari i Etosha nasjonalpark og Ongava Game Reserve i Nord-Namibia noe for deg! Etosha er nemlig den neststørste safariparken i Namibia med sitt areal på 20.000 km2.

Parken omgir Etoshas saltsletter, som tiltrekker seg flere dyr, spesielt under vintermånedene, da det er hit dyrene kommer for å slukke tørsten i det ellers så tørre området. Det flate landskapet sikrer en fantastisk utsikt til dyrene.

Etosha betyr «stor, hvit plass»

Etosha betyr «stor hvit plass» og refererer til parkens kjennetegn, nemlig Afrikas største saltslette «The Etosha Pan», som strekker seg hele 130 km, på en høyde på om lag 1.030 m, og utgjør et område på ca. 4.800 km2.

Denne opprinnelige innsjøen tar opp nesten en fjerdedel av nasjonalparken og er til og med synlig fra verdensrommet! Dette tilnærmede utenomjordiske landskapet ble brukt som bakgrunn i innspillingen av filmen «A Space Odyssey».

I regnsesongen om sommeren former deler av saltsletten seg til små regnvannbassenger og de årene det er ganske mye nedbør, tar hele saltsletten igjen form som en 10 cm dyp innsjø som tiltrekker seg pelikaner, tusenvis av migrerende flamingoer og andre trekkfugler fra Europa.

Som kontrast er størstedelen av området i den tørre sesongen «kledd i hvit» på grunn av det hvite kalkestøver som er allestedsnærværende. Dette hvite landskapet er ganske ubarmhjertig og man kan nesten ikke tro at dyr klarer å leve her.

Ville dyr i Etosha nasjonalpark

Men i Etosha lever det faktisk hele 114 ulike arter pattedyr. Nasjonalparkens beste «game viewing» er, som tidligere nevnt, ved de mange vannhullene som ligger spredt i nasjonalparken, spesielt gjennom den tørre vinteren er dyrene avhengig av disse permanente vannkildene.

Her samler det seg store flokker med sebraer og springbukker som deler vannhullene med oryxantiloper og badende elefanter. Noen av campene i nasjonalparken tilbyr til og med besøkende flombelyste vannhull hvor du kan få øye på løver, neshorn og løver som drikker fra samme vannkilde.

Nasjonalparken er hjem til fire av de fem dyrene som utgjør «the Big 5». Elefanter og løver ser man ofte i Etosha, mens den skye leoparden gjemmer seg i tett vegeterte områder.

Hovedattraksjonen her må være konsentrasjonen av svarte neshorn. Vannhullene er det optimale stedet for å se dette utrydningstruende dyret. Andre store – og mellomstore dyr i Etosha nasjonalpark er blant annet sjiraff, gnu, gepard, hyener og spydbukk, i tillegg til den spesielle sortmaskede impalaen.

Perfekte stedet for fugleelskere

Er du interessert i fugler, er Etosha nasjonalpark et eldorado i regnsesongen. Mer enn 340 forskjellige fuglearter er blitt dokumentert her. Som enda en kuriositet er Etosha er hjemstedet for strutsen, verdens største fugl.

Etablert av tyskerne

Etosha ble for første gang oppdaget av europeiske handelsmenn i 1851 og gjorde allerede den gang stort inntrykk med det overveldende antallet av ville dyr.

I 1907 etablerte tyskerne, som da hadde Namibia som koloni under navnet Tysk Sydvestafrika, området til Etosha nasjonalpark. Den gang var parken på 100.000 km2 og det største viltreservatet i verden, men har av ulike grunner blitt redusert til dagens areal.

Rundreise eller safari?

Etosha og Namibia som helhet er et fantastisk reisemål, og det er nok av opplevelser hvis man bestemmer seg for å kun besøke dette landet på en ferie til Afrika. Men ofte vil Namibia og Etosha inngå som en del av en større rundreise i det sørlige Afrika. En reise som for eksempel inkluderer Sør-Afrika, Botswana og Victoria Falls. BENNS samarbeider med Nomad, en av Afrikas ypperste leverandører av eventyrfylte rundreiser i Afrika.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 20.000 km2
Beliggenhet: Nordlige Namibia
Beste tid å besøke: Tørketiden fra mai-oktober, hvor man får en fin utsikt til dyrene omkring vannhullene.
Parkens særpreg:

  • En stor konsentrasjon av ville dyr
  • Fin utsikt til dyrelivet under den tørre perioden
  • Den unike saltsletten  

Les mer om safari i Namibia her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Etosha. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Opplev verdens første fugl - Safari i Etosha nasjonalpark
Opplev verdens første fugl - Safari i Etosha nasjonalpark
Man får en god utsikt over dyrelivet på en safari her - Safari i Etosha nasjonalpark
Man får en god utsikt over dyrelivet på en safari her - Safari i Etosha nasjonalpark
Hovedattraksjonen i safariparken er det svarte neshornet - Safari i Etosha nasjonalpark
Hovedattraksjonen i safariparken er det svarte neshornet - Safari i Etosha nasjonalpark
Løvinner slukker tørsten i en av vannhullene - Safari i Etosha nasjonalpark
Løvinner slukker tørsten i en av vannhullene - Safari i Etosha nasjonalpark
To sortmaskede antiloper - Safari i Etosha nasjonalpark
To sortmaskede antiloper - Safari i Etosha nasjonalpark
Flamingoer besøker ofte nasjonalparken i regnsesongen - Safari i Etosha nasjonalpark
Flamingoer besøker ofte nasjonalparken i regnsesongen - Safari i Etosha nasjonalpark
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: