23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Seattle

Seattle er kjent for sine eviggrønne trær og fantastiske utsikt til Kaskadefjellene i øst og Olympic Mountains i vest, derav kallenavnet «Smaragdbyen». Delstaten største by er et spennende reisemål, spesielt for oss nordmenn. Mange av våre slektninger utvandret til USA på 1800-tallet og en del nordmenn valgte nemlig å reise til Seattle, kanskje fordi byen minnet litt om hjemme. Du vil ikke finne mange andre steder i USA hvor innbyggerne vet hva lutefisk og lefse er!

En «norsk» storby

Seattle er nok den «norskeste» byen man kan oppleve utenfor Norge. Under den store utvandringen til USA kom mange nordmenn til byen Ballard som i dag er et nabolag i Seattle. Området var perfekt for oss, da man her kunne jobbe med skogbruk og fiske. I 1890 var Seattle hjemmet til over 3000 mennesker fra Skandinavia.

17.mai bli feiret i stor skala og i byen finner man dessuten skandinaviske butikker som selger typisk norske matvarer, en trollstatue i nabolaget Fremont og Nordic Heritage Museum. Med andre ord så du kommer nok til å føle deg hjemme i Seattle. Men det er selvsagt også mye annet spennende du kan å se og gjøre her, bare les videre! 

Kaffens hovedstad

Du har nok hørt om eller til og med smakt på en kaffe fra Starbucks? Denne internasjonale kjeden ble grunnlagt i Seattle i 1971 og det er ikke så rart. Innbyggerne i Seattle drikker nemlig mer kaffe enn noen annen by i USA. Blant annet har en studie visst at det finnes 35 kaffesteder per 100.000 innbyggere her. Derfor skal det godt gjøres å gå ikke få tak i en god kopp kaffe på et storbybesøk i Seattle. Kaffeelskere «kan slukke tørsten» ved små kaffestands langs gaten, på parkeringsplassen, på små og store kaféer, «drive throughs» og til og med få kaffe levert på døren!

Seattles to ikoniske landemerker

Foruten kaffe og sin forkjærlighet for oss fra Skandinavia, er det spesielt to attraksjoner som kjennetegner Seattle:

Den ene er Space Needle på Broad Street som ligger i den nordlige enden av sentrum. Dette 184 meter høye tårnet ble bygget i sammenheng med verdensutstillingen som fant sted i Seattle i 1962. Utsiktsdekket på toppen ligner på en ufo som har landet på et kjempestativ. Man kan ta heis helt til topps, hvor du får den av de beste utsiktene over Seattle og Mount Rainier, i tillegg til at du kan få deg et måltid i tårnets roterende restaurant, mens du nyter utsikten. Les mer om tårnet her.

Byens andre ikoniske landemerke er Pike Place Market. Dette offentlige markedet har vært i Seattle siden 1907. Pike Place Market ligger på en bratt skråning i byens downtown-område, med en flott utsikt over Elliot Bay.

Det hele startet med at innbyggerne var misfornøyd med å måtte betale dyre dommer for løk, kun fordi at mellommennene skulle tjene broderparten. Løsningen ble å starte et offentlig marked, hvor produsentene kunne selge varene direkte til innbyggerne. I dag er Pike Place Market Seattles største turistområde og hjem til byens kjente fiskemarked, en original Starbucks kafé, samt både et stort ute- og innendørsmarked. Her kan du spasere rundt i lang tid og ta alle sansene i bruk.

Ferie i Seattle - kulturelle opplevelser

Musikk er en viktig del av kulturen her. Visste du at Jimi Hendrix, Pearl Jam og Kurt Cobains og bandet hans Nirvana kommer fra Seattle? Videre er Seattle er en stor by, med flere ulike nabolag med hvert sitt særpreg. Her er en liten oversikt om hva du kan se og oppleve i byen:

I tillegg til Nordic Hearitage Center har Seattle har flere spennende museer, slik som:

 • Seattle Art Museum
 • Seattle Asian Art Musem
 • The Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experiences
 • Frye Art Museum
 • I området ved Space Needle er det flere store museum, for eksempel Pacific Science Center

De fleste arkitektoniske attraksjonene i Seattle befinner seg i Downtown-området. Av høydepunktene kan vi nevne:

 • Central Library – en unik, moderne bygning med glassvegger- og tak
 • Experience Music Project – bygget skal se ut som Jimi Hendrix’s knuste gitar, tegnet av den kjente, canadiske arkitekten Frank Gehry
 • Smith Tower – Seattles eldste skyskraper i Art Deco-stil. Bygnignen har også et observasjonsdekk
 • Columbia Center – den høyeste bygningen i det nordvestlige Stillehavet

Byen byr også på nydelige parker og utendørsaktivter for store og små. Blant annet:

 • Waterfront Activites Center ved Union Bay – Her kan man leie kano og spille golf
 • Woodland Park Zoo med dyr fra hele verden
 • Carkeek Park – en koselig, liten park nord i byen med gode muligheter til fotturer
 • Discovery Park- den største byparken i Seattle. Ved stranden her har du en flott utsikt til både Kaskadefjellene og fjellkjeden Olympic Mountains

Har du planer om å se ulike attraksjoner, kan det anbefales å kjøpe et CityPASS for $79. Da har du tilgang til 5 ulike attraksjoner. Les mer om CityPASS her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Seattle. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Space Needle
Space Needle
Det verdenskjente fiskemarkedet på Pike Place Market
Det verdenskjente fiskemarkedet på Pike Place Market
En god kopp kaffe er aldri langt unna i byen
En god kopp kaffe er aldri langt unna i byen
Opplev det spennende museet Experience Music Project, men utstilling av blant annet Jimi Hendrix
Opplev det spennende museet Experience Music Project, men utstilling av blant annet Jimi Hendrix
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: