Fantastiske New Zealand byr på det meste, men er nok mest kjent for sin spektakulære og varierte natur. Landet har 13 nasjonalparker fordelt på over 30.000 kvadratkilometer, med varierende landskap og naturopplevelser som bare venter på å bli utforsket. Nasjonalparker begynte å etableres på New Zealand allerede på 1800-tallet, med Tongariro som den første fra 1887. I takt med at parkene ble etablert, ble det tilrettelagt med turstier og turisthytter, slik at alle turinteresserte kan oppleve parkene på en spektakulær måte. Dette er virkelig en gylden måte å oppleve New Zealands 'sjel' og oppleve områder som er mer eller mindre uberørte av mennesker. 

Mount Egmont, Egmont National Park
Mount Egmont, Egmont National Park

New Zealand's natur er for oss nordmenn på mange måter veldig familiær med fjell, fjorder og stor og vill natur. Men det som virkelig skiller New Zealand fra vårt eget naturparadis, er den enorme variasjonen man finner med alt fra vulkaner, regnskog og palmer til isbreer, grotter, geysirer og varme kilder. Det er nærmest et land hvor hele verdens natur er samlet på 2 uforglemmelige øyer.

Tongariro National Park
Tongariro National Park
Oparara Basin, Kahurangi National Park
Oparara Basin, Kahurangi National Park

Det er utallige mulige måter å utforske de forskjellige nasjonalparkene på, men en fellesnevner for de alle er de gode turmulighetene. Spredd over hele New Zealand er det lengre turer som anses som ‘Great Walks’. Dette er populære turstier som vedlikeholdes av the Departement of Conservation, og det anses at disse turene byr på de mest spektakulære utsiktene. I lengde varierer de mellom 32 km og 82 km og tar mellom 3 til 5 dager å fullføre. Du kan lese mer om de forskjellige Great Walks her

Hooker Valley Mount Cook National Park | Credit: 100% Pure New Zealand
Hooker Valley Mount Cook National Park | Credit: 100% Pure New Zealand

Dyrelivet er også i en klasse for seg da New Zealand ikke var bosatt av mennesker før Maoriene kom for ca 1000 år siden. Det unike med dyrelivet her er at det var opprinnelig få byttedyr, noe som har utviklet fugler som ikke kan fly, f.eks kiwien og kakapooen, og et helt unik og endemisk dyreliv. Man kan oppleve det enorme og varierte dyrelivet på nært hold når man besøker de forskjellige nasjonalparkene. Dette er virkelig et fugleparadis og enhver ornitologs store drøm.  

Kea, Arthur's Pass National Park
Kea, Arthur's Pass National Park

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie New Zealands spektakulære nasjonalparker. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.