23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Badlands nasjonalpark og Black Hills

På en reise til Badlands nasjonalpark og Black Hills venter det imponerende landskap og et av USAs mest kjente landemerker. 

Opplev Mount Rushmore 

Langs de store slettene vest i South-Dakota og videre innover mot Wyoming, strekker det seg en relativt liten og isolert fjellkjede kalt The Black Hills. Fjellet som er mest kjent i Black Hills er landemerket Mount Rushmore, hvor man kan se en uthugging av ansiktene til fire kjente presidenter i USAs historie: George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt. I Black Hills National Forest bør man også vurdere et besøk til Crazy Horse Memorial, et monument som skal avbilde indianerhelten Crazy Horse. Skulpturen som er planlagt å bli hele 195 m bred og 172 m høy, er fremdeles under konstruksjon, men hvis den blir ferdig vil dette bli verdens største skulptur.

Præriesletter, fascinerende fjell og bisoner 

I samme område ligger nasjonalparken Badlands på hele 244,000 dekar. Her vil du se eroderte platåfjell, tindenåler, og evigvarende fredede præriesletter – langt borte fra sivilisasjonen. Vær og vind har fått herjet her i tusenvis av år og gjort landskapet pittoresk med sine fargerike klippeformasjoner. Erosjonen i området avslører ulike bergarter i forskjellige farger. Et paradis for geologer. I Badlands har det også blitt funnet og det fremdeles finnes, fossiler i landskapet av urgamle dyr, slik som sabeltannkatter og gigantiske neshorn-lignende skapninger. Av levende dyr kan man få øye på bisoner, prærieulver og den utrydningstruede svartfotilderen for å nevne noe. 

Les mer om USAs nasjonalparker 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Black Hills. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Tykkhornsau er en av dyrene som lever i najsonalparken
Tykkhornsau er en av dyrene som lever i najsonalparken
Vakre Sylvan Lake i Black Hills
Vakre Sylvan Lake i Black Hills

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Under Canvas Mount Rushmore

    Unn deg selv en overnatting som du ikke kommer til å glemme med det første! Vi snakker selvsagt om Under Canvas Mount Rushmore. Se frem til et minneverdig op...

    Les mer
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: