23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Egmont nasjonalpark

Som en av de lettest tilgjengelige nasjonalparkene på New Zealand med hele 13 innganger og beliggenhet på vestkysten av Nordøya, er Egmont National Park virkelig turen verdt.

Området ble beskyttet allerede i 1881, hvor det ble etablert et skogsreservat med en radius på 9,6 km og med etterfølgende hytter og stier. Området ble utvidet og i 1900 ble det den andre nasjonalparken på New Zealand, etter Tongariro. Her er det virkelige mange flotte turmuligheter, som varierer i både lengde og vanskelighetsgrad, men som alle byr på spektakulær natur. 

Nasjonalparken har et kupert landskap med 3 vulkaner, 2 sluknet og 1 sovende. Her finner man blant annet den enorme, nesten perfekt formede vulkanen Mount Taranaki (2.518 m.o.h.).

Mount Taranaki

Mt Taranaki er rundt 120.000 år gammel og regnes som en sovende vulkan da den sist hadde utbrudd i 1775. Vulkanen anses som et av de mest symmetriske fjellene i verden og er et veldig særegent landemerke. 

Vulkanen er et av de mest populære fjellene på New Zealand å besøke da det byr på utfordringer for enhver turgåer. Her finner dere nemlig gåturer som varierer fra 15 minutter til den 3 dagers lange turen kalt Pouakai Circuit.

Frodig natur

Det er utrolig mye spennende natur på og omkring vulkanen. Det rike jordsmonnet har skapt en variert vegetasjon som endrer seg relativt drastisk på kort avstand. På de lavere platåene kan dere bevege dere mellom de høye rimu og kamahi trærne, og finne frodig regnskog. Opplev fossefall og nydelige små vann omkranset av spennende steinformasjoner. Jo høyere opp dere kommer, jo mer alpin vekst og landskap kan dere finne.

Dyreliv

Det er et kvitrende fugleliv i Egmont nasjonalpark, med 28 innfødte fuglearter og 15 introduserte. Her finner man blant annet Nordøyas brune Kiwi og den sjeldne whio (blåand). Ut over dette er det en rekke unike virveldyr og nesten halvparten av New Zealands endemiske fiskearter. 

Spennende områder

Det er utallige interessante områder i nasjonalparken og her finner dere blant annet området Dawson Fall, også kjent som Te Rere o Kapuni. Opplev det fantastiske 18 meters høye fossefallet og utforsk området på en av de mange flotte, kortere natur- og fjellturene.

Hvordan komme seg til Egmont nasjonalpark

Nasjonalparken ligger på vestkysten av Nordøya og er en av de lettest tilgjengelige. Det er 3 innganger til parken med bil: Manaia Road til Dawson Falls, Egmont Road til North Egmont og Pembroke Road til Stratford Plateau. De nærmeste byene er New Plymouth, Inglewood, Stratford og Pounake.


Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Egmont nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Pouakai ruten i Egmont nasjonalpark
Pouakai ruten i Egmont nasjonalpark
Forlokkende jungel på turen Kapuni Loop Track
Forlokkende jungel på turen Kapuni Loop Track
Se den endemiske blåanden whio
Se den endemiske blåanden whio
Spektakulære Mount Taranaki
Spektakulære Mount Taranaki
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: