23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Wyoming

I 1872 var fantastiske Wyoming enda ikke en amerikansk delstat, men kun et territorie. Alikevel beundret amerikanerne i øst allerede området for sin vidunderlige natur, samt sine geologiske og hydrotermiske perler - og skapte verdens første nasjonalpark (Yellowstone) for å beskytte dem. Og slik tok ideen om nasjonalparker fart – verden over.

Den amerikanske delstaten Wyoming ligger i Rocky Mountains-regionen i det vestlige USA. Wyoming er ”the real deal” når det kommer til cowboy og ranch-atmosfære i USA. Målt i areal er Wyoming den 10. største delstaten i USA. Wyoming har kun 600.000 innbyggere, og er den delstaten med færrest innbyggere av alle USA's 50 delstater.

Nasjonalparker i Wyoming

Wyomings flotte landskap tiltrekker mange turister, og spesielt Yellowstone National Park er populær. I Yellowstone National Park er naturfenomenene dere opplever ulikt noe annet. Å besøke parken er som å tre inn i en annen verden. Yellowstone tilbyr virkelig unike opplevelser, som spektakulære vandrestier, magisk utsikt, Old Faithful og andre geysere, som skyter vann og damp 30 meter opp i luften.

Utover Yellowstone National Park har Wyoming også Grand Teton National Park, som også er verdt å bruke litt tid på. Her finner du campere, turgåere og folk som ”bare” elsker natur. De tiltrekkes ofte av fjellkjeden Grand Teton, som Yellowstone også ligger i den vestlige delen av delstaten.

Kom tett på cowboys og opplev rodeo

Som den cowboystaten Wyoming er, så er delstaten hjem for en del rodeos. Avhenging av tidspunktet dere besøker Wyoming, og hvor i den store delstaten dere reiser, vil det være gode muligheter for å oppleve et rodeo - spesielt i juli. Sjekk for eksempel ut Cody Stampede Rodeo, Cody; Pioneer Days Rodeo, Lander; Central Wyoming Fair & Rodeo Casper og Sheridan WYO Rodeo, Sheridan.

Byen Cody er stedet med et daglig sommer-rodeo. Siden 1938 har Cody Nite Rodeo underholdt rodeofans med ekte ”western” familiemoro hver kveld fra 1. juni til 31. august.

Delstatens største by, Cheyenne, har 100.000 innbyggere, og er kjent for sine Frontier Days, hvor Wyomings cowboyrøtter hylles.

I Wyoming bør dere vurdere følgende

Flaming Gorge er et spennende kløftområde i det sørvestlige hjørnet av Wyoming, som byr på mange muligheter for utendørsliv. Det er et populært sted å fiske, men tilbyr også flere aktiviteter ute på vannet, i tillegg til mountainbike- og rideturer i det kuperte landskapet. Flaming Gorge har plass til både teltgjester og bobilturister som foretrekker litt mer komfort. 

Fort Laramie National Historic Site ble etableret i 1834 med fokus på pelshandel, men utviklet seg raskt til å bli den viktigste militærposten for det amerikanske kavaleriet på den nordlige delen av prærien, før fortet ble forlatt i 1890. Her kan dere utforske USA’s ekspansjonstrang mot vest og de medfølgende konfliktene mellom nybyggere og kavaleriet på den ene siden og områdets oprinnelige befolkning på den andre. Devils Tower og Fossil Butte National Monument er to av Wyomings mange naturfenomener, som er verdt å studere litt nærmere.

For den natur- og cowboy-interessererte vil et besøk i Wyoming være av stor verdi.

Wyoming fakta

Innbyggertal: 577.000 (2020).
Areal: 253.600 km2. (En smule større enn Storbritannia).
USAs 10. største delstat.
Ble i 1890 den 44. delstaten i USA.
Høyeste punkt: Gannett Peak med 4.209 m.o.h.
Laveste punkt: Fourche River med 945 m.o.h. 

5 museer dere bør vurdere å besøke i Wyoming

The National Museum of Wildlife Art, Jackson.
The Wyoming Dinosaur Center, Thermopolis.
The Buffalo Bill Center of the West, Cody.
Museum of the Mountain Man, Pinedale.
Cheyenne Frontier Days Old West Museum, Cheyenne.

Visste du at...

Wyoming-territoriet i 1869 ble det første området i USA som ga kvinner over 21 år stemmerett. Den fredløse Harry Alonzo Longabaugh, alias "The Sundance Kid", tok sitt kallenavn fra byen Sundance i Wyoming, hvor han ble fengslet i en alder av 15 år for å stjele en hest. Nesten halve Wyoming (48 prosent) eies av den amerikanske regjeringen.
Uttrykket ”dude ranch” (arbeidsranch) ble oppfunnet på Eatons' Ranch i Wolf ved Bighorn National Forest i det nordlige Wyoming, som er USA første og eldste ranch, og som fortsatt tar imot gjester.

Vi er alltid klare for å hjelpe dere med å skreddersy deres drømmeferie til Wyoming og Yellowstone National Park. Kontakt en av våre reiseeksperter, og start planleggingen.

Les mere om USA her.

Cody Old Town, Wyoming
Cody Old Town, Wyoming
Grand Teton National Park, Wyoming
Grand Teton National Park, Wyoming
Yellowstone National Park, Wyoming
Yellowstone National Park, Wyoming

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Goosewing Ranch

    På Goosewing Ranch kombinerer de en moderne livsstil med tradisjonelt cowboyliv og ranching. Dere vil finne mange av livets herlige fasiliteter, som gjør bes...

    Les mer
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: