23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til sørstatene

USAs sørstater er kjent for å være det «ekte» USA, spekket med det mest originale av amerikansk kultur. Hør livejazz i New Orleans gater, opplev den jordnære cowboy-stemningen i country-byen Nashville, besøk Elvis Presleys berømte Graceland i Memphis, opplev livemusikk i Austin – verdens hovedstad for livemusikk, eller opplev sørstatenes gamle historie i San Antonio og Savannah – mulighetene for kulturelle opplevelser i sørstatene er mange.

Sørstatene dekker i underkant av halve USA og utgjør totalt 13 stater – litt avhengig av hvem man spør. I forbindelse med reiser er de mest populære sørstatene Texas, Louisiana, Tennessee og Florida, takket være mange av statenes verdensberømte storbyer.

Reiser til Austin, Texas – Livemusikk og mangfoldighet

Den pulserende, sjarmerende og kontrastfylte byen Austin er hovedstaten i Texas, og faktisk også USAs raskest voksende by. Byen huser et av USAs mest anerkjente universiteter, University of Texas, noe som gjør byen til en mangfoldig blanding av musikere, teknologer, studenter og cowboyer. Reisetips i Austin inkluderer byens levende musikkscene, utallige smakfulle restauranter, et livlig natteliv og historiske severdigheter som byens spennende militærmuseum og vakre parlamentsbygning i granitt.

Reiser til San Antonio, Texas – Rik koloniarv og historie

San Antonio er den nest største byen i Texas og en historisk viktig by for USA. Byens historie går helt tilbake til rundt 1650. Da tilhørte området Mexico og var bebodd av indianere, men i 1650 kom spanjolene og laget en misjonsstasjon for å sikre seg fotfeste i området. Spania regjerte i byen fram til Mexico fikk løsrevet byen fra spanjolene i 1821, men i 1849 tok amerikanerne kontroll over byen, i kamper som krevde mange amerikanske og meksikanske liv. I dag er San Antonio en vakker by, tydelig preget av sin spanske og meksikanske fortid. Byens koloniarv uttrykkes vakkert i bygninger langs San Antonio-elva, hvor vi anbefaler å ta et elvecruise. En annen viktig severdighet er det berømte Alamo, misjonsstasjonen hvor spanjolene ville «sivilisere» de lokale indianerne, som mange mener er hjertet av Texas historie.

Nashville – et paradis for country-elskere

Nashville er hovedstaden i sørstaten Tennessee, som er kjent for sitt landbruk, kveg og vakre nasjonalparker. Byen var hjemby for den ikoniske musikeren Johnny Cash, og Nashville er en av de mest populære byene i sørstatene på grunn av byens unike stemning. Her finner dere utallige museer, musikkscener og festivaler dedikert til byens største varemerke: countrymusikken. Folkene i Nashville går karakteristisk kledd; med cowboystøvler og cowboyhatt, som gir en deilig avslappet stemning. Det er utallige muligheter for å nyte livet her, og våre reisetips i Nashville inkluderer det berømte konserthuset Grand Ole Opry, Johnny Cash Museum, The Country Music Hall of Fame og besøk på byens mange «honky-tonks», byens lokale barer med livemusikk og duggfriske øl servert i helt særegen stemning.

Reiser til Memphis – fødebyen for Blues og Rock ‘n Roll

Memphis er verdens hovedstad og fødeby for Blues og Rock'n Roll. Mange av de største musikknavnene har gjort innspillinger i Memphis' berømte studioer - U2, Elvis Presley, B.B. King, Roy Orbison, Def Leppard og mange flere. Den dag i dag drar mange musikalske lykkeriddere til Memphis for å prøve lykken. Går man en tur nedover Beale Street, hvor Blues-musikken ble født, ser og hører man små blues-band på gatehjørnene og i bakgårdene sitte og spille, i håp om å bli oppdaget. I den sørvestlige delen av Memphis ligger Graceland, hvor Elvis Presley og hans familie bodde. Graceland er i dag åpent for offentligheten, og en rundtur i det imponerende hjemmet viser hvor eksklusivt Presley familien bodde. I sentrum av Memphis er det hyggelig å gå rundt, med gamle trikker i gatebildet. Mississippi River går gjennom Memphis, og på en øy midt i elva har man laget et museum for Mississippi River.

Reiser til New Orleans – flerkulturell og romantisk jazzhovedstad

New Orleans ble grunnlagt av franskmennene i 1718 og blandingen av flere kulturer og tradisjonene de tok med seg, har gjort New Orleans til en spennende turistdestinasjon. Byen er kjent for karnevalet Mardi Gras, jazzmusikk og lekker mat.

French Quarter er preget av historiske toetasjes bygninger med vakre smijernsverandaer. I bakgårdene skjuler det seg ofte vakre hager med restauranter eller barer. Ta en trikketur gjennom Garden District. Her ligger lekre villaer og historiske bygninger og flere er i dag museum. Den norske sjømannskirken ligger også i dette området.

New Orleans ligger ved utløpet av Mississippi og hjuldampere har faste sightseeingturer med jazzcruise. Mer musikk finner du langs Bourbon Street som er stengt for biltrafikk. Her spilles det levende musikk hver kveld og det anbefales å besøke en av de tradisjonelle jazzstedene som for eksempel Preservation Hall. Flere drinker som Hurricane, Mint Julep og Hand Grenade er oppfunnet i New Orleans, og Bourbon Street er en av de få gatene i USA hvor det er lov å gå med alkohol i hånden. Vi anbefaler at du også besøker nabogatene som har unike restauranter og barer, i tillegg til en roligere atmosfære.

Det finnes masse spennende krydret cajun og creolsk mat i New Orleans - Gumbo, Jambalaya, Po-Boys og Crawfish Etouffe er bare noen av spesialitetene. Vi anbefaler også en beignet (smultringsbakst) med kaffe på Cafe du Monde. Mystikken er kjent i New Orleans gjennom vodoo, vampyrer og spøkelsesturer. Besøk gjerne en av de særegne kirkegådene hvor kistene ikke kan settes i jorden pga sumpvannet.

Det arrangeres dagsturer til de flotte plantasjene utenfor New Orleans og kan gjerne kombineres med en sumpetur med alligatorer.

Reiser til Savannah – vakker og historisk kystby

Havnebyen Savannah var den første byen i delstaten Georgia, og ble grunnlagt tilbake i 1733. Byens plassering var strategisk, da amerikanerne bygde byen her for å beskytte seg mot Florida, som på den tiden var spansk koloni. Savannahs flotte historiske område innenfor bymuren med brede alléer og store offentlige plasser står fortsatt. Brosteinsbelagte, lyse pastellfargede bygninger, smijernsbalkonger, mosegrodde murer og flotte plasser og parker gir en fin avslappet stemning og gjør at man får lyst til å bli her et par ekstra dager. De mange flotte husene, de lokale hestevognene som fortsatt kjører og den gotiske katedralen i byen gjør at det er lett å forelske seg i Savannah. Savannahs havnefront er mer moderne og en stor turistattraksjon med restauranter, butikker og shoppingsentre.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sørstatene. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Austin, Texas
Austin, Texas
Parlamentsbygningen i Austin, Texas
Parlamentsbygningen i Austin, Texas
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: