23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til USA

En tur til USA er en tur til "mulighetenes land". USA består av 50 stater, som alle kunne vært sitt eget land når det kommer til størrelse, økonomi og kultur. Derfor er det en god idé å prioritere når man planlegger en tur til USA.

Vil du krysse Golden Gate Bridge i San Francisco eller Brooklyn Bridge i New York? Vil du stå på kanten av Grand Canyon i Arizona eller på landets sørligste punkt i Key West? Opplevelsene er uendelige og avstandene er store når du reiser til USA.

På denne siden gir vi deg en oversikt over forskjellige områder i USA. Bestill et reisetilbud og få hjelp av våre USA-eksperter med å skreddersy din amerikanske drømmereise.

Golden Gate Bridge er et av mange ikoner du kan oppleve på reisen til USA
Golden Gate Bridge er et av mange ikoner du kan oppleve på reisen til USA
Et god gammeldags roadtrip er en populær reiseform i USA
Et god gammeldags roadtrip er en populær reiseform i USA

Hvorfor du bør reise til USA:

 • Nyt friheten på de amerikanske motorveiene - det ultimate landet for en roadtrip
 • Opplev fascinerende natur i 63 nasjonalparker, fra Everglades i øst til Yosemite i vest
 • Ta tempen på storbyer som New York, Los Angeles, San Francisco og Las Vegas
 • Infrastruktur, service og pratsomme amerikanere gjør det enkelt å reise på egen hånd
 • Se ikoniske filmstudioer, fornøyelsesparker og severdigheter med egne øyne
 • Kombiner opplevelser med bading og avslapning i Florida, California eller Hawaii
 • Besøk popkulturens hjemland med stjerner, Hollywood-filmer og burgerkjeder

Hvordan BENNS kan hjelpe deg med din reise til USA:

 • Vi skreddersyr din reise til USA etter dine drømmer
 • Du får en pakke med for eksempel fly, overnatting, bil/bobilutleie og opplevelser
 • Våre USA-eksperter deler råd rundt den ideelle reiseruten for dine behov
 • Vi kjenner til de beste hotellene, ranchene og glampingene som tilbyr en større opplevelse enn bare en seng
 • BENNS er ansvarlig for alle problemer rundt booking, forsikring, etc.
 • Vi har bestilt reiser til USA siden 1963, så vi er ganske gode på det
BENNS kan finne de helt spesielle overnattingsstedene, f.eks. glamping ved nasjonalparkene
BENNS kan finne de helt spesielle overnattingsstedene, f.eks. glamping ved nasjonalparkene
Skal du kjøre gjennom USA i bil eller bobil? Vi rådgir deg om fordeler og ulemper
Skal du kjøre gjennom USA i bil eller bobil? Vi rådgir deg om fordeler og ulemper

USA med bil eller bobil

Mange forbinder det å reise til USA med følelsen av frihet bak rattet og vind i håret  langs Highway 1, eller utsikten over endeløse prærier langs Route 66. Dette har blitt en selvfølge, ettersom USA virkelig er et roadtripper’s paradise. Med et godt utbygd motorveinett, hvor du alltid kan finne en bensinstasjon og en håndfull fastfood-restauranter, er USA midt i blinken for en kjør-selv-ferie.

Kjør-selv-ferie med bil er det klassiske valget på en tur til USA. Hvis du i tillegg ønsker å besøke en rekke storbyer, er en spenstig amerikansk leiebil veien å gå.

Bobil i USA er også en flott måte å feriere på, spesielt hvis du vil fokusere på nasjonalparkene. Med et rullende hjem kan du sove, spise og aktivisere deg ute i naturen.

Reiser til California og vestkysten

Hvis du bare skal besøke en stat i USA, vil California være et naturlig valg. «The Golden State» på vestkysten har litt av alt og er derfor populær for de som reiser til USA for første gang.

I California finner du storbyene Los Angeles og San Francisco, den naturskjønne strekningen langs Pacific Coast Highway 1, og USA's mest ikoniske nasjonalpark: Yosemite. I tillegg kan du ta besøke de fotogene  trærne i Joshua Tree National Park, de enorme Sequoia-trærne, ekstremt varme Death Valley og  de smakfulle vinregionene Sonoma og Napa.

Nord for California byr vestkysten på de undervurderte delstatene Oregon og Washington, mens du finner de vanligste kombinasjonsalternativene litt inn i landet med Grand Canyon og Las Vegas som de største klassikerne.

Det er virkelig helt spesielt å se Hollywood, Beverly Hills og de andre stedene man kjenner igjen fra film
Det er virkelig helt spesielt å se Hollywood, Beverly Hills og de andre stedene man kjenner igjen fra film
Å stå på kanten av Grand Canyon er en opplevelse man aldri glemmer
Å stå på kanten av Grand Canyon er en opplevelse man aldri glemmer

Nasjonalparker i det sørvestlige USA

USA er ikke bare byer og motorveier, men også et land med unik natur. Spesielt i det sørvestlige USA finner du vidt forskjellig landskap som er unikt på hver sin måte.

Arizonas slagord er "The Grand Canyon State" fordi det er hjemmet til «alle kløfters mor», nemlig mektige Grand Canyon. Nabostaten Utah inkluderer den mindre, men spektakulære Bryce Canyon, det dramatiske landskapet  i Zion National Park  og de naturlige steinbuene i Arches National Park.

Og på grensen mellom de to statene ligger Monument Valley med sine majestetiske klipper som skyter flere hundre meter opp i det ellers øde ørkenområdet. Dette er bare et utvalg av naturopplevelser som venter på en tur i det sørvestlige USA.

Reiser til New York og østkysten

Mens det vestlige USA er populært for kjør-selv-ferier, er østkysten spesielt kjent for sine storbyer. New York er kanskje verdens mest portretterte by, og den trenger nesten ingen introduksjon. Frihetsgudinnen, Central Park, Broadway, Brooklyn Bridge... Attraksjonene står i kø, og du kan komme tilbake igjen og igjen.

Hovedstaden Washington D.C. er kjent for sine museer i verdensklasse, og de historiske byene Boston og Philadelphia er definitivt verdt å besøke på en tur til østkysten av USA. Disse to byene kan også enkelt kombineres med tog.

Hvis du vil ha en tur som også byr på vakker natur, bør du dra til New England i det nordøstlige hjørnet av USA. Her venter fyrtårn på skjærgårdsklipper, idylliske byer med kirker og hvitmalt treverk, samt et magisk løvfall om høsten.

New York er nesten obligatorisk når man reiser til USA's østkyst
New York er nesten obligatorisk når man reiser til USA's østkyst
Florida er en herlig og solrik feriedestinasjon året rundt
Florida er en herlig og solrik feriedestinasjon året rundt

Florida og sørstatene i USA

Hvis du vil ha sol og moro på reise til USA, kan du dra sørover til "The Sunshine State", Florida. Her skinner solen nesten hele året og aktivitetene er mange: peoplewatching på livlige Miami Beach, Disney World og Universal Studios i Orlando, sumptur blant alligatorer i Everglades og avslapning i vakre Key West.

De sørlige delstatene Louisiana, Alabama, Georgia og South Carolina blir ofte kollektivt referert til som Sørstatene eller "Deep South". Her kan du ta et dypdykk ned i borgerkrigshistorie med plantasjer, sjarmerende byer og frodige avenyer.  

Når du besøker Sørstatene står gjerne grillmat, cajun-mat og musikk på menyen hvis du besøker byene New Orleans, Memphis og Nashville.

Midtvesten og "Mountain West"

Øst, vest, sør ... De har alle kyst og er derfor de mest populære områdene. Men faktisk er mesteparten av USA dekket av prærie, ørken og fjell, og de store områdene i Midtvesten og "Mountain West" skjuler de mest autentiske opplevelsene i landet.

I Midtvesten kan du besøke den fantastiske metropolen Chicago, der Route 66 opprinnelig begynner. Herfra legger du ut på en historisk amerikansk biltur som har rancher, cowboyer, neonskilt, spisesteder og endeløse vidder. Med andre ord, en ekte filmscene som man endelig får erfare på ekte.

I de nordlige fjellstatene kan du oppleve landets eldste nasjonalpark, Yellowstone, de majestetiske fjellene Rocky Mountains og Mount Rushmore med de fire presidentene i Black Hills.

Vil du på en autentisk reise til USA, kan vi anbefale å utforske innlandet
Vil du på en autentisk reise til USA, kan vi anbefale å utforske innlandet
Hvis du reiser til Hawaii, bør du vurdere å prøve surfing
Hvis du reiser til Hawaii, bør du vurdere å prøve surfing

Reiser til Hawaii og Alaska

USA består av 50 stater, hvorav 48 er sammenkoblet og forbundet med veier. De to siste er ikke landlåst, men de er begge virkelig verdt å besøke, selv om du må ta en ekstra omvei gjennom lufta.

Hawaii i Stillehavet tilbyr en eksotisk reise av en annen verden. Øyene har en helt spesiell natur med lysende grønne fjell, svarte lavastrender, aktive vulkaner, store surfebølger, høye fossefall og fargerike fisker og koraller under havoverflaten. Hawaii er mye mer enn en strandferie, og hvis du ferierer på vestkysten, er det en god mulighet å koble inn det vakre øyområdet.

Alaska er like unikt når det gjelder naturen. Her er det isbreer, fjorder, nordlys, hval, bjørn og Nord-Amerikas høyeste fjell, Denali, som setter de skyhøye standardene for en uforglemmelig tur i USA.

Når er det best å reise til USA?

Det er like mange turer til USA som det er burgerrestauranter langs motorveiene. Så spørsmålet om den beste tiden å reise til USA avhenger helt av hvor og hvordan du vil reise.

Sommeren er ideell for utendørsaktiviteter i nasjonalparkene i California og det  sørvestlige USA, samt fjellene i området rundt Yellowstone og Rocky Mountains.

Høsten er flott i New England, hvor trærne skinner i gule, oransje og røde farger. Det er også en flott tid å kombinere med en storbyferie i New York eller Boston.

Vinteren trenger ikke å være kald hvis du reiser til den amerikanske solskinnsstaten, Florida, som nyter deilig varmt vær året rundt.

Og våren er ideell for storbyer, spesielt Washington, D.C., hvor kirsebærtrær står i full blomst rundt de historiske monumentene.

New England stråler i de vakreste farger på høsten og passer utmerket til en rundreise
New England stråler i de vakreste farger på høsten og passer utmerket til en rundreise

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Spring Creek Ranch

  Spring Creek Ranch er et luksuriøst feriested året rundt som ligger i et naturreservat, nesten 1000 fot over byen Jackson, med spektakulær utsikt over fjellk...

  Les mer
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: